Paralele i nawiązania
+61
TheBlairBitchProject
Klaudia
Ella
Edda
Aniula
s
endzioszka
Justyna
Ola
Kamila
Numb3r_Fourt33n
PH2C
Kate__895
mystique
amant
Citizen Erased
Blake
tajemnicza
Serena
Nika
netka
CallMeLady
turtle
Ginna
Karo
Monika
frejabeha
ronnie
gaspar
dzika
karolla
melanola
lalitaaa
brulion
Freya
aksunia
klaudyy
poster
joujou
Gigi
sund1ay
joanna1205
Ania_
kam1105
Lewandowska
xAaliyahxx
dzastulaa_
Magdafa
Żuri
Layla
Ewa
Jen
brolix
Ania
jeanne
Vivien
Kasia
Lise
Karolina
DairDreamer
Magda
65 posters
Strona 3 z 24
Strona 3 z 24 • 1, 2, 3, 4 ... 13 ... 24
Re: Paralele i nawiązania
Aż sobie obejrzałam Shrek 2:P
Lise- Jenny & pregnant!Blaine
- Liczba postów : 3798
[You must be registered and logged in to see this image.]
5x01 ; 2x01
blair leaving with a royal (lord/prince) , because she needed to hear three little words.
Three words, eight letters. Say it and I’m yours.
Lonely Boy learning three words, eight letters. dont come out right when no one wants to hear them.
Ale to dla mnie mistrzostwo I podobno Safran powiedział, że to planował, w końcu mogłabym mu uwierzyć, bo to właśnie on pisał 1x04, jak i 5x01.
‘Why not?’
‘I don’t know, but I wish I had. Because even if it didn’t change anything, she’d know how I felt.’
Scenarzyści ujawnili, że sukienka Blair z premiery to podobnie, jak z odcinka 4x02, Oscar. Proszę tylko nie CB 2.0, chociaż bieg do i od ciekawy
Blair convinces Chuck to stop running away (4.02)
Blair convinces Dan to run away with her (5.01)
The dresses are both higher-cut at the front with a long train (similar to what a princess would wear), both clutches are a shade of red (pink?)
Her hair is also done in some variation of half-up/half-down
Neither Chuck nor Dan are expecting to see Blair
There’s a reason why the writers chose to echo the train station in 5.01 - in 4.02, she’s wearing this gorgeous, lush, red gown and she’s wearing the diamond or whatever necklace from Harry Winston, she’s in Paris about to go to a ball with her prince. In 5.01, she’s running away from said prince to Dan Humphrey (and if you read that in Blair’s voice, extra points for you). She’s wearing a basic, white with green print dress that is cut very similar to the one in 4.02. In the scene prior to this, she takes the necklace from her prince off. Everything with Chuck and Blair is dramatic, lush, gorgeous, rich - Upper East Side. Everything with Dan and Blair is so simple and basic - Brooklyn. And that’s where the comparison comes from. That’s where the parallel is - same dress, basically same situation with a few changes.
Scenarzyści ujawnili, że sukienka Blair z premiery to podobnie, jak z odcinka 4x02, Oscar. Proszę tylko nie CB 2.0, chociaż bieg do i od ciekawy
Nawet ja (totalne beztalencie w znajdowaniu jakichkolwiek nawiązań, podobieństw, paraleli etc.) zauważyłam podobieństwo między tymi sukniami, więc, że tak zacytuję mojego nauczyciela, 'coś musi być na rzeczy' Jeżeli chodzi o samą rozmowę... jak dla mnie powiązania są dość naciągane, ok. motyw ucieczki podobny, ale poza tym?
Karolina- Carter & Czas Honoru
- Liczba postów : 4308
Nie wiem, ja jestem trochę sceptyczna jednak do tych nawiązań. Niektóre fakt, są idealne, a reszta to mi się wydaje, że po prostu ulubione ujęcia scenarzystów i operatorów i dlatego tak się powtarzają i że są zupełnie nieświadome.
Ja też mam do niektórych dosyć mieszane uczucia. Fakt, że czasami porównania same się nasuwają, ale momentami warto na nie chyba spojrzeć z lekkim przymrożeniem oka Trudno mi uwierzyć, że scenarzyści wszystko planują w najdrobniejszym szczególe nie tylko na kilka czy kilkanaście odcinków do przodu, ale nawet sezonów.. Inna sprawa, że pewnie cześć osób pracuje przy GG od początku lub przynajmniej od pewnego momentu i dzięki temu niektóry sposób filmowania scen czy nawet ich pisania, może być podobny
jeanne- Blair & Chair
- Liczba postów : 1452
[You must be registered and logged in to see this image.] Obie sukienki mi się bardzo podobają.
Magdafa- Blair & Chair
- Liczba postów : 366
No cóż mamy już porównania scen przez fanów i..
stety, czy niestety dobrze widać, jak Ed lubi trollować
stety, czy niestety dobrze widać, jak Ed lubi trollować
jak mawia Barney Stinson New Is Always Better
DairDreamer- Liczba postów : 269
Someonelikeyou napisał:No cóż mamy już porównania scen przez fanów i..
stety, czy niestety dobrze widać, jak Ed lubi trollować ;)
Nie rozumiem tego :D
Lewandowska- Bart & OTH
- Liczba postów : 2994
Trollować? Ja chyba też nie rozumiem
jeanne- Blair & Chair
Chodzi pewnie o to, że to są dwie podobne sytuacje, a jednak Dan jest czuły i milutki, a Chuck to Chuck. Chociaż jeśli o to chodzi to to trochę dziwne, bo w obu sytuacjach chodzi o coś innego, sama scena z Danem była trochę nostalgiczna i miała nastrój do tego, by tak się zachować. Kurczę, nie umiem wytłumaczyć kompletnie, o co mi chodzi. :p
Sytuacje może niekoniecznie, bo raczej ten sen to taka sytuacja kryzysowa z przymrożeniem oka, a tutaj mamy dosyć poważny problem nieznanego ojcostwa i nie do końca planowanej ciąży więc jeśli chodzi o podobieństwo, to samego gestu pocieszenia Ja uwielbiam Chucka, właśnie za to, jaki jest i doceniam dobre serce Dana więc nie umiej tego hierarchizować
jeanne- Blair & Chair
No proszę Was, kto całuje w ten sposób miłość swojego życia, co on chce jej zrobić
Ed jest znany z tego, że specjalnie przerysowuje postać Chucka i robi sobie jaja z widzów Nie raz i nie dwa można wyłapać jego miny, które nie są grą aktorską na poziomie
Mamy kilka przykładów z trzeciego i czwartego sezonu, kiedy to Edowi już się nudziło
Ed jest znany z tego, że specjalnie przerysowuje postać Chucka i robi sobie jaja z widzów Nie raz i nie dwa można wyłapać jego miny, które nie są grą aktorską na poziomie
Mamy kilka przykładów z trzeciego i czwartego sezonu, kiedy to Edowi już się nudziło
Ja tam może i dostrzegam w pewnym momencie lekkie znudzenie i zniecierpliwienie, ale bez przesady A z ciekawości i znajomości Twojej sympatii do Ed'a, a raczej Chuck'a, to wstaw koniecznie te przykłady
jeanne- Blair & Chair
Pierwsze jest dość zastanawiające. Drugie całkiem śmieszne
Pierwsze jest dość zastanawiające. Drugie całkiem śmieszne
haha no to było super jak Dan pokazywał na to co robi Nate i pytał czy to działa ogólnie to był fajny fragment
kam1105- Blair & Chair
- Liczba postów : 89
Ktoś gdzieś kiedyś wspominał, że Jack jest jak Skaza
Ktoś gdzieś kiedyś wspominał, że Jack jest jak Skaza
Kasia- Dan & Klaine
- Liczba postów : 5036
Żuri napisał:To w takim razie, Blair to Mufasa, sądząc po ostatnim obrazku?
ha ha , o tym samym pomyślałam
Ania_- OTH & Eden
- Liczba postów : 1913
Blair jest połączeniem Mufasy i Nali;)
Tak czy inaczej - grunt, że Chuck jest Simbą, a kto nie kocha Simby?!
Tak czy inaczej - grunt, że Chuck jest Simbą, a kto nie kocha Simby?!
Ukradnę linki Kasi z fw;)
Moim zdaniem Chair to właśnie historia jak z Pięknej i Bestii - Bella uczy Bestię kochać i Bestia się dla niej zmienia. I mam nadzieję, że ta zmiana u Chucka nastąpi również i że skończy się na 'żyli długo i szczęśliwie...'
Moim zdaniem Chair to właśnie historia jak z Pięknej i Bestii - Bella uczy Bestię kochać i Bestia się dla niej zmienia. I mam nadzieję, że ta zmiana u Chucka nastąpi również i że skończy się na 'żyli długo i szczęśliwie...'
Strona 3 z 24 • 1, 2, 3, 4 ... 13 ... 24
Strona 3 z 24
Pozwolenia na tym forum: