The vampire diaries
+30
poster
ronnie
endzioszka
lookx
Domi
Edda
Klaudia
TheBlairBitchProject
DairDreamer
Magdafa
andzia
alkamb
Ania_
kaasiaa
Kora
M&M's
gossip_
Vinova
s
frejabeha
Lewandowska
Citizen Erased
Kilmeny
Gigi
Ola
bulma201
Magda
Lise
Karolina
Kasia
34 posters
Strona 14 z 40
Strona 14 z 40 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40
Nieustający dylemat: Stelena czy Delena?
Re: The vampire diaries
Karolina napisał:
Ja widzę to zupełnie inaczej. On doskonale wiedział, że Elena kocha Stefana a do niego nie czuje nic co wykracza poza granice przyjaźni. Wiedział, że jego wyznanie po pierwsze: nie przyniesie żadnej korzyści jemu, bo Elena i tak go nie kocha i z nim nie będzie, a po drugie: zmartwi Elenę, bo taka poczciwa z niej kobietka i z pewnością nie chciałaby widzieć cierpienia przyjaciela, spowodowanego jego nieodwzajemnionym uczuciem do niej. To tylko skomplikowałoby ich relację, stworzyłoby niepotrzebne napięcie, a nie zmieniłoby nic w sytuacji samego Damona, bo Elena kocha Stefana, i nawet jeżeli czuje cokolwiek do Damona to i tak jej miłość do Stefana jest 1000 razy silniejsza i na pewno by z niej nie zrezygnowała.
I miałam na myśli tego, że Damon jest egoistą, który celowo unika szukania brata, tylko po to żeby odbić mu dziewczynę. Napisałam to 'pół żartem, pół serio' Uważam, że Damon będzie musiał stoczyć w tym sezonie walkę z samym sobą. Z jednej strony kocha brata i chce mu pomóc, z drugiej: kocha także jego dziewczynę i Stefan niejako stoi na przeszkodzie do jego szczęścia. Damon nie jest totalnym egocentrykiem, ale nie jest też altruistą gotowym rezygnować z własnych marzeń na rzecz innych. Uważam, że to ukrywanie przed Eleną postępków Stefana wynikało po części z jego troski o nią, ale po części także z tego, że Damon nie chce (być może zupełnie podświadomie) powrotu brata, bo to oznacza skreślenie wszystkich szans na jego związek z dziewczyną, którą kocha. Wg mnie wcale nie świadczy to o nim źle. Rozumiem go. Staje przed cholernie trudną decyzją. Zdziwiłabym się, gdyby zostawił wszystko i wyruszył, by odnaleźć Stefana i rzucić go w ramiona Elenie. Byłoby w tym wręcz odrobinę masochizmu;)
Widocznie źle Cię zrozumiałam:) W sumie to masz trochę racji, ale ja nadal twierdzę, że Damon zrobił to nie dlatego, że jego uczucie jest nieodwzajemnione (w trzecim sezonie mam jednak nadzieję na obrót sprawy;)), tylko dla Stefana. "Nie zasługuję na Ciebie, ale mój brat tak."
Swoją drogą Elena jest naprawdę głupia. Po pierwsze Damon chroni ją zawsze i wszędzie, kiedy Stefan oddaje ją w ręce Klausa. Po drugie kłamstwa Stefana typu "Jesteś adoptowana, ale kocham Cię" + jakaś łzawa scenka, po czym pocałunek Steleny.
Po trzecie która by nie skorzystała z okazji pocałowania Damona?
Lewandowska- Bart & OTH
- Liczba postów : 2994
Gdybym była ze Stefanem to stanowczo bym nie skorzystała, ale wolna czemu nie
Kasia- Dan & Klaine
- Liczba postów : 5036
No ale troche jednak szkoda mi Damona... Wszystkie wolą Stefcia! A on to co? Nic mu się nie należy? Zabił Pierwotnego (przynajmniej na początku), chroni Elenę.
Lise- Jenny & pregnant!Blaine
- Liczba postów : 3798
Gdybym była na miejscu Eleny, to pewnie leciałabym na dwa fronty No dajcie spokój:
[You must be registered and logged in to see this image.]
wybierać między nimi dwoma? Na tym przykładzie można by w szkole omawiać konflikt tragiczny;)
A tak serio: ja z jednej strony uwielbiam Damona i chcę go zobaczyć wreszcie szczęśliwego, a na razie wydaje się, że tylko związek z Eleną jest w stanie mu to szczęście zagwarantować. Ale z drugiej strony, jest coś fajnego w stałości Stefana i Eleny. We wszystkich tych serialach wciąż widzę dziewczyny i chłopaków, przeżywających co miesiąc kolejną wielką miłość. A Stelena trzyma się razem od początku. O ile jeszcze postawa Stefana mnie tak nie dziwi (w końcu jest on kreowany na ogniwo, które walczy z kimś o swoją miłość, a to Elena jest tą postacią, która ma być rozdarta i wybierać między dwoma opcjami) o tyle Elena w pewnym sensie mi zaimponowała. Przez cały ten czas nie zawahała się ani na moment, że chce zostać ze Stefanem. Ten jej pocałunek z Damonem w ostatnim odcinku też wydaje mi się być raczej wyrazem współczucia i rozpaczy niż jakiejś tam zdrady. Potwierdzają to zresztą spoilery dotyczące kolejnego sezonu, z których wynika, że Elena choćby w najmniejszym stopniu nie zbliży się do Damona bardziej niż dotychczas.
wybierać między nimi dwoma? Na tym przykładzie można by w szkole omawiać konflikt tragiczny;)
A tak serio: ja z jednej strony uwielbiam Damona i chcę go zobaczyć wreszcie szczęśliwego, a na razie wydaje się, że tylko związek z Eleną jest w stanie mu to szczęście zagwarantować. Ale z drugiej strony, jest coś fajnego w stałości Stefana i Eleny. We wszystkich tych serialach wciąż widzę dziewczyny i chłopaków, przeżywających co miesiąc kolejną wielką miłość. A Stelena trzyma się razem od początku. O ile jeszcze postawa Stefana mnie tak nie dziwi (w końcu jest on kreowany na ogniwo, które walczy z kimś o swoją miłość, a to Elena jest tą postacią, która ma być rozdarta i wybierać między dwoma opcjami) o tyle Elena w pewnym sensie mi zaimponowała. Przez cały ten czas nie zawahała się ani na moment, że chce zostać ze Stefanem. Ten jej pocałunek z Damonem w ostatnim odcinku też wydaje mi się być raczej wyrazem współczucia i rozpaczy niż jakiejś tam zdrady. Potwierdzają to zresztą spoilery dotyczące kolejnego sezonu, z których wynika, że Elena choćby w najmniejszym stopniu nie zbliży się do Damona bardziej niż dotychczas.
Karolina- Carter & Czas Honoru
- Liczba postów : 4308
Zauważyłam teraz, że w odpowiedzi na post Beauty napisałam: Miałam na myśli tego, zamiast Nie miałam na myśli. Wszyscy chyba zrozumieli mnie poprawnie, ale jakby nie, to zaznaczam, że chodziło mi właśnie o tę drugą wersję tego zdania;)
Powtórzyłabym tu za Kasią, high five dla Karoliny. Zdecydowanie zgadzam się z tym, co napisałaś, dlatego też nie będę powtarzać Twoich słów.
Ale odnosząc się do tego, że wybór między Stefanem a Damonem to konflikt tragiczny. Dla mnie nie, zdecydowanie wybrałabym Damona. Choć nie ukrywam, że Stefan wzbudza sympatię, i od niedawna go lubię.
Małe P.S. Czytałyście książki? Mnie się kompletnie nie podobały
Ale odnosząc się do tego, że wybór między Stefanem a Damonem to konflikt tragiczny. Dla mnie nie, zdecydowanie wybrałabym Damona. Choć nie ukrywam, że Stefan wzbudza sympatię, i od niedawna go lubię.
Małe P.S. Czytałyście książki? Mnie się kompletnie nie podobały
Ola- Blairena & Free Will
- Liczba postów : 2853
Karolina napisał: O ile jeszcze postawa Stefana mnie tak nie dziwi (w końcu jest on kreowany na ogniwo, które walczy z kimś o swoją miłość, a to Elena jest tą postacią, która ma być rozdarta i wybierać między dwoma opcjami) o tyle Elena w pewnym sensie mi zaimponowała. Przez cały ten czas nie zawahała się ani na moment, że chce zostać ze Stefanem. Ten jej pocałunek z Damonem w ostatnim odcinku też wydaje mi się być raczej wyrazem współczucia i rozpaczy niż jakiejś tam zdrady. Potwierdzają to zresztą spoilery dotyczące kolejnego sezonu, z których wynika, że Elena choćby w najmniejszym stopniu nie zbliży się do Damona bardziej niż dotychczas.
Z ust mi to wyjęłaś, tym właśnie Elena wyróżnia się na tle innych serialowych panienek i oby to się nie zmieniło Może bywa mdła, ale mądra z niej dziewczyna. It's always gonna be Stefan I ona się tego naprawdę trzyma, nie rzuca słów na wiatr jak jakaś Serena van der Woodsen czy inna
Kasia- Dan & Klaine
Karolina napisał:Gdybym była na miejscu Eleny, to pewnie leciałabym na dwa fronty No dajcie spokój:
Powiem Ci, że jeśli chodzi o ciało to Stefan bije Damona na głowę
Ja, jako widz, wiadomo - wybrałabym Damona. Nie wiem jednak czy byłoby to takie oczywiste w serialu. Przynajmniej na początku, bo po wyznaniach Damona i ratowania mnie nie miałabym wątpliwości;) Tak myślę. Stefan zapewne jest łatwiejszy we współżyciu niż Damon xD Ale tak czy inaczej wolałabym być z Damonem niż męczydupą Poza tym nie wiem czy ogarnęłabym wszystkie kłamstwa Stefana.
Tak w ogóle to Stefan w moim typie nie jest - Damon jak najbardziej.
Lewandowska- Bart & OTH
Cholera, nawet poczekałam wczoraj do tej 2, a tu i tak nici z oglądania..
Edit: No i jestem po odcinku.. Może jeszcze nie widziałyście więc napiszę tak
Edit: No i jestem po odcinku.. Może jeszcze nie widziałyście więc napiszę tak
- Spoiler:
- Zajebiście mi się podobał, przerażający, wzruszający. Aż nie mogę ubrać tego w słowa 'Hello brother' w wykonaniu Stefana.. Strasznie mi szkoda Eleny, została z tym wszystkim w sumie sama, Alaric się wyprowadził, Damon ma inny plan na zaistniałą sytuację, Jeremy jest młodszym bratem i ma swoje kłopoty. Przy telefonie Stefana do Eleny oczywiście się popłakałam xD A te poćwiartowane kobiety.. masakra. No i Tyroline <3
Kasia- Dan & Klaine
Moje refleksje, mocno spoilerowe
- Spoiler:
- Odcinek genialny! Naprawdę, warto było czekać. Stefan nieźle sobie poużywał przez ostatni czas. Co do Raya, ciężko na razie coś powiedzieć. Caroline i Tyler - to mnie bardzo cieszy, może to ostatecznie i definitywnie zamknie związek Caroline z Mattem. Poza tym matka Tylera trochę namieszała, jestem bardzo ciekawa co z tego wyniknie. Nie podoba mi się przyjaźń Matta z Jeremym. Oni mieli walczyć o szmatę xD No, ale zobaczymy. Fajnie, że w końcu wszyscy bohaterowie o wszystkim wiedzą, i jakoś to tworzy z nich przyjaciół, jak dla mnie. Końcówka baardzo wzruszająca, i mi też zakręciła się łezka w oku podczas telefonu Stefana do Eleny. Czyli jednym słowem, niesamowity powrót The Vampire Diaries Aha i ogólnie mega współczucie dla Eleny, Stefana i Damona. Historia każdego jest smutna i wzruszająca. I ta, w której splatają się ich losy, ale także każdego z osobna.
Ola- Blairena & Free Will
- Liczba postów : 2853
Dokładnie tak, odebrałam ten odcinek jak wielki dramat.Ola napisał:Moje refleksje, mocno spoilerowe
- Spoiler:
Aha i ogólnie mega współczucie dla Eleny, Stefana i Damona. Historia każdego jest smutna i wzruszająca. I ta, w której splatają się ich losy, ale także każdego z osobna.
Kasia- Dan & Klaine
Odcinek obejrzałam dużo wcześniej. Skopiuję to co napisałam na forum film webu;)
- Spoiler:
- Trzy miesiące bez VD, to jak trzy miesiące bez seksu - każdy wydawał mi się w tym odcinku seksowny, nawet, uwaga... Szmatt:D
Na minus w tym odcinku jedynie fryzura Alarica - taka stara wersja Biebera.
Klefan był najlepszy, na Klausa jestem jeszcze bardziej napalona niż wcześniej. Stefan w wydaniu Rippaha też jest boski. Nawet nie przeszkadzał mi powrót Pierdzimączka na końcu - w sumie mnie to trochę wzruszyło, hehehehe:D Tyroline też rządziło, tylko wtf z tą panią Lockwood na końcu? Elena jak to Elena - szału nie było, ale nie zawracała mi tak dupy jak się spodziewałam. Damon nie wygląda wcale tak fatalnie w tej fryzurze:D Szkoda mi go było jak zdemolował swój pokój:D Czekam na rozwijanie się akcji z Jeremim, Vicky i Anną. Z Jeremiego się ciacho zrobiło, łohohoho. Na ogroooomny plus trzeba zaliczyć brak Bonnie, a raczej jej małą ilość Nawet Szmatt mnie w tym odcinku nie denerwował.
Podsumowując: miłością odcinka 3x01 jest - Klaus:D
Lewandowska- Bart & OTH
- Spoiler:
- A to nie był pokój Stefana? Mnie w sumie wątek Matt- Jeremy trochę znudził, pewnie przez cholerną Vicky, ale widzę krok do przodu u Szmatta.. Pani Lockwood musiała wtrącić 3 grosze, żeby powstał dramatyczny związek aka Romeo i Julia xD Bonnie mogłaby zostać tam gdzie jest przynajmniej do połowy sezonu...
Kasia- Dan & Klaine
Ok, zanim stricte o odcinku to muszę powiedzieć, że jak zwykle moje pamięciowe dziury mnie nie zawiodły... Zapomniałam zupełnie, że matka Caroline już o wszystkim wie. Nie wiedziałam też, że werbena działa także na wilkołaków.
A teraz o odcinku:
Ogólnie pierwsza myśl po obejrzeniu:
Biedna Elena, biedny Stefan, biedny Damon, biedny Alaric, biedny Jeremy, biedni WSZYSCY:(
P.S. Klaus nie zawodzi. Klefan
A teraz o odcinku:
- Spoiler:
- No po prostu REWELACJA! Zacznę od końca - telefon Stefana do Eleny mnie tak cholernie wzruszył, a ja naprawdę nie wzruszam się na serialach, prawie nigdy. To było zajebiste. Stefan nawet jako rozpruwacz lubi melodramatyzm - reflektory? No proszę was;) Szkoda mi było strasznie tej Andie. Jeremy wygląda lepiej, ale głos ma okropny, jak jakiś farmer z Wisconsin;D Szmatt nadal mnie odpycha. Skoro już jesteśmy przy tej dwójce... chyba jednak zmienię moje zapatrywania na ten związek - wydaje mi się, że zamiast walki o Szmatę, chłopcy po prostu się zjednoczą i stworzą taki związek trójkowy. To napięcie seksualne między nimi było wręcz namacalne. A te aluzje z lodami? Mało subtelne...
Caroline i Tyler - po prostu szaleństwo. Oni są stworzeni by uprawiać razem seks! Ale ta jego matka?! Jak to się stało, że się dowiedziała?! Co będzie z biedną Caroline?
Włosy Alarica to ma być jakaś kpina? On ma ASYMETRYCZNĄ grzywkę! Za jakie grzechy muszę na to patrzeć?!
Ogólnie pierwsza myśl po obejrzeniu:
Biedna Elena, biedny Stefan, biedny Damon, biedny Alaric, biedny Jeremy, biedni WSZYSCY:(
P.S. Klaus nie zawodzi. Klefan
- Spoiler:
- kasia_ napisał:A to nie był pokój Stefana? Mnie w sumie wątek Matt- Jeremy trochę znudził, pewnie przez cholerną Vicky, ale widzę krok do przodu u Szmatta.. Pani Lockwood musiała wtrącić 3 grosze, żeby powstał dramatyczny związek aka Romeo i Julia xD Bonnie mogłaby zostać tam gdzie jest przynajmniej do połowy sezonu...
W telefonie?
kasia_ napisał:
- Spoiler:
A to nie był pokój Stefana? Mnie w sumie wątek Matt- Jeremy trochę znudził, pewnie przez cholerną Vicky, ale widzę krok do przodu u Szmatta.. Pani Lockwood musiała wtrącić 3 grosze, żeby powstał dramatyczny związek aka Romeo i Julia xD Bonnie mogłaby zostać tam gdzie jest przynajmniej do połowy sezonu...
Tak, tak. To był pokój Stefana, pomyliło mi się
Lewandowska- Bart & OTH
- Spoiler:
- Chodziło mi o rodzinę ojca, ale zamknięcie wiedźmy w telefonie też wydaje mi się być niezłym pomysłem..
Btw. tylko Ty mogłabyś wpaść na seksualne napięcie między Jeremym i Szmattem! xD Ja też zapomniałam, że Szeryf wie o wszystkim. A na wilkołaki nie działa przypadkiem coś innego? Nie pamiętam teraz nazwy, skleroza..
Kasia- Dan & Klaine
- Spoiler:
- kasia_ napisał:Chodziło mi o rodzinę ojca, ale zamknięcie wiedźmy w telefonie też wydaje mi się być niezłym pomysłem..
Btw. tylko Ty mogłabyś wpaść na seksualne napięcie między Jeremym i Szmattem! xD Ja też zapomniałam, że Szeryf wie o wszystkim. A na wilkołaki nie działa przypadkiem coś innego? Nie pamiętam teraz nazwy, skleroza..
No moim zdaniem to byłoby dobre - czarownica zaklęta w telefonie - prawie jak Dżin w złotej lampie;)
A co do napięcia: no przyznaj się - wyczułaś je także!
No ale w tej scenie Klaus mówił o werbenie, a potem Stefan zanurzał te strzałki w wywarze z werbeny i rzucał nimi w Raya. Więc chyba jednak werbena.
- Spoiler:
- Tak, widziałam to gdy siedzieli razem paląc skręta, później w romantycznej scenerii na przednich siedzeniach (wow,Jeremy co za auto ), a na koniec lody <3 Jednak u Klefana widzę to bardziej Czekam na chwilę, gdy Klaus zażyczy sobie gorącego seksu ze swoim podwładnym Stefanem.. Nie wierzę, że to napisałam. A co do tej werbeny to chyba się pomylili w takim razie? Nie wiem, z resztą, często zapominam takie szczegóły
Kasia- Dan & Klaine
- Spoiler:
- Już wyobrażam sobie tę sytuację z Klefanem. Klaus żąda seksu, Stefan jest wniebowzięty z powodu tego życzenia, ale jednak pragnie zachować pozory, więc przywdziewa minę straceńca i mówi: 'Skoro to rozkaz, nie mam wyboru'...
Mrau! Ja bym na serio chciała takiego elementu w filmie Beauty, powiedz że znalazłaś ten Klefan-sex xD
Kasia- Dan & Klaine
kasia_ napisał:Mrau! Ja bym na serio chciała takiego elementu w filmie Beauty, powiedz że znalazłaś ten Klefan-sex xD
Nie xD Ale teraz tak sobie myślę, że pomyliło mi się z Delenowym sexem ;P
Lewandowska- Bart & OTH
Rośmieszyłyście mnie totalnie! A teraz, idę wreszcie obejrzeć odcinek z napisami, bo juz wcześniej oglądałam bez i wiele nie kumam:P
Dobra, obejrzałam:)
- Spoiler:
- Odcinek REWELACJA! Normalnie, czasami aż płakałam ;( Zacznę od końca:P CO TA LOCKWOOD(czy jakoś tam) ZROBIŁA CAROLINE?! CO ONA SOBIE WYOBRAŻA! Mam nadzięję, że nasz bohaterski Tyler coś zrobi:P I głupia matka Caroline, że wygadała innym. Ale czy ona wiedziała, ze ugryzienie wilkołaka moze zabić wampira? Czemu więc matka T. chciała zabić C? Nie rozumiem tego... Następna rzecz; telefon Stefana do Eleny. Ja oczywiście w ryk:P Ale ja nie rozumiem czegoś, skąd Elena wiedziała, że to Stefek? Przecież to równie dobrze mógł być ktoś, kto robić sobe z niej jaja. Next. Andie; szkoda mi jej;( I Biedny Damon. Niczego mu w życiu nie wolno? Jakielkolwiek miłości (przynajmniej z jednej strony)? Ale przynajmnie było widać, że jednak coś czuł do Andie. Może nie jakąś szaleńczą miłość, ale jednak coś... Potem fryzura Alarica- koszmar! Co to jest? Fryzura Jeremy'ego - jak najbardziej tak:) I trochę mu współczuję, że go od tak ex "nawiedzają"... No ale, taki jego żywiot:P I Bonnie jak najbardziej podobała mi się w telefonie. Może ta nowa czarownica ją tak uwięzi, jak ktoś napisał? Co tam jeszcze... IMPREZA! Spoko. Nawet, uwaga, podobała mi się sukienka Eleny, ale te buty... Jakoś nie:( I jeszcze nasz SAMON z 7 heven! Nawet moze być seryjnym mordercą, ale zawsze będzie dla mnie Samonem z 7heven:P Zapomniłam o czymś? Chyba nie. To tyle.
Strona 14 z 40 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 27 ... 40
Similar topics
» The vampire diaries
» The vampire diaries
» Nina Dobrev opuszcza "The Vampire Diaries"
» 8x16 I WAS FEELING EPIC - OSTATNI ODCINEK VAMPIRE DIARES :)
» The vampire diaries
» Nina Dobrev opuszcza "The Vampire Diaries"
» 8x16 I WAS FEELING EPIC - OSTATNI ODCINEK VAMPIRE DIARES :)
Strona 14 z 40
Pozwolenia na tym forum: