The vampire diaries
+30
poster
ronnie
endzioszka
lookx
Domi
Edda
Klaudia
TheBlairBitchProject
DairDreamer
Magdafa
andzia
alkamb
Ania_
kaasiaa
Kora
M&M's
gossip_
Vinova
s
frejabeha
Lewandowska
Citizen Erased
Kilmeny
Gigi
Ola
bulma201
Magda
Lise
Karolina
Kasia
34 posters
Strona 25 z 40
Strona 25 z 40 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40
Nieustający dylemat: Stelena czy Delena?
Re: The vampire diaries
1) W którymś ze spoilerów było napisane, że scenarzyści lubią odcinki rozgrywające się wokół wszelakich imprez, świąt itp., bo wtedy mają wszystkich bohaterów zebranych w jednym miejscu:) Mnie się to niezmiernie podoba, lubię te wszystkie ich przyjęcia, przygotowania, przebieranki itp. itd.
2) Skoro rodzina Gilbertów była jedną z założycielskich to najbiedniejsi nie byli, jakiś tam majątek musi być... Zresztą ten temat był poruszony w 1. sezonie, Vicky i Matt byli przedstawieni jako ci biedni, a Caroline, Tyler, Elena i Jer jako ta 'elita', najbogatsze rodziny w miasteczku. No i nie zapominajmy, że od tego sezonu Jeremy ciężko pracuje w Grillu, robiąc konkurencję Szmattowi!
2) Skoro rodzina Gilbertów była jedną z założycielskich to najbiedniejsi nie byli, jakiś tam majątek musi być... Zresztą ten temat był poruszony w 1. sezonie, Vicky i Matt byli przedstawieni jako ci biedni, a Caroline, Tyler, Elena i Jer jako ta 'elita', najbogatsze rodziny w miasteczku. No i nie zapominajmy, że od tego sezonu Jeremy ciężko pracuje w Grillu, robiąc konkurencję Szmattowi!
Karolina- Carter & Czas Honoru
- Liczba postów : 4308
Bidny Szmatt... miał tylko Grill teraz 'elita' nawet tam mu się panoszy xD
alkamb- Chair & Chuck
- Liczba postów : 568
Mnie też się podobają te imprezy, ale śmieszy mnie fakt takiego celebrowania dnia założyciela
Poza tym nie przesadzajmy z tym nie pracowaniem/ nie uczeniem się,
nie będą nam przecież w każdym odcinku pokazywać Eleny w szkolnej ławce albo Alaricka w szkole
Poza tym nie przesadzajmy z tym nie pracowaniem/ nie uczeniem się,
nie będą nam przecież w każdym odcinku pokazywać Eleny w szkolnej ławce albo Alaricka w szkole
Kasia- Dan & Klaine
- Liczba postów : 5036
Mnie śmieszyły te wybory Miss Mystic Falls - tak profesjonalnie przeprowadzone, z pompą, celebrowane bardziej hucznie niż Boże Narodzenie;) No ale przeznaczone oczywiście dla 'elity' - w Mystic Falls wciąż panują rządy arystokracji;D
No rzeczywiście, biedny Matt:P Ale albo mi się wydaję, albo ma zamiar coś do Bonnie sie przybliżyć...
Lise- Jenny & pregnant!Blaine
- Liczba postów : 3798
Też mam wrażenie ze coś miedzy nim a Bonnie będzie, oboje nie należą do moich ulubionych bohaterów wiec jak będą razem to będą nudni razem ;PLise napisał:No rzeczywiście, biedny Matt:P Ale albo mi się wydaję, albo ma zamiar coś do Bonnie sie przybliżyć...
A co do tych imprez to mi sie bardzo podobają ;P I najbardziej podobają mi się te sceny gdy dzieje sie coś naprawdę ważnego na takich imprezach a pozostali ludzie w ogóle nie zdają sobie z tego sprawy xD
alkamb- Chair & Chuck
nie czytałam od dawna co tu piszecie, ale... JUTRO nadrabiam wszystkie odcinki, super zaległy maraton, ahh I jeszcze Gossip Girl, nie mogę się doczekać nie w to jak w domu jednak... :>
Ola- Blairena & Free Will
- Liczba postów : 2853
Ola- dobrze masz. Najlepiej obejrzeć tak jednym ciągiem, bo nie musisz czekać na next odcinke i jeżeli nie czytałaś spoilerów to będą szoki:D
To święto co ma niedługo byc będzie musiało być niezłe no bo wszystkie postaci razem. Nawet te, które dawno umarły.
Magdafa- Blair & Chair
- Liczba postów : 366
Są wieści o Mikaelu!
Zapowiada sie ciekawie...
- Spoiler:
- W ostatnich chwilach 5 odcinka 3 sezonu "Pamiętników wampirów", Katherine (Nina Dobrev) i Jeremy (Steven R. McQueen) włamali się do krypty i obudzili bardzo szalonego wampira.
To jest drugi moment, kiedy spotykamy Mikael'a, granego przez znanego z Supernatural Sebastiana Roche - jest on łowcą wampirów i szefem policji z drewnianymi kulami, który przerwał imprezę Klausa i Stefana w 1920 roku.
Przede wszystkim, pisownia imienia to Mikael, która początkowo utrzymywana była przez producentów w tajemnicy, podobnie jak ukrywali w tajemnicy pisownię imienia Rebekah. Świat starej pisowni z pewnością zdradziłby wiek wampirów.
[Dopiero] się okaże, czy na pewno Mikael jest Pierwotnym Wampirem. Godnym uwagi jest [fakt], że gdy Katherine otwiera grobowiec, w jego klatce piersiowej brakuje srebrnego sztyletu z [pyłem z] białego dębu. Jednakże, jest on przykuty łańcuchami i wyraźnie wysuszony z braku [możliwości] żywienia się krwią, jest więc prawdopodobne że nigdy nie został przebity sztyletem albo kołkiem - tylko tkwi w grobie, tak jak wampiry z 1864 w 1 sezonie.
Z powszechnej opinii, [wiemy], że Mikael może być Pierwotnym Ojcem - to znaczy ojcem Rebeki i Elijah. Wiemy, że Pierwotny Tata jest dość wściekły, od kiedy zabił wilkołaka, który spłodził Klausa. Ale czy ta złość jest na tyle niebezpieczna, że będzie polował na własne dzieci? Pamiętajmy, że Klaus nie był jedynym, który uciekał przed Mikaelem w 1920 roku. Bała się go również Rebekah.
Wiemy, że Mikael był pochowany przez czarownicę w skrzydle Pickett w największym cmentarzu w Charlotte w pewnym momencie w 1990 roku. Biorąc pod uwagę fakt, że jest to "The Vampire Diaries", musimy założyć, że istnieje pewne znaczenie [związane] z tym czasem... i naszą pierwszą myślą jest to, że Elena, pierwszy realny sobowtór od pięciu wieków, urodził się tuż potem. Dodajmy fakt, że w czasie jego schwytania, Mikael był w południowo-wschodnich Stanach Zjednoczonych, [niedaleko miejsca] gdzie urodził się sobowtór.
Ze wszystkich miejsc [na świecie, padło akurat na to]...
To są czyste spekulacje, ale zakładamy, że jeśli uraza Mikaela jest naprawdę skierowana przeciwko Klausowi i jeśli on naprawdę będzie chciał zrobić Klausowi straszny, okropny, do-niczego-bardzo-zły-dzień, zabicie sobowtóra może być na jego liście kontrolnej. Przecież, Elena nie miała jakichkolwiek dzieci - o ile ona i Matt nie spędzili bardzo pasjonującego pierwszego roku liceum - więc możemy przypuszczać, że [Elena] kończy rodowód sobowtóra.
Powyższe zdjęcie, udostępnione przez CW, pochodzi z odcinka z zeszłego tygodnia "The Reckoning" i [ukazuje] z bliska [twarz] Mikaela, nadal w łańcuchach i trumnie. Jak można zauważyć, na jego ustach widać świeżą krew. Możemy się domyślać, że będzie scena, w której [Mikael] smakuje pewne dziecko Gilbertów. Pobudka-pobudka.
Jakie są motywy Mikaela? Czy zagraża tylko Pierwotnym, czy Elena także jest w niebezpieczeństwie?
Źrodło: vampirediaries.pl
Zapowiada sie ciekawie...
Po przeczytanie tego spoilera powiem tylko jedno: WOW
Magdafa- Blair & Chair
- Liczba postów : 366
No to jeszcze ode mnie słówko:
- Spoiler:
W wieczór Homecoming Dance, Rebekah zdradza Elenie dlaczego ta noc jest dla niej taka ważna. To sprawia, że Elena ma mieszane uczucia. Caroline i Matt są zszokowani zachowaniem Tylera podczas całej imprezy. Wieczór przybiera surrealistyczny obrót, gdy Klaus wciela swój najnowszy plan w życie. Zdeterminowany, by przechytrzyć Klausa Damon wdaje się w niebezbieczne partnerstwo, które prowadzi do przerażającego obrotu wydarzeń. Zespół My Morning Jacket występuje w scenach imprezy.
Pewnie Rebekah powie Elenie coś o niej i Stefanie w zamierzchłych czasach ;d
No i szkoda mi znowu Caroline, dopiero co zaczęło się jej układać z Tylerem..
Kasia- Dan & Klaine
Ciekawe jak wytłumaczą występ My Morning Jacket na jakiejś małomiasteczkowej imprezce w Mystic Falls:)
No nie powiem, całkiem ciekawie się to zapowiada;) Jakoś nie kręci mnie szczególnie ten wątek Mikaela, wolałabym, żeby scenarzyści TROSZECZKĘ ograniczyli to ich ciągłe mieszanie i rozbudowywanie wampirzej historii.
No nie powiem, całkiem ciekawie się to zapowiada;) Jakoś nie kręci mnie szczególnie ten wątek Mikaela, wolałabym, żeby scenarzyści TROSZECZKĘ ograniczyli to ich ciągłe mieszanie i rozbudowywanie wampirzej historii.
Powiedzą, że obejrzeli w Gossip Girl i musieli ich zaprosić ;D
Ja się dopiero oswoiłam z Rebehah,a tu już następne nowe postaci
Nie wspominając o powrotach starych ;p
Ale póki co dają radę
kurczę, uwielbiam dynamikę tego serialu
Ja się dopiero oswoiłam z Rebehah,a tu już następne nowe postaci
Nie wspominając o powrotach starych ;p
Ale póki co dają radę
kurczę, uwielbiam dynamikę tego serialu
Kasia- Dan & Klaine
nie wyrabiam się z tym serialem jeszcze pierwszego sezonu nie skończyłam ale słyszałam że teraz Elena zamienia się w Buffy wtf
Gigi- Gossip Dan & Girls
- Liczba postów : 6440
Ok, trochę się dziewczyna rozkręciła (w końcu!), ale z tą Buffy to bym nie przesadzała;)
Nieee ona poprostu chce trochę utemperowany Stefcia ;PGigi napisał:nie wyrabiam się z tym serialem jeszcze pierwszego sezonu nie skończyłam ale słyszałam że teraz Elena zamienia się w Buffy wtf
alkamb- Chair & Chuck
I jak po odcinku?!
Ja właśnie skończyłam oglądać ;D
Ja właśnie skończyłam oglądać ;D
- Spoiler:
- Odcinek mega ;D
Sceny Delena <3 Boskie. Jeszcze ta zazdrość Eleny... nie powiem jestem usatysfakcjonowana ;P
Chciałabym żeby Alarick pogodził się z Damonem, lubiłam ich przyjaźń, ale w następnym odcinku siedzą razem w barze wiec może sie pogodzą ;D
Co do Tylera to martwi mnie jego zachowanie, ostatnio tak go polubiłam i z Caroline byli razem świetni a teraz jakoś mnie tak nie ciągnie do nich jak pod koniec 2 sezonu.
Co do duchów to nie wiem jaką moc ma Matt że każdy watek z nim, nawet bardzo dobrze sie zapowiadający , robi się nudny. Jakoś ta sprawa z duchami mnie nie krecie, jeszcze może ze strony Jeremiego ale ten znów jest Bonni którą jak widzę to mi się ciśnienie podnosi, tak na ja reaguje od poczatku, wkurza mnie jednym słowem.
alkamb- Chair & Chuck
- Spoiler:
- Kocham trzeci sezon bardziej niż inne. Lepsze postacie, akcja, wątki. Kocham po prostu
Sztefan, był świetny, ale szkoda, że jest taki przez Klausa, a nie dlatego, że chce Elena... też była dobra. A myślałam, że się tego nie doczekam Za każdym razem myślałam, że Stelena zaraz zacznie się ciumkać, a tu suprajs Troszkę pstryczek dla fanów tej pary, ale cóż, nie mój problem Damon też świetny, szkoda, że wybrał akurat moment na macanie Eleny, gdy ta była spocona :p Ale w sumie musiał się odwdzięczyć za całusek dla spoconego, umierającego wampira (patrz: 2x22). Rebecca nadal nie zawodzi. Wątek z duchami ruszył, ale mam nadzieję, że bardziej się rozkręci. Czekam na dalsze hybrodowo-Tylerowe akcje;) No i ... MASOOOOOOOOOOOOOOOOOOON Kocham go, niech zostanie jak najdłużej. A będę jeszcze bardzo szczęśliwa jak skończy z Gagą Michaela malutko:( Klausia w ogóle:((((((((((((((((((((( Super odcinek, Damon najlepszy, chcę już następny:D
Lewandowska- Bart & OTH
- Liczba postów : 2994
Obejrzałam:D
I dalej mam "otwartą jamę ustną" jak to mówię:p
I dalej mam "otwartą jamę ustną" jak to mówię:p
- Spoiler:
- Odcinek boski! Jak oni to robią?
Mówiłam, ze Rebekah będzie chciała "życia Caroline"? Mówiłam.Szkoda mi trochę Tylera... Biedak:( Sceny z Deleną - słodkie:) A ta z raną?
Co do "budzenia" Mikaela - nie pomyślała na początku, aby dać mu krew człowieka? I ostatnia scena z nimi - OMG! Teraz czas na Stefanka - i like it:) Dobrze, że uratował Elenę i to 2 razy...
Następny Damon... WTF? Czyżby wujaszek Tylera wrócił(to on, co nie?)? Dalej zbieram szczenę po tej scenie...
No i Jeremy i jego "kobietki"... Nuda! Ale jedno mnie ciekawi... Jak Anna może czuć dotyk Jeremiego i odwrotnie? Nie zrozumiem tego. No a jak jesteśmy przy duchach, to Vicky. Co z nia teraz będzie? Szkoda mi jej... No i to chyba wszystko... Jak coś to napiszę jeszcze raz.
Z lekkim poślizgiem, ale jestem po odcinku
- Spoiler:
Chyba nie trzeba nawet pisać, że odcinek świetny, bo tak jest za każdym razem
Nigdy nie lubiłam Anny, ale teraz uważam, że ona + Jeremy i Szmatt + Bonnie to przyszłość ;P Ogólnie jakoś Anna i Bonnie wyładniały.
Vicky jak zawsze mnie zirytowała, mam nadzieję, że nie wrócą do niej nigdy więcej.
Czekam również na powrót przyjaźni Damona i Ricka, chociaż Damon niekoniecznie na nią zasługuje po tym co zrobił, ale przyjemnie jest widzieć ten duet razem
Poza tym Rick jak zawsze pomocny i niezawodny.
Zdziwiłam się trochę tym, że Kathrine nie wpadła od razu na pomysł dania krwi Mikaelowi, oby tylko nic jej się nie stało! czym byłby ten serial bez egoistycznej wampirzej dziwki
Rebekah, wcześniej miała ładniejsze włosy, nadal jej nie lubię, nikt nie ma prawa krzywdzić mojej Caroline
Sytuacja z Tylerem, mam nadzieję, że to minie w chwili śmierci Klausa, albo i szybciej bo nie wyobrażam sobie, żeby znowu mieli zrobić z niego takiego dupka jak w pierwszym sezonie, dopiero co polubiłam tę postać! :<
Stefan w szkole, zaskoczyło mnie to. Sceny z Eleną świetne chociaż łamiące serce.
Damon z Eleną, zachwycona nie jestem, ale wiadomo było że to się w końcu stanie. Nie podoba mi się ta przemiana Damona, tylko jego żarty go ratują
Kasia- Dan & Klaine
Chyba zejdę na zawał przez ten serial. Jak nie teraz to na pewno niedługo! Nie będę spoilerowała, ale ten kto nie widział niech żałuje i niech nadrabia swoje straty, bo naprawdę warto obejrzeć ten serial chociażby dla 3 sezonu, który jest mistrzowski z każdą sekundą!
Citizen Erased- Chair & Dair
- Liczba postów : 316
Obejrzałam wczoraj, a że wtedy nie skomentowałam szczegółowo to nie chce mi się już dziś nadrabiać
Ale podobało się, choć moim zdaniem nie tak dobry jak poprzedni;P
Vicky mnie zdenerwowała strasznie, niech gnije ćpunka tam, gdzie jest! Wydaje mi się, że Anna wróci na takiej zasadzie, na jakiej chciała wrócić Vicky, nie wiem tylko co będzie powodem tego powrotu.
Tyler jest beznadziejny, ale dobrze, że to przynajmniej nie jego wina;D
Mason - jakoś inaczej patrzę na tego faceta, jak wiem, że jest z Gagą i to najprawdopodobniej tylko dla sławy;/
Ale podobało się, choć moim zdaniem nie tak dobry jak poprzedni;P
- Spoiler:
- Do Lise i Kasi - Katherine chciała wcześniej dać Mikaelowi krew człowieka, przecież mówiła coś do Damona, że próbowała karmić go 'żałobnikami i grabarzami' czy coś w ten deseń, nie wpadła chyba tylko na to, żeby wlać mu krew prosto w usta.
Vicky mnie zdenerwowała strasznie, niech gnije ćpunka tam, gdzie jest! Wydaje mi się, że Anna wróci na takiej zasadzie, na jakiej chciała wrócić Vicky, nie wiem tylko co będzie powodem tego powrotu.
Tyler jest beznadziejny, ale dobrze, że to przynajmniej nie jego wina;D
Mason - jakoś inaczej patrzę na tego faceta, jak wiem, że jest z Gagą i to najprawdopodobniej tylko dla sławy;/
Wiem, że mówiła i domyśliłam się, że po prostu pomachała mu człowiekiem tak jak myszką Zdziwiło mnie właśnie to, że nie wpadła na krew samą w sobie
Kasia- Dan & Klaine
Strona 25 z 40 • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40
Similar topics
» The vampire diaries
» The vampire diaries
» Nina Dobrev opuszcza "The Vampire Diaries"
» 8x16 I WAS FEELING EPIC - OSTATNI ODCINEK VAMPIRE DIARES :)
» The vampire diaries
» Nina Dobrev opuszcza "The Vampire Diaries"
» 8x16 I WAS FEELING EPIC - OSTATNI ODCINEK VAMPIRE DIARES :)
Strona 25 z 40
Pozwolenia na tym forum: