Twoje Ulubione Seriale
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

The vampire diaries

+30
poster
ronnie
endzioszka
lookx
Domi
Edda
Klaudia
TheBlairBitchProject
DairDreamer
Magdafa
andzia
alkamb
Ania_
kaasiaa
Kora
M&M's
gossip_
Vinova
s
frejabeha
Lewandowska
Citizen Erased
Kilmeny
Gigi
Ola
bulma201
Magda
Lise
Karolina
Kasia
34 posters

Strona 14 z 40 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40  Next

Go down

Nieustający dylemat: Stelena czy Delena?

The vampire diaries - Page 14 Vote_lcap50%The vampire diaries - Page 14 Vote_rcap 50% 
[ 4 ]
The vampire diaries - Page 14 Vote_lcap38%The vampire diaries - Page 14 Vote_rcap 38% 
[ 3 ]
The vampire diaries - Page 14 Vote_lcap12%The vampire diaries - Page 14 Vote_rcap 12% 
[ 1 ]

Wszystkich Głosów : 8

Poll closed

The vampire diaries - Page 14 Empty Re: The vampire diaries

Pisanie by Lewandowska Czw Wrz 15, 2011 7:59 pm

Karolina napisał:
Ja widzę to zupełnie inaczej. On doskonale wiedział, że Elena kocha Stefana a do niego nie czuje nic co wykracza poza granice przyjaźni. Wiedział, że jego wyznanie po pierwsze: nie przyniesie żadnej korzyści jemu, bo Elena i tak go nie kocha i z nim nie będzie, a po drugie: zmartwi Elenę, bo taka poczciwa z niej kobietka i z pewnością nie chciałaby widzieć cierpienia przyjaciela, spowodowanego jego nieodwzajemnionym uczuciem do niej. To tylko skomplikowałoby ich relację, stworzyłoby niepotrzebne napięcie, a nie zmieniłoby nic w sytuacji samego Damona, bo Elena kocha Stefana, i nawet jeżeli czuje cokolwiek do Damona to i tak jej miłość do Stefana jest 1000 razy silniejsza i na pewno by z niej nie zrezygnowała.

I miałam na myśli tego, że Damon jest egoistą, który celowo unika szukania brata, tylko po to żeby odbić mu dziewczynę. Napisałam to 'pół żartem, pół serio'Wink Uważam, że Damon będzie musiał stoczyć w tym sezonie walkę z samym sobą. Z jednej strony kocha brata i chce mu pomóc, z drugiej: kocha także jego dziewczynę i Stefan niejako stoi na przeszkodzie do jego szczęścia. Damon nie jest totalnym egocentrykiem, ale nie jest też altruistą gotowym rezygnować z własnych marzeń na rzecz innych. Uważam, że to ukrywanie przed Eleną postępków Stefana wynikało po części z jego troski o nią, ale po części także z tego, że Damon nie chce (być może zupełnie podświadomie) powrotu brata, bo to oznacza skreślenie wszystkich szans na jego związek z dziewczyną, którą kocha. Wg mnie wcale nie świadczy to o nim źle. Rozumiem go. Staje przed cholernie trudną decyzją. Zdziwiłabym się, gdyby zostawił wszystko i wyruszył, by odnaleźć Stefana i rzucić go w ramiona Elenie. Byłoby w tym wręcz odrobinę masochizmu;)

Widocznie źle Cię zrozumiałam:) W sumie to masz trochę racji, ale ja nadal twierdzę, że Damon zrobił to nie dlatego, że jego uczucie jest nieodwzajemnione (w trzecim sezonie mam jednak nadzieję na obrót sprawy;)), tylko dla Stefana. "Nie zasługuję na Ciebie, ale mój brat tak."

Swoją drogą Elena jest naprawdę głupia. Po pierwsze Damon chroni ją zawsze i wszędzie, kiedy Stefan oddaje ją w ręce Klausa. Po drugie kłamstwa Stefana typu "Jesteś adoptowana, ale kocham Cię" + jakaś łzawa scenka, po czym pocałunek Steleny.

Po trzecie która by nie skorzystała z okazji pocałowania Damona?Wink
Lewandowska
Lewandowska
Bart & OTH
Bart & OTH

Liczba postów : 2994

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Czw Wrz 15, 2011 8:04 pm

Gdybym była ze Stefanem to stanowczo bym nie skorzystała, ale wolna czemu nie Very Happy
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Liczba postów : 5036

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lise Czw Wrz 15, 2011 8:29 pm

No ale troche jednak szkoda mi Damona... Wszystkie wolą Stefcia! A on to co? Nic mu się nie należy? Zabił Pierwotnego (przynajmniej na początku), chroni Elenę.
Lise
Lise
Jenny & pregnant!Blaine
Jenny & pregnant!Blaine

Liczba postów : 3798

Powrót do góry Go down

Pisanie by Karolina Czw Wrz 15, 2011 8:57 pm

Gdybym była na miejscu Eleny, to pewnie leciałabym na dwa fronty Very Happy No dajcie spokój:
[You must be registered and logged in to see this image.]
wybierać między nimi dwoma? Na tym przykładzie można by w szkole omawiać konflikt tragiczny;)

A tak serio: ja z jednej strony uwielbiam Damona i chcę go zobaczyć wreszcie szczęśliwego, a na razie wydaje się, że tylko związek z Eleną jest w stanie mu to szczęście zagwarantować. Ale z drugiej strony, jest coś fajnego w stałości Stefana i Eleny. We wszystkich tych serialach wciąż widzę dziewczyny i chłopaków, przeżywających co miesiąc kolejną wielką miłość. A Stelena trzyma się razem od początku. O ile jeszcze postawa Stefana mnie tak nie dziwi (w końcu jest on kreowany na ogniwo, które walczy z kimś o swoją miłość, a to Elena jest tą postacią, która ma być rozdarta i wybierać między dwoma opcjami) o tyle Elena w pewnym sensie mi zaimponowała. Przez cały ten czas nie zawahała się ani na moment, że chce zostać ze Stefanem. Ten jej pocałunek z Damonem w ostatnim odcinku też wydaje mi się być raczej wyrazem współczucia i rozpaczy niż jakiejś tam zdrady. Potwierdzają to zresztą spoilery dotyczące kolejnego sezonu, z których wynika, że Elena choćby w najmniejszym stopniu nie zbliży się do Damona bardziej niż dotychczas.
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Liczba postów : 4308

Powrót do góry Go down

Pisanie by Karolina Czw Wrz 15, 2011 9:00 pm

Zauważyłam teraz, że w odpowiedzi na post Beauty napisałam: Miałam na myśli tego, zamiast Nie miałam na myśli. Wszyscy chyba zrozumieli mnie poprawnie, ale jakby nie, to zaznaczam, że chodziło mi właśnie o tę drugą wersję tego zdania;)
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ola Czw Wrz 15, 2011 9:13 pm

Powtórzyłabym tu za Kasią, high five dla Karoliny. Zdecydowanie zgadzam się z tym, co napisałaś, dlatego też nie będę powtarzać Twoich słów. Wink

Ale odnosząc się do tego, że wybór między Stefanem a Damonem to konflikt tragiczny. Dla mnie nie, zdecydowanie wybrałabym Damona. Choć nie ukrywam, że Stefan wzbudza sympatię, i od niedawna go lubię. Smile

Małe P.S. Czytałyście książki? Mnie się kompletnie nie podobały Wink
Ola
Ola
Blairena & Free Will
Blairena & Free Will

Liczba postów : 2853

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Czw Wrz 15, 2011 9:44 pm

Karolina napisał: O ile jeszcze postawa Stefana mnie tak nie dziwi (w końcu jest on kreowany na ogniwo, które walczy z kimś o swoją miłość, a to Elena jest tą postacią, która ma być rozdarta i wybierać między dwoma opcjami) o tyle Elena w pewnym sensie mi zaimponowała. Przez cały ten czas nie zawahała się ani na moment, że chce zostać ze Stefanem. Ten jej pocałunek z Damonem w ostatnim odcinku też wydaje mi się być raczej wyrazem współczucia i rozpaczy niż jakiejś tam zdrady. Potwierdzają to zresztą spoilery dotyczące kolejnego sezonu, z których wynika, że Elena choćby w najmniejszym stopniu nie zbliży się do Damona bardziej niż dotychczas.

Z ust mi to wyjęłaś, tym właśnie Elena wyróżnia się na tle innych serialowych panienek i oby to się nie zmieniło Wink Może bywa mdła, ale mądra z niej dziewczyna. It's always gonna be Stefan I ona się tego naprawdę trzyma, nie rzuca słów na wiatr jak jakaś Serena van der Woodsen czy inna Very Happy
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lewandowska Pią Wrz 16, 2011 11:57 am

Karolina napisał:Gdybym była na miejscu Eleny, to pewnie leciałabym na dwa fronty Very Happy No dajcie spokój:
[You must be registered and logged in to see this image.]
wybierać między nimi dwoma? Na tym przykładzie można by w szkole omawiać konflikt tragiczny;)

A tak serio: ja z jednej strony uwielbiam Damona i chcę go zobaczyć wreszcie szczęśliwego, a na razie wydaje się, że tylko związek z Eleną jest w stanie mu to szczęście zagwarantować. Ale z drugiej strony, jest coś fajnego w stałości Stefana i Eleny. We wszystkich tych serialach wciąż widzę dziewczyny i chłopaków, przeżywających co miesiąc kolejną wielką miłość. A Stelena trzyma się razem od początku. O ile jeszcze postawa Stefana mnie tak nie dziwi (w końcu jest on kreowany na ogniwo, które walczy z kimś o swoją miłość, a to Elena jest tą postacią, która ma być rozdarta i wybierać między dwoma opcjami) o tyle Elena w pewnym sensie mi zaimponowała. Przez cały ten czas nie zawahała się ani na moment, że chce zostać ze Stefanem. Ten jej pocałunek z Damonem w ostatnim odcinku też wydaje mi się być raczej wyrazem współczucia i rozpaczy niż jakiejś tam zdrady. Potwierdzają to zresztą spoilery dotyczące kolejnego sezonu, z których wynika, że Elena choćby w najmniejszym stopniu nie zbliży się do Damona bardziej niż dotychczas.

Powiem Ci, że jeśli chodzi o ciało to Stefan bije Damona na głowęWink
Ja, jako widz, wiadomo - wybrałabym Damona. Nie wiem jednak czy byłoby to takie oczywiste w serialu. Przynajmniej na początku, bo po wyznaniach Damona i ratowania mnie nie miałabym wątpliwości;) Tak myślę. Stefan zapewne jest łatwiejszy we współżyciu niż Damon xD Ale tak czy inaczej wolałabym być z Damonem niż męczydupąWink Poza tym nie wiem czy ogarnęłabym wszystkie kłamstwa Stefana.
Tak w ogóle to Stefan w moim typie nie jest - Damon jak najbardziej.
Lewandowska
Lewandowska
Bart & OTH
Bart & OTH

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Pią Wrz 16, 2011 12:29 pm

Cholera, nawet poczekałam wczoraj do tej 2, a tu i tak nici z oglądania..

Edit: No i jestem po odcinku.. Może jeszcze nie widziałyście więc napiszę tak
Spoiler:
Nie mogę się doczekać następnego !
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ola Pią Wrz 16, 2011 2:23 pm

Moje refleksje, mocno spoilerowe Very Happy
Spoiler:
Ola
Ola
Blairena & Free Will
Blairena & Free Will

Liczba postów : 2853

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Pią Wrz 16, 2011 2:46 pm

Ola napisał:Moje refleksje, mocno spoilerowe Very Happy
Spoiler:
Dokładnie tak, odebrałam ten odcinek jak wielki dramat.
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lewandowska Pią Wrz 16, 2011 3:33 pm

Odcinek obejrzałam dużo wcześniej. Skopiuję to co napisałam na forum film webu;)

Spoiler:
Lewandowska
Lewandowska
Bart & OTH
Bart & OTH

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Pią Wrz 16, 2011 3:39 pm

Spoiler:
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Powrót do góry Go down

Pisanie by Karolina Pią Wrz 16, 2011 3:46 pm

Ok, zanim stricte o odcinku to muszę powiedzieć, że jak zwykle moje pamięciowe dziury mnie nie zawiodły... Zapomniałam zupełnie, że matka Caroline już o wszystkim wie. Nie wiedziałam też, że werbena działa także na wilkołaków.

A teraz o odcinku:
Spoiler:

Ogólnie pierwsza myśl po obejrzeniu:
Biedna Elena, biedny Stefan, biedny Damon, biedny Alaric, biedny Jeremy, biedni WSZYSCY:(

P.S. Klaus nie zawodzi. Klefan I love you
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Powrót do góry Go down

Pisanie by Karolina Pią Wrz 16, 2011 3:48 pm

Spoiler:
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lewandowska Pią Wrz 16, 2011 3:50 pm

kasia_ napisał:
Spoiler:

Tak, tak. To był pokój Stefana, pomyliło mi sięWink
Lewandowska
Lewandowska
Bart & OTH
Bart & OTH

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Pią Wrz 16, 2011 3:51 pm

Spoiler:
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Powrót do góry Go down

Pisanie by Karolina Pią Wrz 16, 2011 3:56 pm

Spoiler:
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Pią Wrz 16, 2011 4:00 pm

Spoiler:
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Powrót do góry Go down

Pisanie by Karolina Pią Wrz 16, 2011 4:03 pm

Spoiler:
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Pią Wrz 16, 2011 4:05 pm

Mrau! Ja bym na serio chciała takiego elementu w filmie Very Happy Beauty, powiedz że znalazłaś ten Klefan-sex xD
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lewandowska Pią Wrz 16, 2011 4:08 pm

kasia_ napisał:Mrau! Ja bym na serio chciała takiego elementu w filmie Very Happy Beauty, powiedz że znalazłaś ten Klefan-sex xD

Nie xD Ale teraz tak sobie myślę, że pomyliło mi się z Delenowym sexem ;P
Lewandowska
Lewandowska
Bart & OTH
Bart & OTH

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Pią Wrz 16, 2011 4:13 pm

Płaczę ;( xD
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lise Pią Wrz 16, 2011 6:27 pm

Rośmieszyłyście mnie totalnie! A teraz, idę wreszcie obejrzeć odcinek z napisami, bo juz wcześniej oglądałam bez i wiele nie kumam:P
Lise
Lise
Jenny & pregnant!Blaine
Jenny & pregnant!Blaine

Liczba postów : 3798

Powrót do góry Go down

Pisanie by Lise Pią Wrz 16, 2011 7:28 pm

Dobra, obejrzałam:)

Spoiler:
Lise
Lise