4x23 Graduation FINAŁ
+8
Ola
Ania_
Vivien
AliceHumphrey
April
Layla
Kasia
Gigi
12 posters
Strona 1 z 2
Strona 1 z 2 • 1, 2
Ocena odcinka
4x23 Graduation FINAŁ
WHO WILL TAKE THE CURE? — On Graduation Day, Mystic Falls is overrun with ghosts intent on settling old scores and fulfilling their supernatural destinies. Damon’s (Ian Somerhalder) life is in danger after a ghostly encounter, while Matt (Zach Roerig) and Rebekah (Claire Holt) join forces to battle a ghost determined to find the cure. As everyone gathers for the graduation ceremony and the ghosts converge, help comes from an unlikely hero. Caroline (Candice Accola) receives a touching and unexpected graduation present, and Bonnie’s (Kat Graham) plan leads to the closing of the veil. Elena (Nina Dobrev) makes a decision about the Salvatore brothers and faces an epic confrontation with Katherine (Nina Dobrev). Finally, Stefan (Paul Wesley) discovers a horrifying clue to the mystery surrounding Silas.
Gigi- Gossip Dan & Girls
- Liczba postów : 6440
Re: 4x23 Graduation FINAŁ
Co to miało być? O_O
Przez 38 minut się wynudziłam, poziom głupoty jaką osiągnął serial jest po prostu zatrważający. No ale ostatnie 5 minut, co to w ogóle ma znaczyć?
Bardzo poważne spoilery, więc radzę nie wchodzić przed oglądaniem:
Przez 38 minut się wynudziłam, poziom głupoty jaką osiągnął serial jest po prostu zatrważający. No ale ostatnie 5 minut, co to w ogóle ma znaczyć?
Bardzo poważne spoilery, więc radzę nie wchodzić przed oglądaniem:
- Spoiler:
- Bonnie naprawdę nie żyje, Kath została człowiekiem, Elena wybrała Damona, STEFAN NIE ŻYJE, a przynajmniej na to wygląda. Silas jest jego jebanym sobowtórem, czy tam Stefan jego, kto ich tam wie -.- No co się dzieje, ja się pytam?
aa no i Jer zmartwychwstał, lol xD
Go??- Gość
- Spoiler:
- Bonnie nie żyje.
Jeremy zmartwychwstał.
Katherine jest człowiekiem.
Stefan jest doppelgängerem Silasa.
Stefan nie żyje?
Elena wybrała Damona.
Matt i Rebekah jadą razem na wakacje.
Klaus cmoknął Caroline i zwrócił wolność Tylerowi.
Śmieję się histerycznie, nawet nie wiem czemu xD
NIC NIE ROZUMIEM.
Najgłupszy i najbardziej nielogiczny odcinek ever z końcówką, której po prostu nie da się ogarnąć xD
Go home Julie Plec, you're drunk.
Kasia- Dan & Klaine
- Liczba postów : 5036
Wypowiadając się o tym odcinku muszę zacytować Elkę. I don't know what i feel.
Na pewno plusem tego odcinka jest to, że był zaskakujący i że rzeczywiście można było odczuć, że to finał, a ostatnio w serialach rzadko się to zdarza Szkoda tylko, że w większości przypadków byłam niemile zaskoczona.
Na pewno plusem tego odcinka jest to, że był zaskakujący i że rzeczywiście można było odczuć, że to finał, a ostatnio w serialach rzadko się to zdarza Szkoda tylko, że w większości przypadków byłam niemile zaskoczona.
- Spoiler:
- Sama nie wierzę, że to piszę, ale Elka nawet przez chwilę mnie nie irytowała. Fajnie, że nie postąpiła samolubnie i że nie wzięła lekarstwa tylko dla siebie. A to, co z nim później zrobiła, to już inna sprawa. A scena Elka/Jer/Ric po prostu cudowna.
Niby już nie shippuję Delenie, ale jednak się ucieszyłam, chociaż chyba głównie ze względu na Damona, bo zasługuje na przynajmniej trochę szczęścia. Podobało mi się też zdecydowanie Eleny, bo drugiego takiego dylematu, jak z poprzedniego finału bym nie zniosła. Było mi strasznie szkoda Stefana, ale brawa dla niego, że chce ruszyć naprzód. Może wreszcie przynajmniej jeden z braci się opamięta. Chociaż nie oszukujmy się, znając Julie Plec, to pewnie przy następnym finale znowu będziemy się zastanawiać, kogo wybierze Elena.
Klaroline jest teraz głównym powodem, dla którego oglądam TVD. Nie wiem, jak to będzie, kiedy The Originals wejdzie na antenę, pewnie będę oglądać oba seriale z nadzieją na crossovery. To była chyba ich najlepsza scena i przyznam, że w nocy ją jeszcze kilka razy oglądałam Ale lekki niedosyt jest. Mówiono nam, że ostatnie trzy odcinki będą dobre dla Klaroline, a tak naprawdę dostaliśmy tylko dwie ich sceny, w dodatku w jednej z nich Klaus nie był Klausem, tylko Silasem. No trudno, ja czekam na więcej.
Mabekah jest mega słodka, ale to wszystko dzieje się dla mnie trochę za szybko. Co prawda, było już coś między nimi w 3. sezonie, ale potem scenarzyści chyba o tym zapomnieli i Rebekah znowu śliniła się na widok Stefana. W tym sezonie Matt i Rebekah zbliżyli się do siebie tylko w kilku ostatnich odcinkach, a już wyjeżdżają na wspólne zwiedzanie świata. No i nie ukrywam, trochę denerwuje mnie to, że ich fani dostali to, na co fani Klaroline tak długo czekają
Jednym z najgorszych błędów jest to, ze Bonnie nie żyje. Ciekawa jestem, czy pozostanie martwa, czy gang Scooby'ego wymyśli coś, żeby ją (i może Stefana) przywrócić do życia.
Cieszę się, że Jeremy wrócił, ale wolałabym, żeby był to Alaric.
No i teraz dwa największe zaskoczenia tego finału
Katherine i lekarstwo. Nie chciałam, żeby Kat została człowiekiem, ale ciekawi mnie, jak sobie z tym poradzi. No i wielki plus za to, że nie wziął go ktoś z epickiego trójkąta, bo to byłoby za bardzo przewidywalne.
Najbardziej skołowana jestem co do Stefana będącego doppelgangerem Silasa. Niby fajnie wymyślili, ale z drugiej strony to lekko odgrzewany kotlet. Oczywiście śmierć (?) Stefana to największy minus odcinka. Ciekawe, czy odratują go jeszcze przed śmiercią, czy sprowadzą z powrotem zza światów, bo nie ma możliwości, żeby Stefan był martwy permanentnie, przynajmniej mam taką nadzieję.
Layla- Chair & Hyckie
- Liczba postów : 4417
Hahaha.
Co to był za odcinek?
Ewa:Proszę pisać odczucia odnośnie odcinka w spoilerze bo psujemy tym oglądanie osobom,które jeszcze nie miały okazji zobaczyć.Dziękuję
Co to był za odcinek?
- Spoiler:
- Plec powinna się jeb*ąć w czoło, ale to tak super mocno, bo chyba jej wyobraźnia się chyba za bardzo rozszalała. Chyba muszę sobie zrobić tabelkę z tym kto żyje a kto nie, bo już nie nadążam
Skupmy się na plusach (jak dla mnie) to było :
- Matt i Rebekah <3 super słodcy są, Matt był mi kiedyś obojętny, ale teraz wydaje mi się, że to jedna z najbardziej jak nie jedyna ogarnięta postać w tym serialu. Pewnie spędzą razem fajne wakacje, a potem ich drogi się rozejdą, szoda
- Kath nie zginęła - największe zaskoczenie odcinka, bo byłam pewna, że Elena się jej pozbędzie. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie trochę się będzie pojawiać, bo głupotą by było marnowanie de kjor na kogoś kto się już nie pojawi czy coś. Pewnie będzie siedzieć cały czas w barze i topić smutki xD
- Alaric. WTF czemu on nie mógł powrócić do żywych
- Damon i Elena, no powiedzmy że plus. Mam nadzieję, że to koniec trójkąta, bo ile można;/
- Klaus i Caro też mieli fajną scenę.
MINUSY:
- Śmierć Bonnie. Potrzebna jest jakaś czarownica w tym serialu pewnie się będzie jeszcze pojawiać w scenach z Jerem, ale to nie to samo..
- Powrót? Jeremy'ego. Potrzebny jest do czegoś?
- Niewykorzystany potencjał przeciwników, którzy przybyli z zaświatów. Niby się pojawili, ale tak jakby ich nie było. Łowcy sobie szykowali jakieś bomby czy coś, szybko się ich pozbyli, Kol coś pogadał i tyle. NUDY.
- Co prawda to było mega zaskoczenie - Stefan lądujący w wodzie i zastępujący go Silas. Chociaż wolałabym, żeby tej sceny nie pokazali i dopiero w przyszłym sezonie się okazało, że Stefan to nie Stefan xd W każdym bądź razie Stefan na bank nie umrze ani nic takiego. Nie chce mi się znowu odcinka włączać, ale nie ogarnęłam : Stef jest sobowtórem Silasa?? Trzeba znowu odgrzewać jakiś kotlet?
Ewa:Proszę pisać odczucia odnośnie odcinka w spoilerze bo psujemy tym oglądanie osobom,które jeszcze nie miały okazji zobaczyć.Dziękuję
April- Elijah & ParksRec
- Liczba postów : 2747
Hahahahaha... Właśnie obejrzałam i nie wiem, czy mam się śmiać, czy płakać.
Może nie będę powtarzać tego co zostało wyżej napisane, ale chętnie zacytuje parę zdań z waszych komentarzy:
Ogólne wrażenie po odcinku: Hahahaha... Serio?
Ewa:Prośba jak wyżej
Może nie będę powtarzać tego co zostało wyżej napisane, ale chętnie zacytuje parę zdań z waszych komentarzy:
- Spoiler:
Nie wiem, czy coś może jej pomóc. TVD z każdym odcinkiem opada jeszcze niżej (o ile się da).Plec powinna się jeb*ąć w czoło, ale to tak super mocno, bo chyba jej wyobraźnia się chyba za bardzo rozszalała.
A ja Cię rozumiemŚmieję się histerycznie, nawet nie wiem czemu xD
Też tego nie rozumiem. Mogli zwrócić Alarica zamiast Jera.- Alaric. WTF czemu on nie mógł powrócić do żywych
Też z początku nie byłam pewna czy ogarnęłam, ale po chwili doszło do mnie, że mamy kolejny idiotyzm tego serialu. Tak, to prawda Stefan jest sobowtórem Silasa.Nie chce mi się znowu odcinka włączać, ale nie ogarnęłam : Stef jest sobowtórem Silasa?? Trzeba znowu odgrzewać jakiś kotlet?
Ogólne wrażenie po odcinku: Hahahaha... Serio?
Ewa:Prośba jak wyżej
Nie wiem czemu osoby, które nie widziały odcinka miałyby wchodzić w ten temat, ale ok
- Spoiler:
- AliceHumphrey napisał:
Też z początku nie byłam pewna czy ogarnęłam, ale po chwili doszło do mnie, że mamy kolejny idiotyzm tego serialu. Tak, to prawda Stefan jest sobowtórem Silasa.Nie chce mi się znowu odcinka włączać, ale nie ogarnęłam : Stef jest sobowtórem Silasa?? Trzeba znowu odgrzewać jakiś kotlet?
Mogli chociaż wysilić się i coś oryginalnego wymyślić ;/
April- Elijah & ParksRec
- Liczba postów : 2747
Mogli chociaż wysilić się i coś oryginalnego wymyślić ;/
To było zbyt trudne dla Julie, w końcu musi zrobić jeszcze kilka gniotów. Nie może zająć się jednym serialem i zrobić go porządnie. Lepiej robić 10 seriali, które będą do dupy.
Moje uczucia po tym finale: Aha, ok.
Klaroline i Mabekah <3 To chyba dla mnie jedyny plus tego odcinka. Cała reszta taka sobie.
Klaroline i Mabekah <3 To chyba dla mnie jedyny plus tego odcinka. Cała reszta taka sobie.
Vivien- Blairena & Caskett
- Liczba postów : 1601
A mi podobało się
Stefan na pewno nie umrze tylko wysuszy się jak rodzynek (mimo takiej ilości wody)
Bonnie nie żyje, ale za to Jer wrócił
Kat zostaje człowiekiem - he to może być ciekawe
Aleksander z epoki kamienia łupanego w ekspresowym tempie przystosował się do cywilizacji
Mebekah wyrusza razem na wakacje (tekst Matta o tym, żeby Reb nawet nie myślała o tym, żeby zamienić go w wampira aby mogli żyć długo i szczęśliwie normalnie rozczulił mnie )
Caro... jaka szczęśliwa na widok Kluski ("Ja zamierzam być Twoją ostatnią miłością" -jakie to romantyczne)
Jak ja bym baaaarrrdddzzzzoooo chciała żeby to Riczek został
Szkoda mi Stefana, mam nadzieję, że szybko się skubną, że to nie on tylko Silas i go odnajdą (i, że wciąż będzie "żywy"), no i oczywiście ze względu na Elenę
Jakby nie było, szkoda mi Bonnie i wiem, że mimo wszystko będę za nią tęsknić
Tak miło oglądało się scenę Jer/Elena/Riczek
Delenowa scena podobała mi się bardzo Przynajmniej na chwilę mamy spokój
I na sam koniec pytanie, które nie daje mi spokoju: Skąd wziął się ten sejf (czy co to tam było) ?
Stefan na pewno nie umrze tylko wysuszy się jak rodzynek (mimo takiej ilości wody)
Bonnie nie żyje, ale za to Jer wrócił
Kat zostaje człowiekiem - he to może być ciekawe
Aleksander z epoki kamienia łupanego w ekspresowym tempie przystosował się do cywilizacji
Mebekah wyrusza razem na wakacje (tekst Matta o tym, żeby Reb nawet nie myślała o tym, żeby zamienić go w wampira aby mogli żyć długo i szczęśliwie normalnie rozczulił mnie )
Caro... jaka szczęśliwa na widok Kluski ("Ja zamierzam być Twoją ostatnią miłością" -jakie to romantyczne)
Jak ja bym baaaarrrdddzzzzoooo chciała żeby to Riczek został
Szkoda mi Stefana, mam nadzieję, że szybko się skubną, że to nie on tylko Silas i go odnajdą (i, że wciąż będzie "żywy"), no i oczywiście ze względu na Elenę
Jakby nie było, szkoda mi Bonnie i wiem, że mimo wszystko będę za nią tęsknić
Tak miło oglądało się scenę Jer/Elena/Riczek
Delenowa scena podobała mi się bardzo Przynajmniej na chwilę mamy spokój
I na sam koniec pytanie, które nie daje mi spokoju: Skąd wziął się ten sejf (czy co to tam było) ?
Ania_- OTH & Eden
- Liczba postów : 1913
Hahahaha, co za odcinek xDD Ale mi się podobało, choć Plec naprawdę ma nie po kolei w głowie Ciekawe co będzie z Kath, Stefkiem. Mabekah była słodka. Delena też nie najgorzej. Klaroline <3 Szkoda Bonnie, szkoda Riczka, ale za to spoko całkiem, że Jer wrócił. Liczyłam, że mamy koniec Silasa :< I z tym sobowtórem to też .
I tak jak Anię, zastanawia mnie skąd Silas wziął ten sejf
Scena Eleny, Jera i Ricka była genialna, ale cały czas łudziłam się, że nagle przyjdzie do nich Jenna, no ale wymagam za wiele
Ogólnie beczka i parę zaskoczeń
I tak jak Anię, zastanawia mnie skąd Silas wziął ten sejf
Scena Eleny, Jera i Ricka była genialna, ale cały czas łudziłam się, że nagle przyjdzie do nich Jenna, no ale wymagam za wiele
Ogólnie beczka i parę zaskoczeń
Ola- Blairena & Free Will
- Liczba postów : 2853
wth Bonnie jednak umarła i nie przeżyła??? ;( i czy ktoś może mi w skrócie wytłumaczyć co stało się ze Sztefem? bo widzę, że meme ze Stefanem robią teraz większą karierę niż z Danem jako GG dlaczego jest ich dwóch??
Gigi- Gossip Dan & Girls
Stefan jest doppelgängerem Silasa. xD
Dlatego też powstał ship Stilas, który króluje ostatnimi czasy na tumblrze
Dlatego też powstał ship Stilas, który króluje ostatnimi czasy na tumblrze
Go??- Gość
ale Stefan nie żyje? w sensie wsadzili mu kołek żeby był tym doppelgangstą??
Gigi- Gossip Dan & Girls
Klaudia- Blair & Chair
- Liczba postów : 978
Prawdę mówiąc sama tego do końca nie ogarniam, ale chyba żyje. Po prostu trochę wyschnie w tym ocenianie (o ironio xD )
Jakoś się wydostanie, ktoś mu pomoże, ale jeszcze nie powiedzieli dokładnie kiedy.
Jakoś się wydostanie, ktoś mu pomoże, ale jeszcze nie powiedzieli dokładnie kiedy.
Go??- Gość
Silas miał akurat ze sobą sejf, żeby zamknąć Stefka i wrzucić go do wody Shipuję im patrząc na ich karierę gifowo obrazkową
Chyba coś Julie wyjaśniała, że Stefan utonie, uzdrowi się, później znów utonie i uzdrowi się.... i tak w kółko aż go nie znajdą i wyłowią
Ania_- OTH & Eden
Aa no coś takiego mówiła chyba. Ogólnie ma być to bardzo traumatyczne przeżycie dla Stefana, także jestem ciekawa jego wątku w przyszłym sezonie. Może chociaż to mi zrównoważy tę nieszczęsną Delenę xD
Go??- Gość
oj tam oj tam nieszczęsną zaraz
Ja mam tylko nadzieję, że torturowanie w taki sposób Stefana i szukanie go nie będzie trwało długo, daję im na to góra 2-3 odcinki. Silas Silasem ale Silas to nie Stefan
Ja mam tylko nadzieję, że torturowanie w taki sposób Stefana i szukanie go nie będzie trwało długo, daję im na to góra 2-3 odcinki. Silas Silasem ale Silas to nie Stefan
Ania_- OTH & Eden
Przepraszam Aniu, wiem że ich lubisz;) Ja będę się starała milczeć w tej sprawie
No prawdę mówiąc ja też mam taką nadzieję, czym by było TVD bez Stefana
No prawdę mówiąc ja też mam taką nadzieję, czym by było TVD bez Stefana
Go??- Gość
wiem...wiem jestem tu wyjątkiem i dlatego też będę się starała milczeć w tej sprawie
(no może poza takimi tyci tyci poodcinkowymi zachwytami )
(no może poza takimi tyci tyci poodcinkowymi zachwytami )
Ania_- OTH & Eden
Ania_ napisał:Chyba coś Julie wyjaśniała, że Stefan utonie, uzdrowi się, później znów utonie i uzdrowi się.... i tak w kółko aż go nie znajdą i wyłowią
[You must be registered and logged in to see this image.]
jednak miałam nos, że przestałam oglądać i nie wróciłam xD
Gigi- Gossip Dan & Girls
Zastanawiam się jak Nina będzie grać Kath człowieka xD Czwarta postać do zagrania tak właściwie, napracuje się dziewczyna
Strona 1 z 2 • 1, 2
Similar topics
» FINAŁ
» Piosenka 2013: FINAŁ
» FINAŁ: Jessica vs Katherine
» Finał - Wade vs Dean
» 2012: piosenka roku FINAŁ
» Piosenka 2013: FINAŁ
» FINAŁ: Jessica vs Katherine
» Finał - Wade vs Dean