Przepis na życie
+23
makda
wredota
Serena
tajemnicza
missv
alaa15
brulion
lana
xLaura
Ella
netka
Domi
lalitaaa
vajper.
madziiuula
Żuri
Layla
antiba
MotherChucker
Ola
Lise
Kora
Gosiek
27 posters
Strona 2 z 3
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: Przepis na życie
No i jak tu można powiedzieć, że nie było emocji. Strach, radość i śmiech
- Spoiler:
- (gdy Grubej nagle zachciało się tańczyć :>)
Ola- Blairena & Free Will
- Liczba postów : 2853
Czytając wasze spoilery uśmiałam się jak nie wiem co:P Musze wreszcie się wziąść za ten 2 sezon! DURNA SZKOŁA!
Lise- Jenny & pregnant!Blaine
- Liczba postów : 3798
Aaaaa nie takiego końca chciałam! Ja chcę już za tydzień!
I powiem, że dziś o wiele lepszy odcinek, uśmiałam się bardzo
I powiem, że dziś o wiele lepszy odcinek, uśmiałam się bardzo
- Spoiler:
- Najbardziej podoba mi się wątek, który wprowadzili, że przy każdej osobie, która kogoś ma, zakręci się "ktoś" nowy, to może być ciekawe No oprócz Klemensa, który może się zakręcić co najwyżej przy piłce
Co do Andrzeja i Beaty, cudowni są! Śmieje się z nich za każdym razem haha! Uwielbiam Beatę po zmianie i takiego ciapkowatego Andrzeja
No i końcówka... nie nie nie, nie tak to się miało skończyć, nie tak
Gosiek- Nate & Dean
- Liczba postów : 1327
- Spoiler:
- Końcówka słaba
- Spoiler:
- W tym sezonie uwielbiam Beatkę jeszcze bardziej niż w poprzednim Ale za to nudzi mnie już Pola i jej zamartwianie się, od początku sezonu, że jej facet lubi piłkę nożną, jakby była jedyna na świecie, która ma ten "problem'
Layla- Chair & Hyckie
- Liczba postów : 4417
Cały czas oglądałam "Przepis" na wyrywki, jak tylko pojawiał się w telewizji muszę przyznać, że jest cholernie dobrze zrealizowany - ma przede wszystkim piękne zdjęcia. Postanowiłam w końcu jakoś obejrzeć chronologicznie i no muszę przyznać, że jest świetny, z każdym odcinkiem mam ochotę coś ugotować. Na dodatek jest taki 'realistyczny", głównie ze względu na wątek córki, rzadko w serialach jest tak dobrze pokazana młodzież, nie stereotypowo i sztywno.
Jest świetna obsada - główna bohaterka przesympatyczna (nie wyobrażam sobie Brodzik w tej roli ;o), a postacie są super wyraziste, jak np. Olszówka.
Jest świetna obsada - główna bohaterka przesympatyczna (nie wyobrażam sobie Brodzik w tej roli ;o), a postacie są super wyraziste, jak np. Olszówka.
Uwielbiam ten serial ! Zawsze się na nim uśmieje . Ale ten nowy asystent Poli .. o mamusiuuuu ^^ mmrr
madziiuula- Liczba postów : 30
Jutro będę negocjować przywiezienie mi telewizora Więc może chociaż to uda mi się oglądać na bieżąco xD xD
znam ten ból . całe szczęście, że jest tvnplayer i można wszystko nadrobić w weekend.
a co do przepisu na życie, to jak na polskie realia, to całkiem zgrabnie nakręcony serial. fakt, że zdarzają się sytuacji absurdalne, zahaczające wręcz o abstrakcje, ale kiedy przymknie się na nie oko, to całkiem sympatycznie się ogląda.
a co do przepisu na życie, to jak na polskie realia, to całkiem zgrabnie nakręcony serial. fakt, że zdarzają się sytuacji absurdalne, zahaczające wręcz o abstrakcje, ale kiedy przymknie się na nie oko, to całkiem sympatycznie się ogląda.
Co do absurdów i abstrakcji, to jedna rzecz mnie rozśmieszyła. Kobieta, która straciła męża, pracę, jest w ciąży i dostaje niskie alimenty robi zakupy za 120 zł w Almie. Ja rozumiem, reklama, ale no, droższych delikatesów chyba w Polsce nie ma. ^^
mnie najbardziej powaliło to, że Anka zaczęła rodzić w zimie, a skończyła w lecie .
Po 1 serii byłam oczarowana,ale 2 strasznie przypomina mi motywy z Magdy M. Kochaja sie,ale pojawia sie była żona,nowy facet,praca itd.
lalitaaa- Liczba postów : 43
No nowe odcinki są trochę nudne. Pierwsza seria o wiele lepsza! Ciągle jakieś niepotrzebne intrygi. Anka i Jerzy mogliby być chociaż przez kilka odcinków razem bez żadnych nagle pojawiających się żon.
Domi- Liczba postów : 23
1 sezon zdecydowanie lepszy, ale oglądam 2 jakos tak z przyzwyczajenia xd. Wiadomo serial pełen absurdów, ale cóz to serial ;p a uwielbiam postać Poli, wprowadza tyle energii do serialu. A za co najbardziej cenie to muzyka, genialny soundtrack!
netka- Team Chair
- Liczba postów : 149
Jak na polskie warunki cudowny serial, przepięknie pokazują gotowanie.
Ella- Chair & Chuck
- Liczba postów : 795
Nie wiem czemu, ale za każdym razem, kiedy widzę Szyca w tym serialu moje serce staje. Ni to specjalnie przystojny, ni to wysportowany w dodatku z brzuszkiem. Ale jego głos i te oczy.. kocham go<3
xLaura- Blair & Chair
- Liczba postów : 54
jeden z nielicznych polskich seriali, które oglądam.
z racji tego, że sama lubię gotować, uwielbiam kiedy gotują na ekranie. wszystko wygląda taaaak pysznie, zawsze głodnieję podczas oglądania.
bardzo przyzwoite dialogi jak na polskie warunki. co do postaci, moją faworytką jest chyba Beatka (jej Żabcie, Andrzejki, ascetyczne śniadanka..)
niektóre sceny absurdalne, ale rzadko zdarza się film totalnie pozbawiony absurdów.
z racji tego, że sama lubię gotować, uwielbiam kiedy gotują na ekranie. wszystko wygląda taaaak pysznie, zawsze głodnieję podczas oglądania.
bardzo przyzwoite dialogi jak na polskie warunki. co do postaci, moją faworytką jest chyba Beatka (jej Żabcie, Andrzejki, ascetyczne śniadanka..)
niektóre sceny absurdalne, ale rzadko zdarza się film totalnie pozbawiony absurdów.
Gość- Gość
U mnie jedyny polski serial który lubie i oglądam.Naprawde Dobry, świetna obsada , ciekawe sceny i dialogi. Oby wiecej takich seriali:)
Ja też uwielbiam Szyca w tym serialu, ma to coś
Ja też uwielbiam Szyca w tym serialu, ma to coś
lana- Blair & Chuck
- Liczba postów : 328
- Spoiler:
- Kolejny sezon dobiegł końca, podobał mi się ostatni odcinek, słyszałam, że 3 sezon też ma być Beatka i "Żabcia" są po prostu bezbłędni! Uwielbiam ich:D Ich wspólna terapia bardzo mnie rozśmieszyła dziś.
Nie wiem jak Wam, ale mnie strasznie denerwował Gonera, tzn postać którą grał, nie pamiętam imienia i bardzo się ucieszyłam, jak Jerzy wrzucił go do tej wody;D No i Pola pasuję do Tadeusza, będę im kibicowała!
Go??- Gość
Jedyny polski serial, który teraz oglądam. Jest naprawdę dobry, świetne dialogi, co się chwali przy patetycznym M jak Miłość. Denerwuje mnie tylko ciągłe obracanie się wokół jednego wątku. Anka z Jerzym schodzą się, schodzą i jakoś zejść się nie mogą, a jak już się zejdą, to zaraz się rozejdą z jakiegoś głupiego powodu, bo jakaś babka go pocałowała i Ania akurat wtedy przejeżdżała tamtędy... mocno naciągane. Poza tym wątek nastoletni pozostawia wiele do życzenia, ale Żabcia ratuje wszystko!
I dlaczego Lesław Żurek już nie występuje :xxx
I dlaczego Lesław Żurek już nie występuje :xxx
brulion- Derena & Wrencer
- Liczba postów : 2653
zupełnie zgadzam się co do wątku nastoletniego.
Mania i jej: 'mamo, możesz mi powtórzyć jak to jest z tymi dniami płodnymi? nie jestem już dziewicą, zrobiliśmy to wczoraj' wydaje mi się nie na miejscu. 0.o
Mania i jej: 'mamo, możesz mi powtórzyć jak to jest z tymi dniami płodnymi? nie jestem już dziewicą, zrobiliśmy to wczoraj' wydaje mi się nie na miejscu. 0.o
Gość- Gość
No i w ogóle te rozkminy Mani są jakieś... sztywniackie (chociaż samo słowo 'sztywniackie' jest sztywniackie xD). Strasznie mnie wkurza w polskich serialach, że picie piwa albo wypalenie fajki na imprezie to od razu jakaś wielka afera. I niech się Mania nie wzbrania () !
Jedyne co mi pasuje w tym wątku to Grochol. Kurna, w paru scenach to on nawet przystojny jest
e: zapomniałam o najważniejszym i najprzystojniejszym aspekcie tego serialu: IGNACY STAŻYSTA! <33333333333333333333333333333
Jedyne co mi pasuje w tym wątku to Grochol. Kurna, w paru scenach to on nawet przystojny jest
e: zapomniałam o najważniejszym i najprzystojniejszym aspekcie tego serialu: IGNACY STAŻYSTA! <33333333333333333333333333333
ojj Gorchol to mnie strasznie wkurza i nie podoba ale IGNACY STAŻYSTA to jest inna bajka!!!!!! szkoda że juz go raczej nie bedzie, chociaz zauwazylam że w kilku scenach gadal z Mańką i jak wtedy mu piłke podawala to sie tak popatrzyl wiec myslalam że może cos z nimi razem bedzie bo dziwilam sie dlaczego akurat on gral na tym boisku gdzie Manka czekała na Daniela, ale najwyrazniej Ignacy już znikna ;p
netka- Team Chair
nie, on nie może zniknąć, ja umrę bez niegoooo! może będzie coś z nim i Manią <333333 on grał na tym boisku chyba dlatego, że to miała być aluzja do ojca tego aktora, który był kiedyś piłkarzem ;D
ach masz racje to dlatego ta aluzja ;p ale hmm że akurat tak spojrzał na Mańke <3 fajnie jakby cos z tego bylo bo wtedy Ignacy zostalby w serialu )))) a czy jakis kolejny sezon sie szykuje?
netka- Team Chair
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Strona 2 z 3
Pozwolenia na tym forum: