Przed premierą
+27
Joanna
karolla
Ola
Vivien
frejabeha
shiva89
Kasia
Citizen Erased
xRx
gaspar
maolina
CallMeLady
M&M's
amiya
andzia
Karolina
April
DairDreamer
turtle
Gigi
Freya
Serena
Ania
brulion
Żuri
Lewandowska
Magda
31 posters
Strona 1 z 6
Strona 1 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Przed premierą
Podziel się z nami tytułem filmu, na który czekasz. Porozmawiaj o filmach, które wzbudzają Twoją ciekawość jeszcze przed premierą.
Re: Przed premierą
Będę pierwsza
Jestem strasznie ciekawa dwóch nowych dzieł Burtona, które wyjdą w tym roku. Jeden z nich to pastisz "Dark Shadows'' z Deppem i Heleną (film Burtona, wiadomo ), do tego jeszcze Michelle Pfeiffer. Dodam opis i zdjęcia, może kogoś zainteresuje.
A drugi to animacja poklatkowa (tą samą techniką zrobiono Corpse Bride czy Nightmare Before Christmas) "Frankenweenie".
Jestem strasznie ciekawa dwóch nowych dzieł Burtona, które wyjdą w tym roku. Jeden z nich to pastisz "Dark Shadows'' z Deppem i Heleną (film Burtona, wiadomo ), do tego jeszcze Michelle Pfeiffer. Dodam opis i zdjęcia, może kogoś zainteresuje.
- Spoiler:
- napisał:W 1752 roku rodzina Collinsów wraz z synkiem Barnabasem wsiada na pokład statku, który płynie do Ameryki. Mają nadzieję, że tam rozpoczną życie na nowo i fatum, które krąży nad nimi, po prostu zniknie. Mija 20 lat. Dorosły już Barnabas (Depp) ma wszystko, czego mógłby zapragnąć. Jest bogaty i potężny. Jedyną jego wadą jest słabość do kobiet. Wszystko jednak zmienia się, kiedy bohater łamie serce pięknej Angelique Brouchard (Green), która z nienawiści zamienia go w wampira, a potem zabija. Mijają lata. Po niespełna dwóch stuleciach Barnabas znów powraca na ziemię i wtedy dopiero zaczyna na nowo poznawać świat, który wygląda zupełnie inaczej niż za czasów jego młodości.
A drugi to animacja poklatkowa (tą samą techniką zrobiono Corpse Bride czy Nightmare Before Christmas) "Frankenweenie".
- Spoiler:
- napisał:Animacja stanowi pełnometrażową wersję krótkiego filmu Burtona z 1984 roku. Opowiada o chłopcu, który postanawia tylko sobie znanym sposobem przywrócić do życia swego psa potrąconego przez samochód. Sparky, o wyglądzie przypominającym Frankensteina, straszy wszystkich sąsiadów i ostatecznie zostaje przez nich odtrącony. Victor musi zrobić wszystko, by przekonać ich, że jest to ten sam lojalny pupil, którym był do tej pory.
Lewandowska- Bart & OTH
- Liczba postów : 2994
Nie słyszałam o tym drugim, brzmi cholernie ciekawie, dzięki. Kiedy premiera? Uwielbiam ten rodzaj animacji, jest przesłodki.
Żuri napisał:Nie słyszałam o tym drugim, brzmi cholernie ciekawie, dzięki. Kiedy premiera? Uwielbiam ten rodzaj animacji, jest przesłodki.
4 października w USA, 7 grudnia w Polsce - tak podaje film web. Na IMDb natomiast napisali, że premiera w USA będzie 5 października.
Aby przed premierą lepiej zapoznać się z historią polecam obejrzeć Frankenweenie z '84, również Burtona
Lewandowska- Bart & OTH
Ja czekam na Annę Kareninę (Jude Law będzie nie do poznania w tym filmie ;>) i na Niesamowitego Spider-Mana, ale tylko ze względu na Andrew Garfielda w nim, jestem bardzo ciekawa, jak sobie poradzi z tą rolą i czy zachowa brytyjski akcent.
brulion- Derena & Wrencer
- Liczba postów : 2653
a ja - powtarzając sobie, że nigdy nie jest się za dużym na bajki Disney'a - czekam z zaciekawieniem na "Meridę waleczną". Info tutaj: www.filmweb.pl/film/Merida+waleczna-2012-483796 Nie śledzę wszystkich produkcji Disney'a, nawet nie wiem co tam ma jeszcze w planach, ale ta produkcja mnie zaciekawiła - animacja, pierwsze zdjęcia zachęciły, poza tym lubię postacie w Disney'owskich filmach, które nie dają sobie "dmuchać w kaszę" - jak chociażby Ariel z "Małej Syrenki", czy Roszpunka z dość nowej bajki "Zaplątani" - polecam i to powiedziałam ja - Ania, lat 20+
Ania- Chair & Kurt
- Liczba postów : 1184
Faktycznie, zdjęcia zachęcające ;> a ja zapomniałam, że wyczekuję "Chwil nieulotnych" i "Yumy" z Gierszałem, który od "Wszystko, co kocham" coraz bardziej mnie zaskakuje. "Chwile nieulotne" interesują mnie też ze względu na to, że zagra tam dziewczyna z mojego liceum ;D
Beauty napisał:Będę pierwsza
- Spoiler:
napisał:Animacja stanowi pełnometrażową wersję krótkiego filmu Burtona z 1984 roku. Opowiada o chłopcu, który postanawia tylko sobie znanym sposobem przywrócić do życia swego psa potrąconego przez samochód. Sparky, o wyglądzie przypominającym Frankensteina, straszy wszystkich sąsiadów i ostatecznie zostaje przez nich odtrącony. Victor musi zrobić wszystko, by przekonać ich, że jest to ten sam lojalny pupil, którym był do tej pory.
Czy chodzi o film "Vincent" z 1982 czy jeszcze późniejszy? Bo nie wiem, czy dobrze kojarzę (:
edit: chyba jednak źle skojarzyłam, choć są podobne motywy ;D
Freya- Destiel & Justice League
- Liczba postów : 1480
Freya napisał:Beauty napisał:Będę pierwsza
- Spoiler:
napisał:Animacja stanowi pełnometrażową wersję krótkiego filmu Burtona z 1984 roku. Opowiada o chłopcu, który postanawia tylko sobie znanym sposobem przywrócić do życia swego psa potrąconego przez samochód. Sparky, o wyglądzie przypominającym Frankensteina, straszy wszystkich sąsiadów i ostatecznie zostaje przez nich odtrącony. Victor musi zrobić wszystko, by przekonać ich, że jest to ten sam lojalny pupil, którym był do tej pory.
Czy chodzi o film "Victor" z 1982 czy jeszcze późniejszy? Bo nie wiem, czy dobrze kojarzę (:
Nie, chodzi o Frankenweenie z '84 http://www.filmweb.pl/film/Frankenweenie-1984-5718 A film z '82 to Vincent http://www.filmweb.pl/film/Vincent-1982-11463 .
Lewandowska- Bart & OTH
Właśnie te imiona mnie zmyliły już sprawdziłam i poprawiłam :)pomijając to, czekam na wersję pełnometrażową, choć te krótkowetrażówki mają swój urok
Freya- Destiel & Justice League
- Liczba postów : 1480
ja już nie mogę doczekać się tego <3 idę do kina w tygodniu zapowiada się bomba
Gigi- Gossip Dan & Girls
- Liczba postów : 6440
Gigi napisał:https://www.youtube.com/v/_iWhEFe43UE
ja już nie mogę doczekać się tego <3 idę do kina w tygodniu zapowiada się bomba
Aniu, byłam na premierze. Fajnie zrobiony film, ale nie moje klimaty i nie lubię Fassbendera, więc nie ocenię obiektywnie chyba, mówiąc, że nie warto wydawać pieniędzy he.
Magda napisz mi na PM proszę cię recenzje bo nie chce wydać kasy w błoto chociaż widzę że jesteś uprzedzona do Fassa :> :>
Gigi- Gossip Dan & Girls
Ej, to spod disneya? Nie spodziewałam się Zapowiada się super.
Lubię Fassbendera, i miałam ochotę obejrzeć wstyd, ale przeczytałam opis i... czy może mi ktoś zdradzić
Lubię Fassbendera, i miałam ochotę obejrzeć wstyd, ale przeczytałam opis i... czy może mi ktoś zdradzić
- Spoiler:
- Czy wątek siostry jest taki o jakim myślę? Bo jak tak, to podziękuję, nie chcę oglądać
Czytałam pierwszą część... ale boję się oglądać filmy po przeczytaniu książek... najczęściej pasują mi wszystkie wyobrażenia :ppp
Oglądam ten zwiastun i muszę powiedzieć... wow... Katniss wygląda świetnie... wyobrażałam ją sobie podobnie.... jestem team Peeta... chociaż widzę że Gale to niezły przystojniak.... :ppp
Oglądam ten zwiastun i muszę powiedzieć... wow... Katniss wygląda świetnie... wyobrażałam ją sobie podobnie.... jestem team Peeta... chociaż widzę że Gale to niezły przystojniak.... :ppp
turtle- Dair & Dan
- Liczba postów : 483
Gigi napisał:
kto czytał?? :> :> już niedługo xD
Oglądając trailer co puszcza TVN stwierdziłam, że to jakaś szmira i przeszłam obojętnie, ale byłam w tę sobotę w kinie i puścili zupełnie inny zwiastun, który prezentuje się tak genialnie, że po przeczytaniu Millennium zakupuję wszystkie części tej trylogii i lecę do kina
A tutaj trailer Dark Shadows
Lewandowska- Bart & OTH
turtle oglądałaś już film??
LOL Oli fajna zapowiedź. with this xD Are you stoned or something?
LOL Oli fajna zapowiedź. with this xD Are you stoned or something?
Gigi- Gossip Dan & Girls
Gigi napisał:
kto czytał?? :> :> już niedługo xD
Szybka jesteś Gigi napisałem niżej cytowanego posta 8 miesięcy temu
DairDreamer napisał:A może jak już wspomniałyście o Stephenie Kingu i Meyer to może sięgniecie
po „The Hunger Games”, o której mistrz grozy powiedział „Nie mogłem się oderwać.
Ta książka uzależnia.” A Stephenie Meyer pisała „Ta książka mnie tak opętała,
że zabrałam ją ze sobą do restauracji, ukryłam pod stołem i czytałam podczas kolacji.
Nie spałam przez nią kilka nocy z rzędu, bo nawet jak skończyłem czytać, to leżałam
bezsennie, myśląc o niej. Polecałam ją zupełnie nieznajomym ludziom w sklepie.
A teraz polecam ją każdemu, kto wchodzi na moją stronę.”
Ta niesamowicie wciągająca trylogia pióra Suzanne Collins od prawie 50 tygodni
jest na pierwszy miejscu Best Sellers The New York Times przed serią Pottera.
Natomiast oddzielnie każdy z trzech tomów jest w Top 10 USA Today...
...Wracając do trylogii „The Hunger Games”, jeśli jej jeszcze nie czytałyście warto
po nie sięgnąć już teraz, gdyż za kilkanaście miesięcy rozpocznie się na nią szał
(podobny do Twilight-owego), kiedy do kin wejdzie ekranizacja pierwszego tomu
z genialną Jennifer Lawrence w roli Katniss Everdeen (tylko przed czytaniem
zaopatrzcie się w kilka paczek chusteczek, krakersów i butelek wody na czas
Głodowych Igrzysk) to tytułem polecenia…
Całą trylogię pochłonąłem w 3 dni... i też jestem team Peeta
DairDreamer- Liczba postów : 269
Uwielbiam Burtona, jego filmy, Helenę, Deppa.. dlatego także czekam na Mroczne Cienie, ale trailer i plakaty trochę ostudziły mój zapał chyba spodziewałam się trochę czegoś innego. mam nadzieję, że jednak film jako całość okaże się dużo lepszy
Wstyd się przyznać, ale nie oglądałam Władcy Pierścieni... żadnej części... To znaczy obejrzałam kawałek pierwszej, ale w tv z lektorem i reklamami i jakoś mnie nie wciągnęło obiecałam sobie, że zrobię sobie maraton Władcy przed premierą Hobbit: Niezwykła Podróż. Uwielbiam oglądać relacje z planu tego filmu, to jak o nim opowiadają Peter Jackson czy Andy Serkis, czy jak szukają miejsc do kręcenia. Mam wrażenie, że tworzy się coś magicznego i pierwszy raz zdałam sobie właściwie sprawę jak ogromnym przedsięwzięciem może być kręcenie filmu, ile ludzi jest potrzebnych... polecam obejrzeć
No i trzecim filmem, na który czekam jest Django Unchained Quentina Tarantino. Nie jestem jakąś szczególną fanką westernów, ale wydaje mi się, że cokolwiek by Quentin nie nakręcił to i tak bym to kupiła jest nieprzewidywalny i to mi się podoba
Wstyd się przyznać, ale nie oglądałam Władcy Pierścieni... żadnej części... To znaczy obejrzałam kawałek pierwszej, ale w tv z lektorem i reklamami i jakoś mnie nie wciągnęło obiecałam sobie, że zrobię sobie maraton Władcy przed premierą Hobbit: Niezwykła Podróż. Uwielbiam oglądać relacje z planu tego filmu, to jak o nim opowiadają Peter Jackson czy Andy Serkis, czy jak szukają miejsc do kręcenia. Mam wrażenie, że tworzy się coś magicznego i pierwszy raz zdałam sobie właściwie sprawę jak ogromnym przedsięwzięciem może być kręcenie filmu, ile ludzi jest potrzebnych... polecam obejrzeć
No i trzecim filmem, na który czekam jest Django Unchained Quentina Tarantino. Nie jestem jakąś szczególną fanką westernów, ale wydaje mi się, że cokolwiek by Quentin nie nakręcił to i tak bym to kupiła jest nieprzewidywalny i to mi się podoba
April- Elijah & ParksRec
- Liczba postów : 2747
Właśnie przeczytałam o filmie The Best Offer, do którego zdjęcia mają się rozpocząć 30 kwietnia. I o ile opis:
- Spoiler:
- Ma to być niezwykła historia miłosna rozgrywająca się w świecie aukcji, luksusowych hoteli i najlepszych restauracji.
Karolina- Carter & Czas Honoru
- Liczba postów : 4308
Ja czekam na Yumę z utęsknieniem
Może dlatego, że lubię polskie filmy rozgrywające się w latach 90. ze względu na wartość sentymentalną, a może dlatego, że Gierszał miażdży system. Tak czy inaczej, jeszcze niecałe pół roku
Może dlatego, że lubię polskie filmy rozgrywające się w latach 90. ze względu na wartość sentymentalną, a może dlatego, że Gierszał miażdży system. Tak czy inaczej, jeszcze niecałe pół roku
Strona 1 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Strona 1 z 6
Pozwolenia na tym forum: