Twoje Ulubione Seriale
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Paralele i nawiązania

+61
TheBlairBitchProject
Klaudia
Ella
Edda
Aniula
s
endzioszka
Justyna
Ola
Kamila
Numb3r_Fourt33n
PH2C
Kate__895
mystique
amant
Citizen Erased
Blake
tajemnicza
Serena
Nika
netka
CallMeLady
turtle
Ginna
Karo
Monika
frejabeha
ronnie
gaspar
dzika
karolla
melanola
lalitaaa
brulion
Freya
aksunia
klaudyy
poster
joujou
Gigi
sund1ay
joanna1205
Ania_
kam1105
Lewandowska
xAaliyahxx
dzastulaa_
Magdafa
Żuri
Layla
Ewa
Jen
brolix
Ania
jeanne
Vivien
Kasia
Lise
Karolina
DairDreamer
Magda
65 posters

Strona 6 z 24 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 15 ... 24  Next

Go down

Paralele i nawiązania - Page 6 Empty Re: Paralele i nawiązania

Pisanie by gaspar Nie Sty 08, 2012 2:59 pm

hehe po 5 latach czy ilus tam Chuck w 5 dni staje sie święty. mega wiarygodne. a na powaznie, w ktoryms topicu jakas dziewczyna to fajnie przedstawila, troche metaforycznie. brzmialo to mniej wiecej tak "Chuck schowal noz do kieszeni, ale jest takim typem czlowieka, ze nigdy nie bylabym pewna czy go znowu nie wyciagnie".
gaspar
gaspar
Dair & Duck
Dair & Duck

Liczba postów : 101

Powrót do góry Go down

Pisanie by dzika Nie Sty 08, 2012 5:26 pm

empire napisał:hehe po 5 latach czy ilus tam Chuck w 5 dni staje sie święty. mega wiarygodne. a na powaznie, w ktoryms topicu jakas dziewczyna to fajnie przedstawila, troche metaforycznie. brzmialo to mniej wiecej tak "Chuck schowal noz do kieszeni, ale jest takim typem czlowieka, ze nigdy nie bylabym pewna czy go znowu nie wyciagnie".
No może i racja z tym nożem Very Happy

dzika
Chair & Georgie
Chair & Georgie

Liczba postów : 107

Powrót do góry Go down

Pisanie by Karolina Sro Sty 11, 2012 10:45 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Georgina i jej wielkie come backi:)
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Liczba postów : 4308

Powrót do góry Go down

Pisanie by brulion Sro Sty 11, 2012 10:50 pm

Hahaha, teraz to tylko Natefused tu brakuje ;DDD
brulion
brulion
Derena & Wrencer
Derena & Wrencer

Liczba postów : 2653

Powrót do góry Go down

Pisanie by Karolina Nie Sty 15, 2012 4:24 pm

Znalazłam coś takiego:

Chuck i Blair w 1. odcinku:

Chuck i Blair w 100. odcinku:

This means she’s probably lying about something to Louis - just like she was pretending that she already knew Serena was back for good to Kati and Iz.

Jak dla mnie mocno naciągane, ale dla mnie w ogóle 90% tych paraleli jest naciągana, więc co ja tam wiem...
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Nie Sty 15, 2012 4:38 pm

Powiem szczerze, że nie widzę tutaj żadnej paraleli xD
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Liczba postów : 5036

Powrót do góry Go down

Pisanie by Karolina Nie Sty 15, 2012 4:44 pm

Kasia napisał:Powiem szczerze, że nie widzę tutaj żadnej paraleli xD

No niby jest tam jakaś analogia: Blair z miną straceńca rozmawia z kimś, a Chuck stoi dalej i to obserwuje. I na tej podstawie ktoś stwierdził, że to, co mówi B w obu przypadkach może mieć element łączący - kłamstwo. Osobiście musiałabym się nieźle wysilić, żeby to połączyć i dojść do takich wniosków.
2 tygodnie i będzie wiadomo, czy osoba, która dostrzegła tu jakieś nawiązanie, miała rację Wink
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Powrót do góry Go down

Pisanie by brulion Pon Sty 16, 2012 6:07 pm

The O.C. / Plotkara.
fajna <3
brulion
brulion
Derena & Wrencer
Derena & Wrencer

Powrót do góry Go down

Pisanie by karolla Pon Sty 16, 2012 8:47 pm

brulion napisał:[You must be registered and logged in to see this image.]

The O.C. / Plotkara.
fajna <3

jeżeli chodzi o podobieństwa OC/Plotkara to jest tego mnóstwo i nie chodzi mi tu o jakies podobieństwa samej fabuły (w której też jest tego dużo) ale samych scen , jakiś czas temu oglądałam sobie fragmenty O.C. i wiele zauważyłam scen niemal identycznych co w GG , no ale nie dziwi mnie to w końcu ten sam producent... chciałam nawet zebrać te wszystkie podobne sceny i tu wrzucić ale teraz większość mojego wolnego czasu pochłania sesja więc nie mam kiedy Razz
karolla
karolla
Carter & Dorota
Carter & Dorota

Liczba postów : 644

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gigi Pią Sty 20, 2012 12:11 am

Spoiler:

LOL Very Happy Very Happy

Gigi
Gigi
Gossip Dan & Girls
Gossip Dan & Girls

Liczba postów : 6440

Powrót do góry Go down

Pisanie by ronnie Pią Sty 20, 2012 10:54 am

ronnie
ronnie
Chair & Dorota
Chair & Dorota

Liczba postów : 339

Powrót do góry Go down

Pisanie by Magda Wto Sty 24, 2012 12:31 pm

W 5x12 było kilka ciekawych nawiązań.

"I love New York"? Wink To było zabawne w momencie, kiedy Dan stał na przeciwko Wink
Magda
Magda
Admin & Dan
Admin & Dan

Liczba postów : 3659

https://twojeseriale.forumpl.net

Powrót do góry Go down

Pisanie by frejabeha Wto Sty 24, 2012 5:10 pm

To aresztowanie Blair od razu mi się skojarzyło z aresztowaniem Holy. Z resztą moim zdaniem paralela do "Śniadania.. " w Plotkarze jest zauważalna. Blair jako Holy i Dan jako Paul Wink
frejabeha
frejabeha
Dan & Derick
Dan & Derick

Liczba postów : 791

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gigi Sro Sty 25, 2012 6:35 pm

patrzcie Very Happy Very Happy

awwww
Gigi
Gigi
Gossip Dan & Girls
Gossip Dan & Girls

Liczba postów : 6440

Powrót do góry Go down

Pisanie by frejabeha Sro Sty 25, 2012 6:42 pm

Pamiętam tą imprezę. To było nocowanie u Blair, prawda? Stare dobre GG, wtedy w życiu bym nie pomyślała o Dair...
frejabeha
frejabeha
Dan & Derick
Dan & Derick

Powrót do góry Go down

Pisanie by joanna1205 Czw Sty 26, 2012 11:37 am

frejabeha napisał:To aresztowanie Blair od razu mi się skojarzyło z aresztowaniem Holy. Z resztą moim zdaniem paralela do "Śniadania.. " w Plotkarze jest zauważalna. Blair jako Holy i Dan jako Paul Wink

Nie mogę się powstrzymać, żeby się tutaj trochę nie powymądrzać Smile. Blair jako Holly? Nie, nie, nie! Holly to dziewczyna ze wsi, prostaczka, która weszła w wielki świat, Blair to urodzona arystokratka, która od dzieciństwa uczona była jak być damą. Holly zarabiała na życie umawiając się z bogatymi mężczyznami, szczurami, jak ich sama nazywała, dla Blair byłoby to poniżej jej godności, zresztą nie miała takiej potrzeby. Holly była szaloną, imprezową dziewczyną, troszkę naiwną, Blair to jednak mocno wyważona księżniczka, ambitna prymuska, której tylko od czasu do czasu zdarza się zaszaleć. Już prędzej widziałabym w Danie Paula, zakochanego w Blair tak jak Paul w Holly, z tym, że małe wyjaśnienie - w oryginale Trumana Capote to była raczej fascynacja, a i końcówka była inna niż w filmie. W książce Holly wyjeżdża jednak do Brazylii, a nie zostaje z Paulem! W zamyśle Trumana Capote Holly miała być kobietą wiecznie poszukującą swojego bezpiecznego miejsca, dzikim zwierzęciem, którego nie można oswoić, cały czas "w podróży" o czym informowała nawet na wizytówce na swoim mieszkaniu.
Ok, wiem ,że te nawiązania są luźne, ale "Śniadanie u Tiffaniego" to mój ulubiony film i książka, więc musiałam wrzucić swoje trzy grosze Smile
joanna1205
joanna1205
Chuck & Dan
Chuck & Dan

Liczba postów : 328

Powrót do góry Go down

Pisanie by Magda Czw Sty 26, 2012 11:51 am

joanna1205 napisał:
frejabeha napisał:To aresztowanie Blair od razu mi się skojarzyło z aresztowaniem Holy. Z resztą moim zdaniem paralela do "Śniadania.. " w Plotkarze jest zauważalna. Blair jako Holy i Dan jako Paul Wink

Nie mogę się powstrzymać, żeby się tutaj trochę nie powymądrzać Smile. Blair jako Holly? Nie, nie, nie! Holly to dziewczyna ze wsi, prostaczka, która weszła w wielki świat, Blair to urodzona arystokratka, która od dzieciństwa uczona była jak być damą. Holly zarabiała na życie umawiając się z bogatymi mężczyznami, szczurami, jak ich sama nazywała, dla Blair byłoby to poniżej jej godności, zresztą nie miała takiej potrzeby. Holly była szaloną, imprezową dziewczyną, troszkę naiwną, Blair to jednak mocno wyważona księżniczka, ambitna prymuska, której tylko od czasu do czasu zdarza się zaszaleć. Już prędzej widziałabym w Danie Paula, zakochanego w Blair tak jak Paul w Holly, z tym, że małe wyjaśnienie - w oryginale Trumana Capote to była raczej fascynacja, a i końcówka była inna niż w filmie. W książce Holly wyjeżdża jednak do Brazylii, a nie zostaje z Paulem! W zamyśle Trumana Capote Holly miała być kobietą wiecznie poszukującą swojego bezpiecznego miejsca, dzikim zwierzęciem, którego nie można oswoić, cały czas "w podróży" o czym informowała nawet na wizytówce na swoim mieszkaniu.
Ok, wiem ,że te nawiązania są luźne, ale "Śniadanie u Tiffaniego" to mój ulubiony film i książka, więc musiałam wrzucić swoje trzy grosze Smile

Wiemy, że film odbiega od książki. Nie chodzi o to, żeby paralela była stuprocentowa. Główny wąte z filmu jest zachowany moim zdaniem, dziewczyna szukająca w złych miejscach i chłopak bezgranicznie w niej zakochany. Zresztą miłość Blair do Audrey tylko to potęguje Wink
Magda
Magda
Admin & Dan
Admin & Dan

Liczba postów : 3659

https://twojeseriale.forumpl.net

Powrót do góry Go down

Pisanie by frejabeha Czw Sty 26, 2012 4:37 pm

Someonelikeyou napisał:
joanna1205 napisał:

Wiemy, że film odbiega od książki. Nie chodzi o to, żeby paralela była stuprocentowa. Główny wąte z filmu jest zachowany moim zdaniem, dziewczyna szukająca w złych miejscach i chłopak bezgranicznie w niej zakochany. Zresztą miłość Blair do Audrey tylko to potęguje Wink

Chodziło mi o to co napisała Magda. Też jestem wielką fanką filmu, bo książka mniej mi się podobała ( i Truman miał rację, że do książkowej wersji bardziej pasuje Monroe). Po za tym nie nazwałabym Blair arystokratką. Ona jest po prostu córką bogatych nowojorczyków. Po za tym Paul był dla Holy czasem oparciem, tak samo jak Dan dla Blair. Paul kochał Holy, a ona tego nie zauważała, dla niej liczyło się "zdobycie" mężczyzny z wysokiej klasy społecznej. Blair też do tego dąży, kocha Louisa, ale jest on również spełnieniem jej marzeń o poślubieniu księcia. Także moim zdaniem pewne podobieństwo występuje Wink
frejabeha
frejabeha
Dan & Derick
Dan & Derick

Powrót do góry Go down

Pisanie by Żuri Sro Lut 01, 2012 4:04 am

Żuri
Żuri
Dorota & Laley
Dorota & Laley

Liczba postów : 4834

http://zurawinowa.livejournal.com/

Powrót do góry Go down

Pisanie by brulion Sro Lut 01, 2012 11:07 am

awwww ^-^
brulion
brulion
Derena & Wrencer
Derena & Wrencer

Powrót do góry Go down

Pisanie by frejabeha Sro Lut 01, 2012 8:32 pm

Nawiązanie do Pilota?
frejabeha
frejabeha
Dan & Derick
Dan & Derick

Powrót do góry Go down

Pisanie by Żuri Sro Lut 01, 2012 9:28 pm

Dziwne, że nie ma najbardziej oczywistego, jak Blair jedzie autem i leci YF, ale o tym chyba nie trzeba nikomu przypominać. :>
Żuri
Żuri
Dorota & Laley
Dorota & Laley

Liczba postów : 4834

http://zurawinowa.livejournal.com/

Powrót do góry Go down

Pisanie by Layla Sob Lut 04, 2012 2:15 am

Smile
Layla
Layla
Chair & Hyckie
Chair & Hyckie

Liczba postów : 4417

Powrót do góry Go down

Pisanie by Layla Sob Lut 04, 2012 2:57 am

Ta jest nieco naciągana, ale przyjaźń Blair-Serena zawsze miała dla mnie coś z Monica-Rachel Smile

Layla
Layla
Chair & Hyckie
Chair & Hyckie

Liczba postów : 4417

Powrót do góry Go down

Pisanie by Monika Nie Lut 05, 2012 4:38 pm

Nie wiem czy gdzieś się już wcześniej to nie pojawiło, ale nie tylko można było usłyszeć Young Folks, ale scena podczas, której się pojawia jest bardzo podobna. Serena w pierwszym odcinku pokazana za szybą w pociągu, Blair w setnym za oknem samochodu. Można to podciągnąć do teorii o zamianie ról.
Monika
Monika
Blair & Dan
Blair & Dan

Liczba postów : 133

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 6 z 24 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 15 ... 24  Next

Powrót do góry