Co polecacie?
+64
efi
intears
natally
jeordie
just262
killing_joke
AsiaSSS
Carrot
imagin
asiullas
meryl.
lunka01
amelka99
lisek897
IAmSherlocked
cyganka
adamk86
klamerka
pagille
juka13
littl3me
Marginesowa
Spenciar
love_A
holly10
monisiaaa33
turtle
desertrose
Anita
Limka
nastt
openyoureyes
joanna1205
Żuri
antiba
Vivien
CallMeLady
Monika
Citizen Erased
Gigi
Karo
shiva89
Joanna
brulion
Layla
amant
lana
xAaliyahxx
Ania_
Freya
BoToCoDlaMnie
karolla
Joanna81
M&M's
Lewandowska
April
Kasia
Ola
Kilmeny
Karolina
Lise
Magda
Ewa
Ania
68 posters
Strona 9 z 11
Strona 9 z 11 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11
Re: Co polecacie?
Jak już April wspomniałaś o The Killing to mam pytanie. Wydaje mi się, że był temat związany właśnie z tym serialem, ale za cholerę nie mogę go znaleźć. Ktoś go skasował, czy co?
Też mi się tak kiedyś wydawało, ale chyba tylko w tym temacie kilka razy o nim pisałam (strony 8-9)
April- Elijah & ParksRec
- Liczba postów : 2747
polecam Orange is the new black. zajebisty jeden z lepszych shows ostatnio. jeżeli ktoś ogląda to niech otworzy temat to sobie pogadamy :> Crazy Eyes mnie rozwala xD
Gigi- Gossip Dan & Girls
- Liczba postów : 6440
Gigi a gdzie to oglądałaś?? na iitv jest tylko 1 odcinek.. ;/
Joanna- Blair & Naley
- Liczba postów : 1955
Netflix ale
[You must be registered and logged in to see this link.]xD
jestem już z moją współlokatorką na 6 odcinku. bardzo szybko się ogląda. i jedną z głównych ról gra Donna z 70-tych xD
[You must be registered and logged in to see this link.]xD
jestem już z moją współlokatorką na 6 odcinku. bardzo szybko się ogląda. i jedną z głównych ról gra Donna z 70-tych xD
Gigi- Gossip Dan & Girls
zostały mi już tylko 2 odcinki OITNB do końca. mamy niezłe tempo xD nie wierzę, że następny sezon dopiero za rok :oo ale generalnie serial rządzi. chyba jeden z moich ulubionych ostatnio. Crazy Eyes! <3 Nichols <2 Alex jest spoko. Piper do piachu
Gigi- Gossip Dan & Girls
Pytanie o Downton Abbey: Czy to są w nim jakiekolwiek elementy fantastyki?
W ogóle ktoś z Was ogląda? Warto?
W ogóle ktoś z Was ogląda? Warto?
Ania- Chair & Kurt
- Liczba postów : 1184
Ostatni sezon był taki sobie, ale dwa pierwsze trzymają poziom. Jeżeli ktoś lubi takie klimaty, to polecam, bo warto. Poziom aktorstwa jest naprawdę super.
A co do fantastyki... to nie. Jest to serial z dużą dawką realizmu, czasami aż za dużą ;pp I jeżeli ktoś zacznie oglądać, to niech nie czyta spoilerów, bo można zepsuć sobie przygodę
A co do fantastyki... to nie. Jest to serial z dużą dawką realizmu, czasami aż za dużą ;pp I jeżeli ktoś zacznie oglądać, to niech nie czyta spoilerów, bo można zepsuć sobie przygodę
turtle- Dair & Dan
- Liczba postów : 483
Dzięki Turtle
Bałam się, że coś z fantastyki w tym będzie, uff
Jestem po czterech pierwszych odcinkach i całkiem pozytywnie. Nie jest to (przynajmniej póki co) serial, od którego nie mogę się oderwać i od razu po jednym odcinku muszę włączyć drugi, ale spodobał mi się Coś innego od tego co oglądam na co dzień.
I ok, nie ruszam spoilerów Chociaż korci
Bałam się, że coś z fantastyki w tym będzie, uff
Jestem po czterech pierwszych odcinkach i całkiem pozytywnie. Nie jest to (przynajmniej póki co) serial, od którego nie mogę się oderwać i od razu po jednym odcinku muszę włączyć drugi, ale spodobał mi się Coś innego od tego co oglądam na co dzień.
I ok, nie ruszam spoilerów Chociaż korci
Ania- Chair & Kurt
DA jest naprawdę spoko, mnie najbardziej fascynują czasy, w których rozgrywa się akcja. Początki technologii, stroje, zwyczaje i przekonania. Oczywiście koloryzują dużo, ale wszystko wydaje się zrobione bardzo realistycznie. I moja ulubiona Sybil, grana przez Jessicę Brown-Findlay. Która siostra jest Twoją ulubioną? Edith rozkręca się z czasem ;pp Mary przez długi czas wręcz nienawidziłam.
Nie czytaj spoilerów, nie oglądaj zdjęć i filmów, bo naprawdę można zepsuć sobie oglądanie. Z czasem zobaczysz dlaczego;))
Nie czytaj spoilerów, nie oglądaj zdjęć i filmów, bo naprawdę można zepsuć sobie oglądanie. Z czasem zobaczysz dlaczego;))
turtle- Dair & Dan
Jestem właśnie po 6 odcinku
Co do postaci:
Lubię Roberta, za to nie lubię jego żony. Z wszystkich potencjalnych kandydatów na męża Mary podchodzi mi tylko Matthew. Jeśli chodzi o siostry to dla mnie są trochę bezbarwne, chociaż Sybil się rozkręca i jest jedyną strawną siostrą dla mnie, przynajmniej póki co. Podoba mi się to jak trochę jakby stawia się tym wszystkich regułom, a to zakłada coś spodniopodobne, a to pomaga znaleźć służącej pracę. Mary mnie wkurza niesamowicie, chociaż podoba mi się to, że nie daje się na siłę wepchnąć w małżeństwo z polecenia rodziców. Za Edith nie przepadam, czekam na moment aż utrze nosa Mary, wtedy może się do niej przekonam . Do Violet mam w sumie obojętny stosunek, ale jest kapitalnie grana przez Maggie Smith, zawsze chętnie oglądam ją w scenach :)A i lubię Isobel - podoba mi się jej wątek ze szpitalem i sprzeczki na linii ona-hrabina
Jeśli chodzi o służbę to nienawidzę Thomasa i tej spiskującej z nim babki (O'Brien bodajże). Nie przepadam też za kucharką. Kogo lubię? Bates - jedyny raz jak zajrzałam w spoilery to jak mieli go wyrzucić, jak mi go było szkoda, bardzo fajna postać, mam nadzieję, że utrze nosa Thomasowi. Anna - pozytywna, lubię jej wątek z Batesem. Daisy - jest coś w niej uroczego, chociaż nie podoba mi się jej wątek z Thomasem. Will - pozytywny, szkoda mi go trochę. Gwen - podoba mi się, że chce się stąd wyrwać, mam nadzieję, że jej się uda.
Mam wrażenie, że bardziej barwne są postacie służących niż tych całych dam, przynajmniej porównując te młode bohaterki - siostry, a np. Anna, Daisy czy Gwen.
Co do postaci:
Lubię Roberta, za to nie lubię jego żony. Z wszystkich potencjalnych kandydatów na męża Mary podchodzi mi tylko Matthew. Jeśli chodzi o siostry to dla mnie są trochę bezbarwne, chociaż Sybil się rozkręca i jest jedyną strawną siostrą dla mnie, przynajmniej póki co. Podoba mi się to jak trochę jakby stawia się tym wszystkich regułom, a to zakłada coś spodniopodobne, a to pomaga znaleźć służącej pracę. Mary mnie wkurza niesamowicie, chociaż podoba mi się to, że nie daje się na siłę wepchnąć w małżeństwo z polecenia rodziców. Za Edith nie przepadam, czekam na moment aż utrze nosa Mary, wtedy może się do niej przekonam . Do Violet mam w sumie obojętny stosunek, ale jest kapitalnie grana przez Maggie Smith, zawsze chętnie oglądam ją w scenach :)A i lubię Isobel - podoba mi się jej wątek ze szpitalem i sprzeczki na linii ona-hrabina
Jeśli chodzi o służbę to nienawidzę Thomasa i tej spiskującej z nim babki (O'Brien bodajże). Nie przepadam też za kucharką. Kogo lubię? Bates - jedyny raz jak zajrzałam w spoilery to jak mieli go wyrzucić, jak mi go było szkoda, bardzo fajna postać, mam nadzieję, że utrze nosa Thomasowi. Anna - pozytywna, lubię jej wątek z Batesem. Daisy - jest coś w niej uroczego, chociaż nie podoba mi się jej wątek z Thomasem. Will - pozytywny, szkoda mi go trochę. Gwen - podoba mi się, że chce się stąd wyrwać, mam nadzieję, że jej się uda.
Mam wrażenie, że bardziej barwne są postacie służących niż tych całych dam, przynajmniej porównując te młode bohaterki - siostry, a np. Anna, Daisy czy Gwen.
Ania- Chair & Kurt
Violet jest przezabawna. Jej sceny z Isobel zawsze są prześmieszne;)
O'Brien też nie lubię, ale trzeba przyznać, że Finneran grą ją znakomicie, aż czasami miałam ochotę przywalić O'Brien w twarz... ;pp
Już jest recenzja pierwszych odcinków 4 sezonu. Podobno serial wraca na właściwą drogę. Mam nadzieję, że tak będzie, bo sezon 3 był taki sobie. Jak Ci idzie oglądanie? Może wyrobisz się do połowy września i 4 sezon będziesz oglądać na bieżąco?
O'Brien też nie lubię, ale trzeba przyznać, że Finneran grą ją znakomicie, aż czasami miałam ochotę przywalić O'Brien w twarz... ;pp
Już jest recenzja pierwszych odcinków 4 sezonu. Podobno serial wraca na właściwą drogę. Mam nadzieję, że tak będzie, bo sezon 3 był taki sobie. Jak Ci idzie oglądanie? Może wyrobisz się do połowy września i 4 sezon będziesz oglądać na bieżąco?
turtle- Dair & Dan
Jestem na pierwszym odcinku 3 sezonu. Także na pewno się wyrobie, oglądam 1-2 odcinki dziennie
Kolejna porcja wrażeń - w spoilerze:
Kolejna porcja wrażeń - w spoilerze:
- Spoiler:
- Rzeczywiście miałaś rację aby nie ruszać spoilerów. Dzieje się tyle różnych rzeczy, że lepiej to odkrywać wraz z kolejnymi odcinkami.
Podoba mi się, że Sybil postawiła na swoim i jest szczęśliwa, a i nawet rodzina powoli, powoli zaczyna tolerować jej męża. W ogóle brawa na Matthew za jego postawę, że szwagrowie powinni trzymać się razem.
Mary nadal wkurzająca, chociaż już mniej. Jakoś jestem trochę obojętna jej związkowi z Matthew, jakoś tak... nie czuję tego.
Szkoda mi bardzo Batesa, a jeszcze bardziej Anny, mam nadzieję, że wyciągną go z więzienia w końcu.
Mam mieszane uczucia co do Williama i Daisy - z jednej strony to fałszywe przeświadczenie, że Daisy go kocha mu pomagało, ale z drugiej to kłamstwo. Podoba mi się tutaj jej zwątpienie, ze dobrze postąpiła. Ponadto na plus, że chce coś więcej niż bycie podkuchenną.
Edith chyba ciut polubiłam z biegiem czasu, teraz kręci z jakimś gościem (wybacz, zapomniałam imienia, w każdym razie starszy od niej, ma coś z ręką), ciekawa jestem czy coś z tego wyjdzie, trochę zaczynam im shipować
Thomas i O'Brien nadal znienawidzeni przeze mnie;) To już się nie zmieni. Ponadto zaczyna mnie irytować Molesley.
Ania- Chair & Kurt
Sybil i Matthew to taka moja ulubiona nie-para, którą nawet chciałam nominować w tej nowej zabawie na forum ;pp Zresztą Edith i Matthew również. Mary z Mattem też polubiłam, ale bardzo długo mi to zajęło.
Jestem ciekawa, czy już obejrzałaś do końca... bo z tego, co piszesz, to niedługo obejrzysz odcinek, podczas którego wypłakałam rzekę łez. Pamiętaj też o oglądaniu odcinków specjalnych, są tak samo ważne z punktu widzenia fabuły, co te zwykłe odcinki...
Jestem ciekawa, czy już obejrzałaś do końca... bo z tego, co piszesz, to niedługo obejrzysz odcinek, podczas którego wypłakałam rzekę łez. Pamiętaj też o oglądaniu odcinków specjalnych, są tak samo ważne z punktu widzenia fabuły, co te zwykłe odcinki...
turtle- Dair & Dan
Obejrzałam całość.
- Spoiler:
- Muszę przyznać, że łzy nie uroniłam. Może dlatego, że nie polubiłam tej całej relacji Mary-Matthew i jakoś nie czułam tam fajnego związku, po prostu nie. Byli mi obojętni. Samego Matthew mi szkoda, bo jedna z lepszych postaci. Szkoda mi również Sybil.
Nadal nienawidzę O'Brian ;)tak samo jak Thomasa, ale.. muszę przyznać, że było mi go szkoda w trzecim sezonie, autentycznie miałam nadzieję, że on jednak zostanie w Downton i cieszę się, że tak się stało. Z jednej strony nie znoszę tej postaci, z drugiej ma w sobie coś intrygującego, coś co sprawia, że nawet chce się jej współczuć, chce się jej na ekranie.
Cieszy mnie, że Bates wyszedł z więzienia i mu się układa z Anną, fajną parę tworzą.
Mam wrażenie, że Hughes skrywa jakąś tajemnicę. Nie mogę jej rozgryźć. W jakichś scenach z Ethel, przy okazji jej ciąży czy dziecka, miałam wrażenie, że zaraz powie "ja też kiedyś zaszłam w ciążę z kimś z kim nie powinnam". Poza tym leciutko shipuje sobie Hughes z Carsonem
Ciekawa jestem jak potoczą się losy Daisy, czy ktoś się pojawi nowy w jej życiu, taka pozytywna postać. Wkurza mnie za to Ivy. Alfred jest mi obojętny, wkurza mnie jego powiązanie z O'Brien. Jimmy podobnie - ni ziębi ni grzeje. Chociaż nie ukrywam, że myślałam, że jego ostatnia scena z Thomasem się potoczy trochę inaczej;) jakbym tam czuła chemię w powietrzu oglądając. Chyba najlepsza scena z finałowego odcinka, a za nią tańcząca Anna i wpatrzony w nią Bates.
Co do wątków "państwa" to generalnie nudy. Tak jak pisałam wcześniej - lubię Roberta, Violet i Toma. Edith jest nadal obojętna, zrobiła się wręcz nudna, tak samo jak Cora i Isobel (kiedyś była ciekawszą postacią). Wkurza mnie Rose, irytująca. Cały ten wątek szkockiej rodziny, tego wyjazdu, jakoś mi nie podszedł.
Ania- Chair & Kurt
Obejrzałam pierwszy odcinek nowego serialu Sleepy Hollow. Muszę przyznać, że jest naprawdę wciągający Poza tym dwóch głównych bohaterów dobrze się ogląda, mają jakąś tam ekranową chemię między sobą. No i serial może nie jest przerażający (przynajmniej dla mnie), ale w niektórych momentach można się przestraszyć (jeśli ktoś widział, mam namyśli m.in. scenę z lustrem). Wydaje się też dobrze nakręcony, nie tanio jak niektóre seriale :D45 minut minęły w oka mgnieniu, nie mogę się doczekać aż dodadzą napisy do kolejnego odc, bo już jest
Także jak ktoś lubi takie magiczno-historyczno-pokręcone klimaty to polecam. Jak dla mnie będzie idealny na jesiennie wieczory
Także jak ktoś lubi takie magiczno-historyczno-pokręcone klimaty to polecam. Jak dla mnie będzie idealny na jesiennie wieczory
April- Elijah & ParksRec
- Liczba postów : 2747
ostatnio tylko to widzę na tumblr i w ogóle nie ogarniam co to za serial i skąd on xD jaka stacja to robi??
Gigi- Gossip Dan & Girls
Polecam Homeland. Świetny, wciągający i intrygujący. Nigdy nie wiesz komu można zaufać
monisiaaa33- Liczba postów : 30
Polecam One tree hill, the vampire diaries, gra o tron !!
holly10- Liczba postów : 43
Ja osobiście polecam te:
Słodkie Kłamstewka, Zemsta, Pamiętniki Carrie, Switched at Birth.
Słodkie Kłamstewka, Zemsta, Pamiętniki Carrie, Switched at Birth.
Spenciar- Liczba postów : 6
A ja polecam The Tomorrow People. Nie jest chyba u nas zbyt popularny, ale naprawdę warto obejrzeć parę odcinków i ocenić czy przypadnie nam do gustu
Marginesowa- Liczba postów : 41
Marginesowa napisał:A ja polecam The Tomorrow People. Nie jest chyba u nas zbyt popularny, ale naprawdę warto obejrzeć parę odcinków i ocenić czy przypadnie nam do gustu
A o czym jest ten serial?
Ja polecam Perception, The Killing i Saving Hope. Wydaje mi się, że są mało popularne w Polsce, albo może po prostu ja o nich za bardzo u nas nie słyszałam. ;D
littl3me- Liczba postów : 31
Strona 9 z 11 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11
Strona 9 z 11
Pozwolenia na tym forum: