The Killing
+2
April
desertrose
6 posters
Strona 1 z 2
Strona 1 z 2 • 1, 2
The Killing
[You must be registered and logged in to see this image.]
Serial opowiada historię morderstwa młodej dziewczyny i późniejszego śledztwa. Łączy w sobie trzy wątki - detektywów pracujących nad sprawą, rodziny pogrążonej w żałobie oraz podejrzanych. Ukazuje również polityków zamieszanych w tę sprawę.
Jak się okazuje, tu nie ma żadnych przypadków: każdy ma jakiś sekret, a kiedy bohater myśli, że udało mu się ruszyć do przodu, jego przeszłość daje o sobie znać.
Ogląda ktoś?
Re: The Killing
Czyżby nikt więcej nie oglądał :(to ja coś napiszę
Uwielbiam klimat w tym serialu, moja ulubiona pogoda - czyli pochmurno, częste deszcze, zgaszone kolory. No i bohaterowie - na początku nie cierpiałam Linden, ale z czasem się do niej przekonałam. Natomiast gwiazdą tego serialu jest ofc Holder :Dkocham typa i tę jego gadkę.
Jeśli chodzi o dwa pierwsze sezony to przypadły mi one do gustu, chociaż denerwował mnie trochę wątek polityczny, uważam że bez niego byłoby dużo lepiej. Co do zakończenia to pewna rzecz mnie zaskoczyła, podobało mi się nawet
Natomiast sezon trzeci jest, jak dla mnie, dużo lepszy od poprzednich. Już nie skupiają się w większości czasu na jednej rodzinie i to na pewno jest na plus. Całkiem fajnie przedstawiony jest ten światek młodzieży, chociaż trochę przeraża, że takie rzeczy mogłyby się naprawdę dziać. No i "bromance" Holdera i Bullet xD
Moje typy na temat zabójcy póki co (do 3x04 włącznie)
Uwielbiam klimat w tym serialu, moja ulubiona pogoda - czyli pochmurno, częste deszcze, zgaszone kolory. No i bohaterowie - na początku nie cierpiałam Linden, ale z czasem się do niej przekonałam. Natomiast gwiazdą tego serialu jest ofc Holder :Dkocham typa i tę jego gadkę.
Jeśli chodzi o dwa pierwsze sezony to przypadły mi one do gustu, chociaż denerwował mnie trochę wątek polityczny, uważam że bez niego byłoby dużo lepiej. Co do zakończenia to pewna rzecz mnie zaskoczyła, podobało mi się nawet
Natomiast sezon trzeci jest, jak dla mnie, dużo lepszy od poprzednich. Już nie skupiają się w większości czasu na jednej rodzinie i to na pewno jest na plus. Całkiem fajnie przedstawiony jest ten światek młodzieży, chociaż trochę przeraża, że takie rzeczy mogłyby się naprawdę dziać. No i "bromance" Holdera i Bullet xD
Moje typy na temat zabójcy póki co (do 3x04 włącznie)
- Spoiler:
Przede wszystkim nie wydaje mi się, że Seward nie ma nic wspólnego z zabójstwami tych dziewczyn ani swojej żony. Jest dość nienormalny (albo super mądry i coś kombinuje udając nienormalnego:P), no ale kiedy rozmawiał z tym swoim gadatliwym kolegą z celi naprzeciwko to mówił coś o niewinności i utracie nadziei / wiary.
Dla mnie na pewno najbardziej podejrzany jest ten Pastor. Nie było go do tej pory za wiele, ale jestem pewna że w dalszych odcinkach wyjdzie co tam ma za uszami :Dnie zostawili by go czystego jak łza haha Ma kontakt z młodymi dziewczynami, więc może wsiadały do auta ufając mu, że je podwiezie..
Za Pastorem stawiam na faceta, który "wykorzystał" Twitcha, ten z którym rozmawiał o testach na obecność narkotyków. Gdy Twitch siedział z nim w samochodzie ten mówił coś dziwnego, że dzieciaki nie mają teraz poczucia odpowiedzialności, przyzwoitości - na pewno jest niezłym psycholem.
Na razie podstawiają nam dość wyraźnie tego faceta od matki Kallie - Joe Mills, więc pewnie oprócz współżycia z nieletnimi i kręcenia filmików nie ma nic z zabójstwami wspólnego. Dla Lyric był miły (to ten sam facet, nie? bo już sama nie wiem), dla tej dziewczyny w ciąży też.
Mamy jeszcze brutalnego policjanta Beckera, oszukującego żonę, że pracuje na dwie zmiany... Wątpię jednak, żeby zabijał te dziewczyny. Pewnie należy do jakiegoś gangu haha Prędzej stawiałabym na tego jego niepozornego kolegę po fachu :DTo byłby szok hehe.
Dużo ludzi stawia na Skinnera, który prowadzi dochodzenie w sprawie i którego Seward zaprosił na swoją egzekucję. To zaproszenie mnie zastanawia. Może faktycznie ma on coś wspólnego z zabójstwem jego żony.. Brał udział w śledztwie i ujęciu Sewarda, więc może jakoś nakierował organy ścigania na niego.
No i ostatni typ, trochę naciągany (na razie) - kolega Holdera, Carl chyba się nazywa. Zawsze ma jakieś 'ale', czepia się Linden :DMoże też by to był szok.
April- Elijah & ParksRec
- Liczba postów : 2747
I już wiadomo, że Pastor jest niewinny. Niedługo sezon się skończy, a ja nadal nie wiem kto zabija. Dużo ludzi podejrzewa tego młodego strażnika. Jest zbyt dobry i w ogóle.
Mam nadzieję, że Bullet nic się nie stanie, bo także polubiłam jej relacje z Holderem.
Słodkie to było kiedy Holder przejmował się o życie Linden albo jak koledzy obstawiali, że będzie płakać, a on ich wyrzucił. Podoba mi się ich przyjaźń. Oby nie zepsuli tego niepotrzebnym romansem.
Mam nadzieję, że Bullet nic się nie stanie, bo także polubiłam jej relacje z Holderem.
Słodkie to było kiedy Holder przejmował się o życie Linden albo jak koledzy obstawiali, że będzie płakać, a on ich wyrzucił. Podoba mi się ich przyjaźń. Oby nie zepsuli tego niepotrzebnym romansem.
Hej, prosze uzywac spoilerow. Jeszcze nie mialam okazji zobaczyc ostatniego odcinka ;(
Mialam przeczucie, ze pastor jest niewinny, jesZcze za wczesnie, chocia mam nadzieje, ze nie beda przeciagali tej sprawy do nastepnego sezonu.
Ogladala ktoras z was dunska wersje? Jakos nie moge jej znalezc nigdzie...
Mialam przeczucie, ze pastor jest niewinny, jesZcze za wczesnie, chocia mam nadzieje, ze nie beda przeciagali tej sprawy do nastepnego sezonu.
Ogladala ktoras z was dunska wersje? Jakos nie moge jej znalezc nigdzie...
CallMeLady- Eden & Revenge
- Liczba postów : 908
A to ma być kolejny sezon? jeśli tak to fajnie, ale cały czas wydawało mi się, że właśnie to ma być ostatni. Chociaż ten sezon ma takie dobre oceny w porównaniu do poprzednich, że nie zdziwiłabym się gdyby postanowili jednak zrobić kolejny. Oby z całkiem nową sprawą.
Chętnie bym duńską wersję obejrzała. Widziałam, że na iitv dodali kilka odcinków, ale na razie bez tłumaczenia ;/
Co do najnowszego odcinka...
Chętnie bym duńską wersję obejrzała. Widziałam, że na iitv dodali kilka odcinków, ale na razie bez tłumaczenia ;/
Co do najnowszego odcinka...
- Spoiler:
- Można się było spodziewać takiego rozwiązania sprawy Pastora, bo w końcu nie ujawnili by tak szybko zabójcy.
Kurczę, kibicuję Sewardowi, mam nadzieję, że jednak nie zawiśnie hehe.
W sumie mi już wszystko jedno czy zrobią jakiś romans Linden/Holder. Szkoda mi go trochę dla niej haha. Ale jestem ZA jeśli planują pokazać Holdera w jakiś scenach miłosnych xD
Teraz stawiam na tego kuratora od Twitcha. Ucieszyłabym się jednak, gdyby okazało się, że to jednak ten cichy i spokojny strażnik w więzieniu, który męczy się tak, bo "ma małe dziecko" (jasne :D). Na pewno większe zaskoczenie.
Dziwne jednak dla mnie było, że Bullet dowiadując się w końcu kto jest tym porywaczem nie poleciała od razu do Holdera tylko sobie spokojnie siedziała w barze. Bez sensu trochę, wiesz kto być może porwał twoją przyjaciółkę i tak sobie siedzisz.. i czekasz na porwanie prawdopodobnie xD
April- Elijah & ParksRec
Ogladalyscie ostatni odcinek?
Mega przygnebiajacy ;(
Mega przygnebiajacy ;(
CallMeLady- Eden & Revenge
- Liczba postów : 908
Zgadzam sie z Wami, ze 3 sezon jest o wiele ciekawszy niz pierwsze 2. Nawet akcja szybciej sie toczy. Watek Rosie tez mi sie podobal, ale za duzo bylo w nim płaczu i przeciagniecie go na 2 sezony niekoniecznie było dobrym pomyslem. Za to teraz i sprawa jest ciekawa i dialogi miedzy bohaterami, klimat tez jest, no ogolnie miodzio.
- Spoiler:
- Jesli chodzi o mnie to mam pare typow, ktorzy mogli zabić Trishe. I nie wiem w sumie czy na pewno Mills zabil te dziewczyny, chociaz wszystko na to wskazuje... W koncu mialoby to nawet sens, bo skoro Bullet wiedziala kim jest morderca to musialbyc on kims kogo znala. A co do zabojstwa Trishy: Skinner dla mnie zachowuje sie dziwnie jakby byl zamieszany w te sprawe. Poza tym tworcy karza nam miec podejrzenia co do łysego straznika... Ale nie raz tak robili, wiec to moze byc zwyczajna zmylka. Bardziej mnie zastanawia ten drugi, grubszy straznik. Taki niepozorny. A tez czesto "znika" i tlumaczy t tym, ze opiekuje sie rodzina i tak dalej. Moze on? Tylko dlaczego
antiba- Dan & Date
- Liczba postów : 354
OMG! Ostatni odcinek bardzo emocjonujący! Aż brak mi słów. Prawie się poryczałam... Nic więcej nie napiszę, bo nie potrafię pozbierać myśli.
Mi za to łzy mi ciekły jak w jakimś uszkodzonym hydrancie haha
Ostatni
- Spoiler:
- Nietypowy odcinek, cała akcja toczyła się właściwie w jednym miejscu, ale nie zraziłam się tym ani nie znudziłam. Wręcz przeciwnie, jeszcze bardziej się denerwowałam i gryzłam paznokcie, bo tak budowali napięcie.
Do końca miałam nadzieję, że jednak coś się nie uda, źle go zważyli albo coś i lina się urwie... Sarsgaard świetnie zagrał, wielkie brawa dla niego.
Wręcz krzyknęłam ze złości jak ten stary strażnik nie wpuścił Adriana do Sewarda A potem sam spękał przy zakładaniu czarnego kaptura, w czym go podejrzanie chętnie wyręczył ten młodszy..
Za to Holder i próba rozśmieszenia Linden <3 Jak mi go będzie brakować
Ostatni
April- Elijah & ParksRec
- Spoiler:
- Przez cały czas myślałam, że jednak uratują Sewarda. Ostatnie sekundy, wprowadzają go na szubienice, zaciskają pętle na szyi, przybiega Holder i mówi, że prokurator jednak nie zgadza się na egzekucje, bo coś tam...
Może i lepiej, że nie mieliśmy hollywoodzkiego zakończenia. Łezka mi się w oku zakręciła kiedy Seward umierał przez kilka minut. A przecież tego bał się najbardziej :(Aktor wcielający się w tę postać powienien dostać jakąś nagrodę. Był bardzo przekonywujący
Miałam tak samo! Brak pozwolenia na wizyte - smutna scena, następnie młody strażnik, który podejrzanie się zachowywał. Niby taki miły, nie chciał uczestniczyć w egzekucji, a potem krzyczy na Sewarda i bez problemu wyręcza łysego.April napisał:Wręcz krzyknęłam ze złości jak ten stary strażnik nie wpuścił Adriana do Sewarda :|A potem sam spękał przy zakładaniu czarnego kaptura, w czym go podejrzanie chętnie wyręczył ten młodszy..
Uwielbiam ich, a przede wszystkim Holdera
Za tydzień będzie ostatni odcinek?! Jak ten czas szybko leci
Wypada coś napisać, skoro jesteśmy po finale.....
- Spoiler:
- MEGA niedosyt. Wiadomo, nie było zaskoczenia, bo nie wiem kogo by musieli zrobić zabójcą, żebym się naprawdę zaskoczyła. Przeszłam w końcu wszystkie możliwości, podejrzanych. No chyba, że Holder by się nim okazał xD
Strasznie szybki (?) i przegadany odcinek. Niby trwał te 80 minut, ale właściwie mam wrażenie, że nic się w nim nie wydarzyło.
Do tego dziwne zakończenie.. Mam nadzieję że jednak postanowią zrobić nowy sezon np. zaczynający się od dokładnie tego momentu, w którym się poprzedni zakończył. Żeby była okazja zamknąć wątek porządnie albo chociaż pokazać co się stało z Linden, w końcu była zakochana w seryjnym mordercy... widzę ją znowu w psychiatryku Poza tym miałam nadzieję, że wspomną chociaż coś o Sewardzie, a na końcu go oczyszczą po śmierci z zarzutów. Chyba w ogóle o nim nie wspomnieli albo już o tym nie pamiętam.
Podobał mi się moment, gdy Linden była w domu Skinnera i jego żona z córką wróciły. W chwili, gdy go córka obejmowała czułam, że pokażą pierścionek. Jednak trochę to głupie, taki sprytny, wszystko zaplanował, ale pierścionka Kallie nie mógł wywalić. Głupota straszna. Wiem, że jakoś Linden się musiała dowiedzieć, ale bez sensu trochę...
Miałam nadzieję, że jednak znajdą Kallie albo chociaż jej zwłoki :(Strasznie przygnębiające, że jest prawdopodobnie wśród tych ofiar Skinnera, których nie znaleźli i już nie znajdą ;/
Pozytywny był moment, gdy Twitch wysypał te narkotyki. Fajnie, że się ogarnął Gorzej z Lyric, chociaż nie wiemy na 100% czy wsiadła do auta...
Jeszcze miałam nadzieję, że coś ciekawego będzie w bagażniku Skinnera chlip już się chyba nie dowiemy ;p
April- Elijah & ParksRec
Tydzień temu zaczęłam oglądać ten serial i przyznam szczerze, że tak się wciągnęłam, że w każdej wolnej chwili oglądam chociaż po kawałku. Nie czytałam Waszych spojlerów i w ogóle miałam nie wchodzić na ten temat żeby nie przeczytać niczego co mogłoby mi zepsuć oglądanie ale zastanawia mnie czy trzeci sezon jest dalej o tej samej zbrodni czy to już inna sprawa. Jestem teraz po 10 odcinku 2 sezonu i skręca mnie czy dowiem się w końcu kto zabił Rosie czy jeszcze będę musiała czekać. Wydaje się, że sprawa zbliża się do końca ale skoro serial jest o morderstwie Rosie to trochę dziwnie by było żeby 3 sezon był o całkiem innej sprawie. Chyba, że kolejne morderstwo będzie się z nią jakoś łączyło.
Dodam tylko, że już dawno żaden serial mnie tak nie wciągnął, uważam, że jest absolutnie genialny. Co prawda było kilka momentów czy sytuacji, które mnie irytowały jednak patrząc na całość jestem oczarowana klimatem, sprawą, postaciami i uwielbiam końcówki odcinków kiedy pojawia się taka charakterystyczna muzyczka i pokazują głównych bohaterów. Poza tym fajnie, że oprócz polskiej mafii mamy jeszcze inny polski akcent w tym serialu w postaci Agnieszki Holland.
Będę wdzięczna za odpowiedź czy w finale 2 sezonu dowiem się kto zabił Rosie:)
Dodam tylko, że już dawno żaden serial mnie tak nie wciągnął, uważam, że jest absolutnie genialny. Co prawda było kilka momentów czy sytuacji, które mnie irytowały jednak patrząc na całość jestem oczarowana klimatem, sprawą, postaciami i uwielbiam końcówki odcinków kiedy pojawia się taka charakterystyczna muzyczka i pokazują głównych bohaterów. Poza tym fajnie, że oprócz polskiej mafii mamy jeszcze inny polski akcent w tym serialu w postaci Agnieszki Holland.
Będę wdzięczna za odpowiedź czy w finale 2 sezonu dowiem się kto zabił Rosie:)
Justyna- Derena & Eden
- Liczba postów : 1645
Tak, wszystko się wyjaśnia w finale 2. sezonu i tak kończy się sprawa Rosie
Trzeci sezon jest o czymś zupełnie innym, jedynym nawiązaniem właściwie jest obrazek namalowany przez dziecko, który Linden miała bodajże powieszony na lodówce (nie pamiętam dokładnie).
Trzeci sezon jest o czymś zupełnie innym, jedynym nawiązaniem właściwie jest obrazek namalowany przez dziecko, który Linden miała bodajże powieszony na lodówce (nie pamiętam dokładnie).
April- Elijah & ParksRec
Super, dzięki za info April:) biorę się za dalsze oglądanie.
Justyna- Derena & Eden
Noc zarwana, sezon 3 obejrzany jednym tchem. Chociaż pierwsze odcinki jakoś mnie nie porwały, może ze względu na przyzwyczajenie do poprzedniej sprawy, to później wciągnęłam się całkowicie. Jednak kiedy ok 4 nad ranem kończyłam ostatni odcinek przyznam szczerze, że spodziewałam się czegoś więcej.
- Spoiler:
- Podobnie jak April czuję wielki niedosyt. 5 minut przed końcem zaczęłam sprawdzać czy to rzeczywiście ostatni odcinek. Po świetnym sezonie przyznam szczerze, że finał mnie odrobinę zawiódł, z jednej strony zakończenie nietypowe, całkiem inne od poprzedniej sprawy, z drugiej wkurza mnie, że nawet nie wyjaśnili wątku tych pierścionków, po co właściwie Skinner obcinał te palce i zabierał je? Wydaje mi się, że jak seryjny morderca robi coś takiego to ma na to jakieś wytłumaczenie a tutaj nawet o tym nie wspomnieli a przecież to bardzo ważne. Tak samo przykro mi z powodu Kallie, wg mnie jej wątek zasługuje na dokładniejsze wyjaśnienie a nie tylko sekundowa wzmianka. Tym bardziej, że miałam nadzieję, że ona jednak żyje. Do tego zachowanie Linden....niektórzy piszą, że była głupia, że tyle z nim jechała, że uwierzyła w porwanie Adriana jednak mi się wydaje, że wielkim plusem tego serialu są właśnie takie sytuacje w których widać, że każdy człowiek popełnia błędy, że czasem emocje biorą górę. Linden jeszcze kilka godzin wcześniej spała z tym człowiekiem, miała plany z nim związane a tu nagle coś takiego. Ciężko w takiej chwili myśleć racjonalnie. To samo tyczy się zakończenia, nie potrafiła myśleć racjonalnie, po tym wszystkim co zrobił miała okazje go ukarać i to zrobiła, zwyciężył ból, gniew i chęć zemsty. Pewnie, że źle bo ułatwiła mordercy sprawę jednak taka jest ludzka natura, nie zawsze jesteśmy w stanie prawidłowo ocenić nasze czyny i ich konsekwencje. Wiadomo, że dla widza czekającego na mnóstwo odpowiedzi było to słabe zakończenie, sama nie mogłam uwierzyć, że to już koniec jednak takiego zakończenia się nie spodziewałam a o to chyba chodzi, żeby nas zaskoczyć Im dłużej myślę o tym finale tym bardziej mieszane mam uczucia ale oceniam to na plus bo żaden finał aż tak nie namieszał mi w głowie. Mam tylko nadzieję na kolejny sezon bo nie wyobrażam sobie, że to już miałby być koniec.
Justyna- Derena & Eden
[You must be registered and logged in to see this link.]
Holder :(Co prawda Joel Kinnaman, którego bardzo lubię, zaczyna niezłą karierę - będzie grał RoboCopa i w kilku innych hollywoodzkich produkcjach, to jednak pewnie już nie zagra takiej postaci w stylu yo Linden
Holder :(Co prawda Joel Kinnaman, którego bardzo lubię, zaczyna niezłą karierę - będzie grał RoboCopa i w kilku innych hollywoodzkich produkcjach, to jednak pewnie już nie zagra takiej postaci w stylu yo Linden
April- Elijah & ParksRec
Przed chwilą przeczytałam tą smutną wiadomość :(jestem załamana. Taki świetny serial, a oni go kasują. Przykre. Wiele seriali, które są po prostu beznadziejne ciągną w nieskończoność, a te naprawdę dobre są niedoceniane.
No właśnie... Pozostaje mieć jakiś cień nadziei, w końcu już raz ten serial anulowali
April- Elijah & ParksRec
O nieee, dopiero co skończyłam oglądać 3 sezon i naprawdę z niecierpliwością czekałam na kolejny bo byłam prawie pewna, że go zrobią a tu taka wiadomość dla mnie naprawdę chore jest to, że PLL, które zrobiło się już dawno totalnym chłamem ma kolejne sezony a taki świetny serial jak The killing zostaje anulowany
Justyna- Derena & Eden
Miejmy nadzieję, że się rozmyślą. Jak napisała April serial miał się skończyć na 2 sezonie, a mieliśmy okazję obejrzeć 3.
Mam dla Was świetną wiadomość. Będzie 4 sezon The Killing!!
Platforma Netflix postanowiła zamówić czwartą, finałową serię "Dochodzenia", która składać się będzie z sześciu odcinków. Do serialu powrócą główni aktorzy, czyli Mireille Enos i Joel Kinnaman, których cały czas obowiązują ważne umowy ze studiem produkcyjnym Fox TV Studios. Scenariuszem i produkcją zajmą się te same osoby, które tworzyły trzecią serię, czyli Veena Sud, Dawn Prestwich i Nicole Yorkin.
Premiera na platformie Netflix zaplanowana została na 2014 rok. Prawdopodobnie cały finałowy sezon udostępniony zostanie podczas jednego dnia.
Nie mogłam w to uwierzyć jak to wczoraj przeczytałam :DWiwat Netflix, mam nadzieję, że tym razem zakończą porządnie.
April- Elijah & ParksRec
Cudowna wiadomość na koniec dnia! Trochę szkoda, że tak mało odcinków ale lepsze to niż nic
Justyna- Derena & Eden
Pierwsze szczegóły finałowego sezonu "The Killing"
Producenci serialu poszukują obecnie aktorów do nowych ról, a najważniejszą z nich jest kobieta w wieku 50-60 lat, która zagra matkę Sary Linden (Mirielle Enos). Fani serialu pamiętają, że Sara została porzucona przez swoja matkę, gdy była małą dziewczynką i dorastała w rodzinach zastępczych.
Castingi prowadzone są również do czterech innych ról regularnych. Najciekawszą z nich wydaje się kobieta o imieniu Margaret O'Neal, która pomagać Linden i Holderowi w nowym śledztwie. Była wojskowa, dyscyplinarnie zwolniona ze służby w wieku 40-50 lat jak zwykle ma ukryte motywy, które sprawią, że może stać się jednocześnie przeciwniczką głównych bohaterów.
Dyrektorzy castingowi szukają również aktorów do ról nastolatków i studentów, zarówno na cały sezon, jak i gościnnie.
Made my day <3 mam nadzieję, że wiedzą co robią i mocno skończą !
antiba- Dan & Date
- Liczba postów : 354
Strona 1 z 2 • 1, 2
Strona 1 z 2
Pozwolenia na tym forum: