Pretty Little Liars
+38
Karo
shiva89
desertrose
Joanna
Lewandowska
Justyna
CallMeLady
sund1ay
Monika
Karolina
xAaliyahxx
frejabeha
AW
brulion
xLaura
ronnie
BoToCoDlaMnie
Nika
alkamb
TheBlairBitchProject
B.
Gosiek
coconutP
Magda
Kasia
noire
nonameface
gossip_
endzioszka
Vinova
Vivien
possibility
s
Numb3r_Fourt33n
Kilmeny
Ewa
Gigi
Lise
42 posters
Strona 37 z 40
Strona 37 z 40 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40
brulion- Derena & Wrencer
- Liczba postów : 2653
Re: Pretty Little Liars
A tego to nie czytałam:D Masakra...
I tak sobie myślę, że może przeczytam jednak te książki dla Emily, która stała się moją ulubiona bohaterką
I tak sobie myślę, że może przeczytam jednak te książki dla Emily, która stała się moją ulubiona bohaterką
Lise- Jenny & pregnant!Blaine
- Liczba postów : 3798
desertrose napisał:Wiecie co? Był taki czas, gdy chciałam kupić sobie te książki, ale jak tak czytam co się tam wyprawia to straciłam już na to ochotę. Bardzo Wam dziękuję, ponieważ zaoszczędziłam trochę
kasy :* :*
xDD
nie ma za co ja szukałam ksiązek po allegro i znalazlam jakiś antykwariat w trójmiescie ktory sprzedawał ksiażki za 14 zl (1-4) a potem licytowałam 5 i 6 część i nie cale 20 zl za nie dała, a 7 czesc od brata na imieniny dostalam tak że polowe a moze i wiecej pieniązków zaoszczedziłam ceny książek : 1-4 część sa po 30 zl a 5-7 część 33 zł
Georgina mogłabyś streścić mniej wiecej jak bedziesz miała czas co sie działo w 8 i 9 części )??
Joanna- Blair & Naley
- Liczba postów : 1955
Wiecie, że Aria i Jenna ćwiczyły tę samą piosenkę, którą Mona śpiewała pod koniec odcinka? 'In the eye abides the heart' Stephena Fostera.
Karolina- Carter & Czas Honoru
- Liczba postów : 4308
Karolina napisał:Wiecie, że Aria i Jenna ćwiczyły tę samą piosenkę, którą Mona śpiewała pod koniec odcinka? 'In the eye abides the heart' Stephena Fostera.
Podejrzewam, że to nie przypadek. Jenna na bank coś kombinuje.
Co do książek to na początku miałam zamiar kupić ale po przeczytaniu pierwszego ebooka stwierdziła, że jednak nie warto i pozostałe części również przeczytałam w takiej formie.
Streszczenie części 8:
- Spoiler:
- 8 część opiera się na tym, że po zamknięciu tego hydraulika, który niby zabił Ali i Jennę państwo DiLaurentis organizują konferencję prasową na której przedstawiają Courtney, siostrę bliźniaczkę Ali. Tłumaczą, że ze względu na jej stan zdrowia nikt o niej nie wiedział. Courtney szybko zaczyna stawać się dziewczyną w stylu Ali, jest popularna, każdy chce się z nią przyjaźnić, chłopcy się w niej zakochują itd. Od razu też chce zaprzyjaźnić się z kłamczuchami, jednak nie udaje jej się to tak szybko, szczególnie kiedy na jaw wychodzi, że podrywa Noela i wystawia dziewczyny na jakiejś imprezie. Jednak w końcu zdobywa ich zaufanie(szczególnie Em, która się w niej zakochuje). Organizuje wspólny wypad na dyskotekę podczas którego wyjawia im, że tak naprawdę to ona jest Alison a zginęła Courtney. Dziewczyny początkowo w to nie wierzą ale Ali podaje im parę faktów, które mogła znać tylko ona. Od tego czasu wszystko zaczyna wracać do czasów zanim Ali zaginęła. Dziewczyny są nierozłączne, popularne i niebywale szczęśliwe. Pod koniec roku po balu Alison zabiera je do domku w Poconos gdzie mają spędzić weekend. Wszystko jest idealnie, dziewczyny spędzają miło czas jednak w pewnym momencie Ali zamyka je w pokoju. Tam znajdują list, w którym Ali wyjaśnia, że od momentu kiedy nagle zaczęła się ich przyjaźń to nie była ona tylko Courtney. Podczas przepustki przekonała rodziców, że to ona jest Ali a prawdziwą Ali odesłali do szpitala. Courtney musiała znaleźć nowych przyjaciół żeby nikt jej nie poznał i wybrała dziewczyny. Ali udało się uciec chyba i to ona zabiła Courtney, Jennę i chyba Iana, teraz chciała zemścić się na dziewczynach, które wg niej zabrały jej popularność. Kłamczuchy znajdują w szafie Mellissę, którą Ali więziła. Po chwili okazuje się, że Ali podpaliła domek. Dziewczynom udaje się uciec. Podczas próby wydostania się Emily zauważa, że Ali została w środku. Po przyjeździe straży i policji jej ciała nie udaje się znaleźć jednak strażacy twierdzą, że na pewno się nie wydostała i spłonęła. Dziewczyny czują ulgę jednak Em ma przeczucie, że Ali jednak uciekła.
Justyna- Derena & Eden
- Liczba postów : 1645
Streszczenie części 9:
- Spoiler:
- Na początku 9 części dowiadujemy się, że dziewczyny ze sobą nie rozmawiają z powodu wydarzeń na Jamajce jednak na razie nie wiadomo jakich. Dopiero z czasem kiedy zaczynają dostawać wiadomości od nowego A stopniowo dowiadujemy się o co chodzi. Po wydarzeniach w Poconos dziewczyny wybrały się na wakacje na Jamajkę, Aria zabrała Noela a Hanna Mike. Na początku wszystko jest ok, wszyscy świetnie spędzają czas i zapominają o tragicznych wydarzeniach. Jednak sielanka trwa do czasu, w kurorcie, w którym przebywają pojawia się dziewczyna imieniem Tabitha. Ma ona liczne blizny i szramy na ciele. Emily zaczyna podejrzewać, że może to być Ali, która uciekła z płonącego domu i przeszła oprecję. Pozostałe dziewczyny jej nie wierzą i uważają, że popada w paranoje. Jednak tajemnicza dziewczyna zbliża się do każdej z kłamczuch a podczas spotkań i rozmów wspomina o rzeczach, które mogą znać tylko one. Z czasem dziewczyny zaczynają wierzyć Emily. Pewnego dnia dochodzi do spotkania kłamczuch i Tabithy/Ali. Między dziewczynami wywiązuje się kłótnia, wydaje się, że Tabitha chce zepchnąć Hannę z klifu dlatego Aria rzuca się jej na ratunek i spycha Tabithę. Po tym zdarzeniu dziewczyny nie potrafią znaleźć wspólnego języka i po powrocie do domu zrywają kontakt. W tej części Emily poznaje dziewczynę imieniem Chloe o czym już pisałam a Aria ma problemy z Klaudią, która wprowadza się do domu Noela(o tym też już pisałam). Spencer natomiast poznaje nowego faceta matki, który ma syna i córkę. Między Spencer a Zachiem tworzy się pewna więź. Świetnie się dogadują i chętnie spędzają razem czas. Podczas wyjścia na dyskotekę kiedy tańczą przy wolnej piosence Spencer całuje Zacha jednak on odpycha ją. Spencer jest załamana bo myślała, że on też czuje coś do niej. Przy następnym spotkaniu chłopak wyznaje, że jest gejem. Po długiej rozmowie i wyjaśnieniu nieporozumienia Spencer obiecuje dochować tajemnicy a między dwójką rodzi się przyjaźń. Podczas wspólnego, rodzinnego wyjazdu Spencer i Zach upijają się w hotelu i zasypiają w jednym łóżku. Rano do pokoju wchodzi ojciec Zacha i myśli, że S i Z uprawiali sex. Spencer próbuje mu wytłumaczyć, że to nie tak jednak on jej nie wierzy dlatego Spencer mówi, że nie mogli się kochać bo Zach jest gejem. Ojciec wścieka się jeszcze bardziej i postanawia wysłać Zacha do szkoły wojskowej. Zach obraża się na Spencer za to, że zdradziła jego sekret.
Hanna ma za to problem z Kate. Po tym jak jej ojciec ożenił się z Isabel dziewczyny ciągle rywalizują. Tom startuje do wyborów na senatora. W wywiadzie dla tv ma wystąpić z nim zarówno Kate jak i Hanna. Hanna niechętnie się zgadza jednak zmienia zdanie kiedy podczas nagrania Kate zjada stres i robi się z siebie pośmiewisko a Hanna błyszczy przed kamerami. Po wywiadzie do Hanny podchodzi chłopak, który jest fotografem i proponuje jej sesję zdjęciową. Hanna zgadza się. Po szkole jedzie do jego mieszkania gdzie chłopak robi jej dość odważne zdjęcia. Potem przesyła jej zdjęcia, które zrobił w czasie jak Hanna przebierała się i szantażuje ją, że jeśli mu nie zapłaci wrzuci je do internetu. Hanna nie ma wyjścia i kradnie pieniądze z kampanii ojca a gdy ma okazje próbuje zrzucić winę na menadżera kampanii, którego Tom w końcu zwalnia.
Podczas tej części dziewczyny dostają wiadomości od A dotyczące wydarzeń na Jamajce jednak starają się o tym nie myśleć. Pod koniec książki dziewczyny oglądają w wiadomościach informację o tym, że na Jamajce wypłynęło ciało dziewczyny. Okazuje się, że była to naprawdę Tabitha Clark, dziewczyna, która uciekła z domu. Kłamczuchy uświadamiają sobie, że zabiły niewinną osobę.
Justyna- Derena & Eden
ja pitole... co to jest?
w 8 części się pogubiłam kto w końcu jest kim, a w 9 nie rozumiem skąd Tabitha wiedziała te rzeczy?
w 8 części się pogubiłam kto w końcu jest kim, a w 9 nie rozumiem skąd Tabitha wiedziała te rzeczy?
Lise- Jenny & pregnant!Blaine
- Liczba postów : 3798
Lise napisał:ja pitole... co to jest?
Bo pewnie w części 10 okaże się, że Tabitha to tak naprawdę 3 siostra DiLaurentis (bo były trojaczki a nie bliźniaczki). Matka Alison i Courtney nie chciała aż trojga dzieci, więc jedno oddała do adopcji. Alison się o tym dowiedziała i odnalazła Tabithę, o wszystkim jej mówiła. Potem Tabitha udawała Courtney a Courtney Alison. Alison natomiast pojechała na Jamajkę, gdzie udawała Tabithę. Więc tak naprawdę tą dziewczyną zrzuconą z klifu była Courtney, która udawała Alison, która udawała Tabithę. Proste i logiczne.
Dzięki Georgina, mam z tego niezły ubaw xD
Kasia- Dan & Klaine
- Liczba postów : 5036
myliłam się myślałąm że bardziej popie***nych części być nie może, a jednak podziwam autorke PLL za jej wyobraźnie ja aż tak wybujałej nie mam
Joanna- Blair & Naley
posadę jako scenarzystka "Mody na sukces" ma zapewnioną.
Dzięki dziewczyny, już wiem, że nie warto czytać
Dzięki dziewczyny, już wiem, że nie warto czytać
Nika- Dair & Dan
- Liczba postów : 138
Karolina napisał:Lise napisał:ja pitole... co to jest?
Bo pewnie w części 10 okaże się, że Tabitha to tak naprawdę 3 siostra DiLaurentis (bo były trojaczki a nie bliźniaczki). Matka Alison i Courtney nie chciała aż trojga dzieci, więc jedno oddała do adopcji. Alison się o tym dowiedziała i odnalazła Tabithę, o wszystkim jej mówiła. Potem Tabitha udawała Courtney a Courtney Alison. Alison natomiast pojechała na Jamajkę, gdzie udawała Tabithę. Więc tak naprawdę tą dziewczyną zrzuconą z klifu była Courtney, która udawała Alison, która udawała Tabithę. Proste i logiczne.
Bardzo możliwe, Karolina wczuła się w myślenie Sary Shepard chociaż "myślenie" to jak dla mnie za duże słowo w przypadku tej kobiety, Ona ma naprawdę nierówno pod sufitem i ma dziwne zamiłowanie do tematu bliźniąt, najpierw PLL potem TLG, może sama miała jakąś walniętą siostrę bliźniaczkę.
Wiem, że moje streszczenia w niektórych momentach ciężko zrozumieć ale jakbym chciała dokładniej to by mi pół dnia zeszło bo w rzeczywistości jeden wątek zajmował pół książki Poza tym samej ciężko było mi ogarnąć wątek Ali/ Courtney. Natomiast wątek Tabithy pewnie wyjaśni się w następnej części za którą mam zamiar się zebrać bo jak już tyle przebrnęłam to raczej skończę.
Justyna- Derena & Eden
Kasia napisał:Dzięki Georgina, mam z tego niezły ubaw xD
To tak samo jak ja. Shepard niech zmieni dilera xD
Georgina streściła nam 8 i 9 część , ja znalazłam streszczenia reszty:) wchodzicie na własną odpowiedzialność
STRESZCZENIA KSIĄŻEK WG WIKIPEDII ANGIELSKIEJ :
PLL 10
PLL 11
PLL 12 ukaże się dopiero 4.12.12
PLL 13 : Pretty Little Liars Srecrets
STRESZCZENIA KSIĄŻEK WG WIKIPEDII ANGIELSKIEJ :
PLL 10
- Spoiler:
- Biorąc kursy wakacyjne w Penn , Spencer staje się uzależniony od prędkości , w celu wykonania dobrze na swoich egzaminów. Gdy już aresztowany za posiadanie, przekonuje Hanna pomóc jej ramy swojego przyjaciela, Kelsey, w celu uzyskania opłaty spadły. Po wygraniu rolę Lady Makbet w spektaklu szkolnym, Spencer zaczyna cierpieć na paranoję i halucynacje z powodu wycofania i jej poczucie winy, co stało się Kelsey i Tabitha.
Emily przypadkowo spotyka Kelsey na imprezie i zaprzyjaźnia się z nią, mimo ostrzeżeń Spencera, że Kelsey może być A. Emily i związek Kelsey zamienia romantyczny, ale jest zdruzgotany kiedy Kelsey próbuje popełnić samobójstwo po poznawania prawdy o zdradzie Spencer. On jest wysyłany do zachowania dla leczenia, gdzie dziewczyny nauczyć Tabitha był chory tam wraz z Alison.
Hanna próbuje podważyć wyznając do kradzieży jej ojca pieniądze kampanii. Niemniej jednak, że wplątuje się w tajnym romansie z synem ojca politycznego rywala. Aria, podnosił jej rozpad z Noel, wygląda na wskrzeszenie jej związek z Ezdrasza, ale nie jest tak szczęśliwy, jak myślała, że ona być.
PLL 11
- Spoiler:
- The Liars zaczynają podejrzewać kobieta, Gayle, może być "A", kiedy przychodzi do palisandru i zaczyna nękać je, okazuje się, że Emily wycofał się z transakcji do wynajęcia Gayle przyjąć córkę w zamian za 50.000 dolarów wypłacone w ramach tabela. Emily znajdzie się łonie Izaaka podczas próby, aby powiedzieć mu o swojej ciąży, ale boi się następstw takiej spowiedzi.
Spencer odwiedza Princeton nadzieję dołączyć do Klubu jedzenia , ale "" przeszkadza i kolce Spencera pula ciasteczka z LSD . Aria panikuje, gdy dowiaduje się ojca Noel jest drag queen i kończy się oddanie jej związek z Noel zagrożone.Na końcu od "A", Hanna zaczyna szpiegostwo na nową dziewczyną Mike'a, Colleen.
Gayle zostaje zamordowana przez "A" i okazuje się, że była macocha Tabitha firmy. Ojciec Tabithy zwołuje konferencję prasową i ogłasza, że zostanie ponownie otworzyć dochodzenie w sprawie śmierci swojej córki
PLL 12 ukaże się dopiero 4.12.12
PLL 13 : Pretty Little Liars Srecrets
- Spoiler:
- Pretty Little Secrets odbywa się między Niewiarygodne i Wicked. Hanna dołącza do Boot Camp centrum fitness po przemyśleniu zdobyła zbyt dużej wagi na imprezie wakacji i rozwija w sobie uczucia do jej instruktorem, Vince. Emily jest zmuszana do szpiegowania na grupie dziewcząt pracujących w Mall Rosewood, których podejrzewa się za ostatnim wysypka kradzieży i aktów wandalizmu, jednak zaczyna sympatyzować z nimi. Aria spotyka się ze swoim chłopakiem z Islandii, Halbjörn, który mówi jej, że jest w poszukiwany przez policję, po udziale w demonstracji praw zwierząt w Islandii; Aria proponuje ideę małżeństwa jako sposób, aby utrzymać go bezpiecznie, ale później przychodzi do żałować. Spencer i Melissa zaczeły rywalizować o uczucia tego samego faceta, ale później współpracować, aby wrócić do niego.
Joanna- Blair & Naley
Czy w tym brał udział google tłumacz? xD
Kasia- Dan & Klaine
"Aria, podnosił jej rozpad z Noel, wygląda na wskrzeszenie jej związek z Ezdrasza, ale nie jest tak szczęśliwy, jak myślała, że ona być."
Moje ulubione zdanie.
Moje ulubione zdanie.
Kasia- Dan & Klaine
niestety tak za wszelkie błędy jezykowe przepraszam ;D
Joanna- Blair & Naley
Kasia napisał:"Aria, podnosił jej rozpad z Noel, wygląda na wskrzeszenie jej związek z Ezdrasza, ale nie jest tak szczęśliwy, jak myślała, że ona być."
Moje ulubione zdanie.
Ezra przedstawiony niczym postać biblijna Shepard chyba wcina grzybki razem z Safranem
Justyna- Derena & Eden
Ja oglądałam i nawet mi się podobał oprócz
- Spoiler:
- zerwania Hanny i Caleba
shiva89- Delena & Nemily
- Liczba postów : 817
oglądałam ale jakość szczególnie w pamięć mi nie zapadł ;/
tak jak oceniałam poprzedni odcinek szału moim zdaniem nie było ale beznadziejny odcinek też nie był może mam za duże wymagania co do tego serialu i dlatego nie jestem w pelni zadowolona z odcinków w tym sezonie ?? :/
- Spoiler:
- szkoda zerwania Hanny i Caleba, ale jeśli to oznacza ze Caleb bedzie taki jak kiedyś i odzyska to cos to na dobre im wyjdzie, bo napewno wrócą po paru odcinkach do siebie ale ostatnio Caleb to taki pantoflarz się zrobił i w ogóle, stracił coś na charakterze, złagodniał ( jeśli to słowo będzie odpowiednie )
fajny pomysł pokazania przyjaźni dwóch mam Ashley i Elli i ich rozmowa na temat facetów i randkowania w internecie
plus za przeszukiwanie mieszkania Mellisy i schowanie się w szafie z ciuchami ;D swoją drogą miałam nadzieje ze odezwie się w tym momencie telefon którejś z dziewczyn
Mellisa i jej historyjka o stracie dziecka po zobaczeniu ciała Iana i pojawieniu sie na balu jako Black Swan bo ktoś ją szantażował jest naciągana, może gdyby bardziej mowiła o tym z emocjami mogłabym w to uwierzyć, ale jakoś tych emocji mi zabraklo szybko sie dziewczyna pozbierała
o i pojawił sie znów detektyw Daren Wilden
plus oczywiście WREN :D:D nio i Jason ;D:D:D
tak jak oceniałam poprzedni odcinek szału moim zdaniem nie było ale beznadziejny odcinek też nie był może mam za duże wymagania co do tego serialu i dlatego nie jestem w pelni zadowolona z odcinków w tym sezonie ?? :/
Joanna- Blair & Naley
Ja też już widziałam i muszę z bólem stwierdzić, że mnie ten serial mocno zawodzi w tym sezonie. Odcinek zupełnie przeciętny, nudny, zero akcji, zero emocji, krótko mówiąc: szału nie ma. Nie wiem czy scenarzystom skończyły się pomysły na budowanie mistycznej postaci A czy dopiero się rozkręcają ale ja tego nie kupuję. Kiedyś to był wątek nr 1 i wszystko kręciło się wokół niego teraz sama już nie wiem co jest wątkiem wiodącym.
Nie podoba mi się Wrenna, tzn. podobałaby mi się, gdyby to była tylko przyjaźń ale wyczuwam, że scenarzyści będą chcieli z tego wyciągnąć znacznie więcej.
Historia Melissy słaba, Torrey kiepsko to zagrała, nie wiem czy ten efekt sztuczności był zamierzony czy nie, ale nie podobała mi się scena jej rozmowy ze Spence i matką.
Emily jak zwykle, czyli źle ale stabilnie, Spencer zaskakująco słabo, Aria bezbarwnie i właściwie tylko Hanna ratuje ekipę swoimi głupimi tekstami, ale to chyba troszkę za mało.
Nie rozumiem sensu wprowadzania kolejnych guestów skoro nie ma się pomysłu na już istniejące postacie. Gdzie np. podziewa się Mike? Ślad po nim zaginął?
Na plus odcinka brak Quasi, na minus brak Ezry.
Podsumowując: wciąż jest to lepsza historia niż Gossip ale ikry brak i robi się coraz gorzej. Dałabym maksymalnie 4/10 temu odcinkowi. Wg mnie najgorszy z tych 4, które widzieliśmy.
Nie podoba mi się Wrenna, tzn. podobałaby mi się, gdyby to była tylko przyjaźń ale wyczuwam, że scenarzyści będą chcieli z tego wyciągnąć znacznie więcej.
Historia Melissy słaba, Torrey kiepsko to zagrała, nie wiem czy ten efekt sztuczności był zamierzony czy nie, ale nie podobała mi się scena jej rozmowy ze Spence i matką.
Emily jak zwykle, czyli źle ale stabilnie, Spencer zaskakująco słabo, Aria bezbarwnie i właściwie tylko Hanna ratuje ekipę swoimi głupimi tekstami, ale to chyba troszkę za mało.
Nie rozumiem sensu wprowadzania kolejnych guestów skoro nie ma się pomysłu na już istniejące postacie. Gdzie np. podziewa się Mike? Ślad po nim zaginął?
Na plus odcinka brak Quasi, na minus brak Ezry.
Podsumowując: wciąż jest to lepsza historia niż Gossip ale ikry brak i robi się coraz gorzej. Dałabym maksymalnie 4/10 temu odcinkowi. Wg mnie najgorszy z tych 4, które widzieliśmy.
- Spoiler:
- Szczerze mówiąc nie przejęłam się zerwaniem Caleba i Hanny. Nie wiem czemu, ale ta para nigdy nie wzbudzała we mnie takich emocji jak na przykład Wrencer.
Kuzyn Mayi jest jakiś dziwny... miał dać Emily adres rodziców Mayi. I co? Niby zapomniał wziąć go z samochodu, a gdy tylko dostał list od Em nagle stwierdził, że wyjeżdża. Poza tym ich sceny były nuuudne.
Jason i Wren <33 mogłabym oglądać tych panów godzinami...
Szkoda, że nie pociągnęli wątku Aria/Jason. Widać było chemię między nimi, te sny Arii o nim, pocałunek i... koniec. Co to ma być?! Protestuję!! xDD
Nie byłabym sobą, gdybym nie napisała czegoś jeszcze... Aria, weź się w garść i zacznij ubierać się jak w poprzednich sezonach!!
Od początku 3 serii ta dziewczyna ma koszmarne ciuchy.
Strona 37 z 40 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38, 39, 40
Similar topics
» Pretty Little Liars
» Pretty Little Liars - czego zazdrościsz A? ;)
» Pretty Dirty Secrets
» 5x08 - All The Pretty Sources
» Pretty Little Liars - czego zazdrościsz A? ;)
» Pretty Dirty Secrets
» 5x08 - All The Pretty Sources
Strona 37 z 40
Pozwolenia na tym forum: