Kulinaria
+23
imagin
Anabele
Marginesowa
Kasia
brulion
maolina
xLaura
weciak
lalitaaa
Gigi
vajper.
jeannette
Żuri
Kora
Vivien
jeanne
andzia
Magda
Lise
Citizen Erased
Gosiek
Ola
Ewa
27 posters
Strona 3 z 4
Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Kulinaria
Nigdy nie jadłam, ale moja mama kiedyś robiła coś z makaronem Nie lubię tuńczyka, więc nawet nigdy jej nie spróbowałam, ale wszyscy się nią zachwycali Najlepiej jednak troszkę fantazji, wtedy zawsze coś dobrego wychodzi Ja tak zazwyczaj robię xD
Ola- Blairena & Free Will
- Liczba postów : 2853
Re: Kulinaria
O tym żeby dodać sera żółtego nigdy bym nie pomyślała Gdy jutro rano będę robić to chyba całą porcję podzielę na kilka mniejszych i spróbuje waszych wersji
Ja zazwyczaj jak trafiam do kuchni to 2/3 potraw robię na spontana Ale z muszę teraz zebrać sobie kilka przepisów,które będą zawsze wykonywane od deski do deski bo później nigdy nie pamiętam co z czym łączyłam.
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomysły
Ja zazwyczaj jak trafiam do kuchni to 2/3 potraw robię na spontana Ale z muszę teraz zebrać sobie kilka przepisów,które będą zawsze wykonywane od deski do deski bo później nigdy nie pamiętam co z czym łączyłam.
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomysły
Ewa- Chair & Ness
- Liczba postów : 3212
Re: Kulinaria
GossipGirl napisał:O tym żeby dodać sera żółtego nigdy bym nie pomyślała Gdy jutro rano będę robić to chyba całą porcję podzielę na kilka mniejszych i spróbuje waszych wersji
Ja zazwyczaj jak trafiam do kuchni to 2/3 potraw robię na spontana Ale z muszę teraz zebrać sobie kilka przepisów,które będą zawsze wykonywane od deski do deski bo później nigdy nie pamiętam co z czym łączyłam.
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomysły
Naprawdę? Jak dla mnie to nie do pomyślenia, bo ja uwielbiam sery pod praktycznie każdą postacią więc dodaje je wszędzie, gdzie tylko można
A pomysł z eksperymentowaniem na mniejszych porcjach dobry i jeśli rzeczywiście masz kłopoty z zapamiętywaniem co z czym, to stworzenie jakiejś własnej książki kucharskiej, jest jeszcze lepszym
vajper. napisał:a ten ser żółty to dowolny gatunek, czy jest jakiś określony?
Ja najbardziej lubię żółtą mozzarellę, ale może być też gouda, edamski, holender - raczej z tych łagodniejszych
jeanne- Blair & Chair
- Liczba postów : 1452
Re: Kulinaria
jeanne napisał:GossipGirl napisał:O tym żeby dodać sera żółtego nigdy bym nie pomyślała Gdy jutro rano będę robić to chyba całą porcję podzielę na kilka mniejszych i spróbuje waszych wersji
Ja zazwyczaj jak trafiam do kuchni to 2/3 potraw robię na spontana Ale z muszę teraz zebrać sobie kilka przepisów,które będą zawsze wykonywane od deski do deski bo później nigdy nie pamiętam co z czym łączyłam.
Jeszcze raz wielkie dzięki za pomysły
Naprawdę? Jak dla mnie to nie do pomyślenia, bo ja uwielbiam sery pod praktycznie każdą postacią więc dodaje je wszędzie, gdzie tylko można
A pomysł z eksperymentowaniem na mniejszych porcjach dobry i jeśli rzeczywiście masz kłopoty z zapamiętywaniem co z czym, to stworzenie jakiejś własnej książki kucharskiej, jest jeszcze lepszym
O tak ser w tym to super sprawa Ogólnie moje mieszkanki wyszły smakowite i zostały dobrze przyjęte przez resztę rodzinki Teraz zastanawiam się jak jeszcze ja można ulepszyć
A co do tej książki to na poważnie muszę się dziś za nią zabrać Z zapamiętywaniem rzeczy,faktów czy innych rzeczy nie mam problemu ale ze składnikami to już tak Dla mnie bez różnicy wychodzi czy łyżka/łyżeczka a nawet rodzaje czegoś Gorzej później
Ewa- Chair & Ness
- Liczba postów : 3212
Re: Kulinaria
pamiętajcie nie kroimy papryczek chili bez rękawic nauka wyniesiona z ostatniej imprezki
Gigi- Gossip Dan & Girls
- Liczba postów : 6440
Re: Kulinaria
Gigi napisał:pamiętajcie nie kroimy papryczek chili bez rękawic nauka wyniesiona z ostatniej imprezki
A czemu nie? Bo ja chyba nigdy bym nie wpadła, żeby założyć rękawiczki do tego zadania
jeanne- Blair & Chair
- Liczba postów : 1452
Re: Kulinaria
niesamowity ból, kiedy przetrzesz sobie tą dłonią później np. oczy . ale rękawiczek używa się też po to, żeby uniknąć plam i przykrego zapachu .
Re: Kulinaria
vajper. napisał:niesamowity ból, kiedy przetrzesz sobie tą dłonią później np. oczy . ale rękawiczek używa się też po to, żeby uniknąć plam i przykrego zapachu .
Oj, przecierania oczu staram się unikać, bo noszę soczewki, ale i tak dobrze wiedzieć Widać jaki ze mnie kucharz skoro o możilwości wystąpienia plam czy zapachu bym nawet nie pomyślała
jeanne- Blair & Chair
- Liczba postów : 1452
Re: Kulinaria
nie martw się, podczas swojego pierwszego w życiu krojenia chili też o tym nie pomyślałam, potem szorowałam ręce kwaskiem cytrynowym i pastą do zębów .
Re: Kulinaria
Gotowanie nie jest dla mnie. Umiem zrobić troszku jajecznice, ale poza tym to nie bardzo :d
weciak- Blair & Chair
- Liczba postów : 10
Re: Kulinaria
kocham piec! ostatnio zrobiłam pierwszy w życiu przegenialny tort<3 ;D
a dzisiaj spróbowałam tych frytek [You must be registered and logged in to see this link.]
prawdopodobnie wyszły mi tak jak i jemu i są przepyszne(dla tych, co lubią giętnie, niechrupkie frytki bez celulozy). Chociaż różnią się od tych mcdonaldowych, to nie powiedziałabym, iż są od nich gorsze. ale zajmują trochę czasu;)
a dzisiaj spróbowałam tych frytek [You must be registered and logged in to see this link.]
prawdopodobnie wyszły mi tak jak i jemu i są przepyszne(dla tych, co lubią giętnie, niechrupkie frytki bez celulozy). Chociaż różnią się od tych mcdonaldowych, to nie powiedziałabym, iż są od nich gorsze. ale zajmują trochę czasu;)
xLaura- Blair & Chair
- Liczba postów : 54
Re: Kulinaria
o, chętnie skorzystam kiedyś Ja kocham wszelkiego rodzaju makarony. Szczególnie carbonare. To chyba danie, które najczęściej zdarza mi się przygotować. Ale za każdym razem od takiej ilości śmietany boli mnie potem żołądek xd
maolina- Liczba postów : 114
Re: Kulinaria
ten koleś jest GENIALNY, ale nie chciałoby mi się tyle czasu marnować na robienie frytek xDD
co ja ostatnio fajnego zrobiłam? domową tortillę, nie taki placek jak w McDonald's tylko taką grubą z ziemniaków i cebuli jak omlet. Piekielnie długo się to robi, ale od czasu do czasu warto ;p
co ja ostatnio fajnego zrobiłam? domową tortillę, nie taki placek jak w McDonald's tylko taką grubą z ziemniaków i cebuli jak omlet. Piekielnie długo się to robi, ale od czasu do czasu warto ;p
brulion- Derena & Wrencer
- Liczba postów : 2653
Re: Kulinaria
Ha, jakiś przełom w moim życiu.
Jak jeszcze miałam babcię na miejscu to nienawidziłam rosołu, bo był w KAŻDĄ niedzielę, bez żadnych ustępstw od tej reguły.
Mega tłusty z domowej roboty makaronem.
Od kiedy nie mieszkam w domu nie jadłam więc chyba rosołu ani razu, a dzisiaj coś mnie naszło i sobie ugotowałam
A poza tym jak już jestem w tym kulinarnym temacie, to kocham gotować po prostu
Szkoda tylko, że dla samej siebie nie bardzo mi się chce. Strach być moim gościem, bo mam wtedy misję nakarmić aż nie będzie mógł się ruszać
Jak jeszcze miałam babcię na miejscu to nienawidziłam rosołu, bo był w KAŻDĄ niedzielę, bez żadnych ustępstw od tej reguły.
Mega tłusty z domowej roboty makaronem.
Od kiedy nie mieszkam w domu nie jadłam więc chyba rosołu ani razu, a dzisiaj coś mnie naszło i sobie ugotowałam
A poza tym jak już jestem w tym kulinarnym temacie, to kocham gotować po prostu
Szkoda tylko, że dla samej siebie nie bardzo mi się chce. Strach być moim gościem, bo mam wtedy misję nakarmić aż nie będzie mógł się ruszać
Kasia- Dan & Klaine
- Liczba postów : 5036
Re: Kulinaria
Kasia napisał:
Szkoda tylko, że dla samej siebie nie bardzo mi się chce. Strach być moim gościem, bo mam wtedy misję nakarmić aż nie będzie mógł się ruszać
Wiem coś na ten temat... hahaha ;*
Ale to ciasto
Go??- Gość
Re: Kulinaria
Kiedyś przyjadę do Poznania, tak naopowiadałaś :>
Ola- Blairena & Free Will
- Liczba postów : 2853
Re: Kulinaria
Uwielbiam gotować, ale chyba jednak najbardziej piec Weekend bez ciasta, to u mnie weekend stracony (tak, a boczki rosną... ;p). Wczoraj np. robiłam pyszne rurki z kremem.
Marginesowa- Liczba postów : 41
Re: Kulinaria
oj uwielbiam sushi, zwłaszcza robione z chlopakiem.. trzeba tylko teraz nauczyć się tych trudniejszych
Anabele- Liczba postów : 31
Re: Kulinaria
moją specjalnością są muffiny i wszelkiego rodzaju makarony uwielbiam je przyrządzać i wręcz kocham je jeść haha niestety waga mówi, że muszę zapoznać się z jakimiś "lżejszymi" przepisami w najbliższym czasie mam zamiar wypróbować przepis na chleb bezglutenowy i testować wszystkie możliwe połączenia smakowe w sałatkach!
imagin- Liczba postów : 30
Re: Kulinaria
raczej wolę piec niż gotować, ale jeśli jest potrzeba to czemu nie;) a jeśli do tej pory nikt nie narzekał i się nie zatruł, to chyba nie jest tak źle!
ale zdecydowanie 'skrytym' marzeniem jest mała cukiernia, muffinki, torty te sprawy(;
ale zdecydowanie 'skrytym' marzeniem jest mała cukiernia, muffinki, torty te sprawy(;
natsen- Liczba postów : 29
Re: Kulinaria
A ja mam wiecznie problem z gotowaniem, dużo chęci, ale chyba za mało umiejętności, ostatnio robiłam zapiekankę, za wcześnie dodałam ostrą paprykę do cukinii i zrobiła się gorzka, cała zapiekanka do kitu. Może kiedyś w końcu nauczę się gotować, bo uwielbiam jeść, tylko nie ma komu zrobić w tym wypadku
paula91- Liczba postów : 41
Re: Kulinaria
uwielbiam gotować.
uwielbiam piec.
nie wyobrażam sobie życia bez tej umiejętności. kocham patrzeć jak ciasto rośnie w piekarniku, kocham zapach przypraw i potraw.
gdy wszystkie moje plany legną w gruzach to otwieram kawiarnię, albo cukiernię
uwielbiam piec.
nie wyobrażam sobie życia bez tej umiejętności. kocham patrzeć jak ciasto rośnie w piekarniku, kocham zapach przypraw i potraw.
gdy wszystkie moje plany legną w gruzach to otwieram kawiarnię, albo cukiernię
makda- Liczba postów : 44
Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Strona 3 z 4
Permissions in this forum:
Nie możesz odpowiadać w tematach
|
|