Paralele i nawiązania
+61
TheBlairBitchProject
Klaudia
Ella
Edda
Aniula
s
endzioszka
Justyna
Ola
Kamila
Numb3r_Fourt33n
PH2C
Kate__895
mystique
amant
Citizen Erased
Blake
tajemnicza
Serena
Nika
netka
CallMeLady
turtle
Ginna
Karo
Monika
frejabeha
ronnie
gaspar
dzika
karolla
melanola
lalitaaa
brulion
Freya
aksunia
klaudyy
poster
joujou
Gigi
sund1ay
joanna1205
Ania_
kam1105
Lewandowska
xAaliyahxx
dzastulaa_
Magdafa
Żuri
Layla
Ewa
Jen
brolix
Ania
jeanne
Vivien
Kasia
Lise
Karolina
DairDreamer
Magda
65 posters
Strona 5 z 24
Strona 5 z 24 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14 ... 24
Re: Paralele i nawiązania
Aby tylko z naszej bohaterki na tym etapie - tragicznej można było zrobić w pełni szczęśliwą osobę.
Tych nawiązań jest tak dużo. Kiedy jest z Chuckiem mówi, że szczęście nie jest najważniejsze (zgrozo:<), w kontekście DB szczęście przewija się cały czas.
Nie wiem już gdzie to wszystko zmierza.
Tych nawiązań jest tak dużo. Kiedy jest z Chuckiem mówi, że szczęście nie jest najważniejsze (zgrozo:<), w kontekście DB szczęście przewija się cały czas.
Nie wiem już gdzie to wszystko zmierza.
sund1ay- Blairena & Dair
- Liczba postów : 201
Someonelikeyou napisał:Kolejne zamknięcie? Pierwszy seks był, pocałunek był, czego jeszcze brakuje? A wypadek to 100% nawiązanie do księżnej Diany.
Kilka rzeczy, które mi się rzuciły w oczy, a które mogą sugerować, że scenarzyści bawią się z nami w kotka i myszkę.
Blair i Chuck wsiadają do samochodu:Camus said that life is the sum of our choices. Choose wisely, and fortune smiles upon you. But choose poorly? You never know what price you'll have to pay.
czyli
Camus powiedział, że życie jest sumą naszych wyborów. Wybierz mądrze, to szczęście/fortuna uśmiechnie się do ciebie. A gdy wybierasz źle? Nigdy nie wiesz, jaką cenę będzie musiał zapłacić.
Jeżeli rzeczywiście życie, to suma naszych wyborów, to Chuck i Blair są bohaterami tragicznymi.
Poza tym ciekawa jest scena, gdy zarówno książę z Monako, jak i "książę z Manhattanu" szukają Blair i nie zastają jej, a ona udaje się "z tym trzecim"
No i to jest bardzo ciekawe:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Czyżby szczęście było na wyciągnięcie ręki?
wow te obrazki mnie rozwalają to wszystko jest takie proste dlaczego ta układanka nie chce ułożyć się w całość wkurza mnie to :>
Gigi- Gossip Dan & Girls
- Liczba postów : 6440
Mam nadzieje, że ta frustracja zostanie wynagrodzona
Kasia- Dan & Klaine
- Liczba postów : 5036
Pomimo wszystko nawet jeśli Dan wyznałby miłość Blair, to i tak NIGDY nie będą mieli tego co Chuck i Blair, poza tym po tych wszystkich sezonach, zawirowaniach, Chuck i Blair naprawdę zasłużyli aby pod koniec być razem ze sobą szczęśliwi, zobaczcie jak Chuck się zmienił dla niej. NIE PO TO BYŁY TE WSZYSTKIE INTRYGI ZDRADY POWROTY ROZSTANIA, aby nie byli w końcu razem.
klaudyy- Liczba postów : 12
Wiedziałam, że pachnie mi sezonem numer dwa
Dość wymowne.
Dość wymowne.
niezłe niezłe wrzucałam to w temacie Dair nie mogę jej uszczęśliwić < chcę żeby była szczęśliwa i wypadek oh well
oprócz tego to sorry ale najbardziej rzuca mi się w oczy to jak Ed wyglądał hehe boże głowa i zaczes Chucka w porównaniu do Dana i chyba dwie głowy Penna zmieszczą się na miejscu jednej Eda sorry musiałam
oprócz tego to sorry ale najbardziej rzuca mi się w oczy to jak Ed wyglądał hehe boże głowa i zaczes Chucka w porównaniu do Dana i chyba dwie głowy Penna zmieszczą się na miejscu jednej Eda sorry musiałam
Gigi- Gossip Dan & Girls
Someonelikeyou napisał:Wiedziałam, że pachnie mi sezonem numer dwa
Dość wymowne.
O kurde, nie wpadłabym na to. Bardzo wymowne
aksunia- Liczba postów : 14
Fajny obrazek, ale szczerze irytują mnie fani DAIR wiadomo jest że nigdy nie będą mieli tego co CHAIR.
klaudyy- Liczba postów : 12
Wypowiedziami na takim poziomie uwłaczasz normalnym fanom Chucka i Blair, lepiej sobie darować
Kasia- Dan & Klaine
wiesz jako moderator muszę cię trochę przystopować i wypowiadaj się na temat ok??? dzięki
Gigi- Gossip Dan & Girls
O, Gigi is back ;d
Co do paraleli to albo scenarzyści po trochę przerabiają stare scenariusze GG, albo te nawiązania są celowe, bo dwie "ciąże" Blair, dwóch zakochanych w niej arystokratów, dwie starsze babki dla Nate'a, dwa "skraje życia i śmierci Chucka" ciężko nazwać kompletnym przypadkiem...
Co do paraleli to albo scenarzyści po trochę przerabiają stare scenariusze GG, albo te nawiązania są celowe, bo dwie "ciąże" Blair, dwóch zakochanych w niej arystokratów, dwie starsze babki dla Nate'a, dwa "skraje życia i śmierci Chucka" ciężko nazwać kompletnym przypadkiem...
Freya- Destiel & Justice League
- Liczba postów : 1480
Nie wiem, czy już ktoś o tym wspominał, ale:
1x01:
"Kiedy Książę znalazł pantofelek Kopciuszka, nie posądzano go o fetysz stóp." - Dan
4x01:
"Kopciuszek nie wpisywał swojego Księcia w Google." - Serena
1x01:
"Kiedy Książę znalazł pantofelek Kopciuszka, nie posądzano go o fetysz stóp." - Dan
4x01:
"Kopciuszek nie wpisywał swojego Księcia w Google." - Serena
brulion- Derena & Wrencer
- Liczba postów : 2653
A z którego odcinka jest scena 'I've just found my center' ?
lalitaaa- Liczba postów : 43
Kasia- Dan & Klaine
Clearly all these characters like to bang people in the same family since, NYC is so small that there aren’t any other people to have sex with.
Elizabeth Fisher/ Evelyn Bass : likes to bang brothers
Blair Waldorf : likes to bang uncles
Serena Van Der Woodsen : likes to bang cousins
Dan Humphrey : likes to bang cousins
Vanessa hobo Abrams : likes to bang brothers/step-brothers
Serena Van Der Woodsen 2.0 : likes to bang cousins [How original]
Clearly all these characters like to bang people in the same family since, NYC is so small that there aren’t any other people to have sex with.
Elizabeth Fisher/ Evelyn Bass : likes to bang brothers
Blair Waldorf : likes to bang uncles
Serena Van Der Woodsen : likes to bang cousins
Dan Humphrey : likes to bang cousins
Vanessa hobo Abrams : likes to bang brothers/step-brothers
Serena Van Der Woodsen 2.0 : likes to bang cousins [How original]
Kasia- Dan & Klaine
aksunia napisał:Someonelikeyou napisał:Wiedziałam, że pachnie mi sezonem numer dwa
Dość wymowne.
O kurde, nie wpadłabym na to. Bardzo wymowne
Ale przecież nie będzie z dwoma, prawda? xP
melanola- Liczba postów : 44
to jest taka powtórka z rozrywki że nie mogę xD daję piątaka że w finale Dan powie tak samo jak Chuck w finale że ją kocha. już naprawdę przedłużają to strasznie i jeszcze ten sezon ma trzy odcinki więcej niż poprzednie i jeden tylko mniej niż drugi za długo :/
Gigi- Gossip Dan & Girls
Gigi napisał:to jest taka powtórka z rozrywki że nie mogę xD daję piątaka że w finale Dan powie tak samo jak Chuck w finale że ją kocha. już naprawdę przedłużają to strasznie i jeszcze ten sezon ma trzy odcinki więcej niż poprzednie i jeden tylko mniej niż drugi za długo :/
jeżeli tak będą to przeciągać to w ogóle będzie to nużące, rzeczywiście widać podobieństwo sytuacji, ale jednak gdy Chuck przyznał się przed Sereną że kocha Blair to była to już końcówka sezonu, tu mamy dopiero 10 odcinek a już wszyscy dookoła wiedzą że Dan kocha Blair, nikt się temu nie dziwi, sam Dan się też już do tego przyznaje więc ciągnięcie ich wątku "w zawieszeniu" aż do finału będzie według mnie fatalnym rozwiązaniem
karolla- Carter & Dorota
- Liczba postów : 644
trudno o inne kiedy Blair szykuje się do ślubu a w międzyczasie jeszcze rozbija się limuzynami z Chuckiem xD
Gigi- Gossip Dan & Girls
Oh, no proszę nie wywlekajmy takich rzeczy Wiadomo, ze Chuck w 1 sezonie był absolutnie niedojrzały, nie można porównywać tych dwóch scen :)W 5 sezonie Chuck dojrzał i zrobiłby dla Blair wszystko!
dzika- Chair & Georgie
- Liczba postów : 107
Someonelikeyou napisał:Wiedziałam, że pachnie mi sezonem numer dwa
Dość wymowne.
Tak samo w tym przypadku, zapomniałyście już, ze Blair wsiadła do limuzyny z Chuckiem, że wyznała mu miłość? To było w 2 sezonie! Przecież wiele rzeczy się zmieniło ahhhh
dzika- Chair & Georgie
Tylko, że takie zagrania Chucka nie mają końca przez lata, a Dan, bądź co bądź, bardzo krótko po poznaniu Blair, zachowuje przynajmniej klasę. Moim zdaniem są granice wszystkich zachowań, a Chuck kilka razy wyraźnie je przekroczył, jeżeli zestawimy te zachowania ze słowem "miłość"
Poza tym "I can't make her happy" i "I want her to be happy" pokutuje nawet teraz
Myślę, że też nie chodzi tutaj tylko o samo zachowanie, ale o podobne sytuacje i bardzo zbliżoną narrację do narracji sezonu 2.
Poza tym "I can't make her happy" i "I want her to be happy" pokutuje nawet teraz
Myślę, że też nie chodzi tutaj tylko o samo zachowanie, ale o podobne sytuacje i bardzo zbliżoną narrację do narracji sezonu 2.
No mi się właśnie wydaję, że w 5 sezonie Chuck skończył z takimi zachowaniami i DOJRZAŁ
dzika- Chair & Georgie
Strona 5 z 24 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14 ... 24
Strona 5 z 24
Pozwolenia na tym forum: