Twoje Ulubione Seriale
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Paralele i nawiązania

+61
TheBlairBitchProject
Klaudia
Ella
Edda
Aniula
s
endzioszka
Justyna
Ola
Kamila
Numb3r_Fourt33n
PH2C
Kate__895
mystique
amant
Citizen Erased
Blake
tajemnicza
Serena
Nika
netka
CallMeLady
turtle
Ginna
Karo
Monika
frejabeha
ronnie
gaspar
dzika
karolla
melanola
lalitaaa
brulion
Freya
aksunia
klaudyy
poster
joujou
Gigi
sund1ay
joanna1205
Ania_
kam1105
Lewandowska
xAaliyahxx
dzastulaa_
Magdafa
Żuri
Layla
Ewa
Jen
brolix
Ania
jeanne
Vivien
Kasia
Lise
Karolina
DairDreamer
Magda
65 posters

Strona 17 z 24 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 20 ... 24  Next

Go down

Paralele i nawiązania - Page 17 Empty Re: Paralele i nawiązania

Pisanie by Gigi Wto Maj 01, 2012 10:47 pm

nie Very Happy Dan był Rufusem w tym sklepie z sukienką xDD

Razz
Gigi
Gigi
Gossip Dan & Girls
Gossip Dan & Girls

Liczba postów : 6440

Powrót do góry Go down

Pisanie by Żuri Wto Maj 01, 2012 10:51 pm

[You must be registered and logged in to see this image.] HE HE HE
Żuri
Żuri
Dorota & Laley
Dorota & Laley

Liczba postów : 4834

http://zurawinowa.livejournal.com/

Powrót do góry Go down

Pisanie by Layla Wto Maj 01, 2012 10:54 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]
Layla
Layla
Chair & Hyckie
Chair & Hyckie

Liczba postów : 4417

Powrót do góry Go down

Pisanie by Go?? Wto Maj 01, 2012 11:22 pm

LillyRose napisał:
Żuri napisał:[You must be registered and logged in to see this image.]

Było?
Kiedyś oglądałam jakiś wywiad, w którym Blake porównała Derenę do Rachel i Rossa i trzeba przyznać, coś w tym jest Smile

Też myślę, że drobne podobieństwo jest;) Np. to, że i u jednej i u drugiej pary, zawsze było tak, że jak jedno chciało do drugiego wrócić, tak zawsze, ta druga osoba, spotykała się wtedy z kimś innym. Zawsze mieli innych partnerów i tak na zmianę;D Chociaż w gg, to przeważnie przez Serenę było Laughing

Go??
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie by Layla Czw Maj 03, 2012 11:12 pm

Layla
Layla
Chair & Hyckie
Chair & Hyckie

Powrót do góry Go down

Pisanie by Żuri Czw Maj 03, 2012 11:14 pm

Heee, zarąbiste. Very Happy Czyżby nowy początek Chair? :>
Żuri
Żuri
Dorota & Laley
Dorota & Laley

Powrót do góry Go down

Pisanie by Layla Czw Maj 03, 2012 11:23 pm

Jeszcze znalazłam to:

W dodatku nie wiem, czy widzę to, co chcę widzieć, ale trójkąt Chuck/Blair/Dan coraz bardziej mi przypomina Chuck/Blair/Nate z 2. sezonu. Teraz Dan, tak samo jak wtedy Nate, ma trudności z zaufaniem Blair, jeżeli chodzi o Chucka. Dan przez swą niepewność zrezygnował z wyjazdu do Rzymu, a Nate kupił wspólne mieszkanie dla niego i Blair. Że już nie wspomnę o "I love you" bez odpowiedzi, Louise/Marcusie na początku sezonu i problemami z Bartem Smile Nie wiem, o co będzie chodzić w kolejnym odcinku, ale kiedy w promo słyszę, jak Chuck się pyta Blair, czy musi teraz być gdzie indziej, przypomina mi się, jak Blair pojechała z Chuckiem do Georginy, zamiast pójść na Natem do ich mieszkania. Albo jestem coraz bardziej zdesperowana, albo Chair się do siebie zaczyna zbliżać tak, jak na końcu 2. sezonu Smile
Layla
Layla
Chair & Hyckie
Chair & Hyckie

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gigi Czw Maj 03, 2012 11:49 pm

imo to już nie to samo. reakcja kiedyś:

a teraz brak reakcji. postęp!! you go coco!! xDD poza tym Nair było robione tak na siłę w sezonie 2. może jak teraz Chair.
Gigi
Gigi
Gossip Dan & Girls
Gossip Dan & Girls

Powrót do góry Go down

Pisanie by Żuri Pią Maj 04, 2012 12:28 am

Gigi napisał:imo to już nie to samo. reakcja kiedyś:

a teraz brak reakcji. postęp!! you go coco!! xDD poza tym Nair było robione tak na siłę w sezonie 2. może jak teraz Chair.

Ok, ale w tym co napisała LillyRose odpowiednikiem Nair w piątym sezonie jest Dair. Twisted Evil xD
Żuri
Żuri
Dorota & Laley
Dorota & Laley

Powrót do góry Go down

Pisanie by Serena Pią Maj 04, 2012 1:13 am

LillyRose napisał:Jeszcze znalazłam to:

Według mnie to jest genialna paralela. Widać, że Chuck dojrzał i że obchodzą go uczucia innych a nie: Masz pecha czy coś w tym stylu. Kiedy mówi: What's wrong? to widać,że naprawdę się martwi, jeszcze ten gest gdzie łapie Blair za rękę..Nie chcę Dair ! Chyba, że będzie tak, że Blair wybierze Dana, a z Chuckiem będzie w przyjaźni i wtedy poczuje, że to właśnie z nim jest szczęśliwa Smile
Serena
Serena
Blairena & Chair
Blairena & Chair

Liczba postów : 1060

Powrót do góry Go down

Pisanie by Layla Pią Maj 04, 2012 1:13 am

Gigi napisał:imo to już nie to samo. reakcja kiedyś:

Nie powiedziałabym, że brak reakcji, a poza tym to były też dwie zupełnie różne sytuacje, więc nie porównywałabym ich Smile
Layla
Layla
Chair & Hyckie
Chair & Hyckie

Powrót do góry Go down

Pisanie by Justyna Pią Maj 04, 2012 7:03 am

Lilly zaczynasz mi robić nadzieję a już byłam pogodzona z końcem Chair Razz Wiesz jak ponownie rozpalić moje Chairowskie uczucia Very Happy Świetne te paralele i rzeczywiście to wszystko wygląda jak kopia sytuacji z 2 sezonu.
Justyna
Justyna
Derena & Eden
Derena & Eden

Liczba postów : 1645

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gigi Pią Maj 04, 2012 8:28 am

no taka reakcja u Blair to moim zdaniem brak reakcji Very Happy

poza tym z Nair i Chair nie było czasami trochę tak, że odskocznią Blair od Nate'a był Chuck. tak jak teraz Chuck jest od Dana?? :>

whatevs. zobaczymy, ale moim zdaniem jest za mało czasu, żeby to sprzedać. więc jedynie prince prop kłania się w takich sytuacjach xD
Gigi
Gigi
Gossip Dan & Girls
Gossip Dan & Girls

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ewa Pią Maj 04, 2012 10:39 am

Póki nie mamy zakończenia sezonu równe szanse na zakończenie serialu pomyślnie maja Dair i Chair po 50%.

Skoro ni z gruchy ni pietruchy wyskoczyli z Dair to czemu nagle nie mogą zacząć budować relacji Chuck i Blair opartej na szacunku i zaufaniu.

Po prostu niech każdy fan wspiera swoją parę i nie robi złośliwych uwag na temat przeciwnego obozu Smile
Ewa
Ewa
Chair & Ness
Chair & Ness

Liczba postów : 3212

Powrót do góry Go down

Pisanie by Layla Pią Maj 04, 2012 11:35 pm

Gigi napisał:
poza tym z Nair i Chair nie było czasami trochę tak, że odskocznią Blair od Nate'a był Chuck. tak jak teraz Chuck jest od Dana?? :>
Jeżeli już mamy to rozpatrywać w kategoriach "odskoczni", to jednak bardziej na odskocznię mi pasuje Dan. Ten związek łatwiejszy, bez takich problemów jak Chair, i to właśnie on może być odskocznią od wypadków, poronień, paktów z Bogiem, itp., jednak poszukiwanie odskoczni nie jest dobrą podstawą do stworzenia związku Smile

Słaba paralela, ale jakiegoś tam nawiązania można się dopatrywać Smile

With friends like these, who needs armies? (1x17 & 5x22)
Layla
Layla
Chair & Hyckie
Chair & Hyckie

Powrót do góry Go down

Pisanie by Żuri Sob Maj 05, 2012 3:58 am

Chuck tells Blair “no more secrets” in the same episode that Dan lies to her. Coincidence? Um, no.

Deja vu anyone? This season is basically a Season Two redux. And we all know how the last three episodes of that season went down: Blair schemes with Chuck, Blair breaks up with Nate, Blair and Chuck reunite.

Wrzucam tu, bo pasuje. Wink
Żuri
Żuri
Dorota & Laley
Dorota & Laley

Powrót do góry Go down

Pisanie by Justyna Sob Maj 05, 2012 5:55 am

Rzeczywiście sporo tych nawiązań do sezonu 2 jednak wydaje mi się, że nie ma co się na tym opierać. Nair wtedy wyszło bardziej znikąd. Dair było dla mnie(i pewnie nie tylko dla mnie) wielkim zaskoczeniem ale jakby nie patrzeć od 4 sezonu dużo się między nimi działo.

Justyna
Justyna
Derena & Eden
Derena & Eden

Liczba postów : 1645

Powrót do góry Go down

Pisanie by Layla Sob Maj 05, 2012 11:15 am

Georgina429 napisał:Rzeczywiście sporo tych nawiązań do sezonu 2 jednak wydaje mi się, że nie ma co się na tym opierać. Nair wtedy wyszło bardziej znikąd. Dair było dla mnie(i pewnie nie tylko dla mnie) wielkim zaskoczeniem ale jakby nie patrzeć od 4 sezonu dużo się między nimi działo.

A w pierwszym sezonie wiele się działo między Nair Smile Możliwe, że ja bezsensownie robię sobie nadzieję, ale mam jeszcze 2 tygodnie, żeby ostro shippować Chair, bo nie wiadomo, co się stanie w finale, więc to robię i nie tracę nadziei na nic Smile
Layla
Layla
Chair & Hyckie
Chair & Hyckie

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gigi Sob Maj 05, 2012 5:43 pm

GossipGirl napisał:Póki nie mamy zakończenia sezonu równe szanse na zakończenie serialu pomyślnie maja Dair i Chair po 50%.

Skoro ni z gruchy ni pietruchy wyskoczyli z Dair to czemu nagle nie mogą zacząć budować relacji Chuck i Blair opartej na szacunku i zaufaniu.

Po prostu niech każdy fan wspiera swoją parę i nie robi złośliwych uwag na temat przeciwnego obozu Smile

omg czuję jakby to była rywalizacja dla niektórych Very Happy szanse?? Razz serio? xD

ta. ni z gruchy ni z pietruchy. ja rozumiem miłość do swojego otp, ale gadanie, że Dair jest ni z gruchy ni z pietruchy to już lekka przesada. sorry.

wspieram swoją parę i dyskutuję normalnie. nie no inne zdanie to nie jest złośliwa uwaga.

to jest świetne moim zdaniem.

Jenny: My brother’s name is Dan. Actually, you might know him. He, uhm, he went out with Serena last night.
Blair: That was your brother?
Gigi
Gigi
Gossip Dan & Girls
Gossip Dan & Girls

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ewa Sob Maj 05, 2012 6:15 pm

Gigi napisał:
GossipGirl napisał:Póki nie mamy zakończenia sezonu równe szanse na zakończenie serialu pomyślnie maja Dair i Chair po 50%.

omg czuję jakby to była rywalizacja dla niektórych Very Happy szanse?? Razz serio? xD

ta. ni z gruchy ni z pietruchy. ja rozumiem miłość do swojego otp, ale gadanie, że Dair jest ni z gruchy ni z pietruchy to już lekka przesada. sorry.

wspieram swoją parę i dyskutuję normalnie. nie no inne zdanie to nie jest złośliwa uwaga.

to jest świetne moim zdaniem.

Jenny: My brother’s name is Dan. Actually, you might know him. He, uhm, he went out with Serena last night.
Blair: That was your brother?

Po pierwsze Gigi nie napisałam,że TY robisz złośliwe uwagi tylko FANI.Fani są tym forum,fani są w Polsce,fani są na świecie. Odniosłam to ogółu a nie do konkretnej osoby Smile Ty argumentujesz to co mówisz i okej.Nic mi nie przeszkadza,że masz inne zdanie Smile

Po drugie. Szanse zawsze są.Póki co jak już mówiłam nie było finału i każda grupa ma takie same szanse na pozytywne zakończenie.Według Ciebie nie ma szans na Chair bo teraz jest Dair i będzie Dair.Dla mnie jest Dair,które mi się nie podoba bo nie widzę ani magii ani piękna tej pary ale widzę ogromna szansę na pozytywne zakończenie wątku Chair. Warto pamiętać,że stale jest obecny wątek Chair i nic nie jest przesądzone Smile

Po trzecie sprawa gruszki i pietruszki Razz Tak? Przesadzam ? Serio ? A niby jak wytłumaczyć nagle wielką,ogromną miłość Dana do Blair ? Z tego co pamiętam Dan NIENAWIDZIŁ Blair.Miał jej za złe,że wyrzuciła jego siostrę z miasta i kilkukrotnie upokorzyła.Pewnie po takich wydarzeniach każdy facet nagle dostaje olśnienia,że kocha kogoś kto krzywdził jego rodzinę.

a żeby nie było że jest całkowity offtop to [You must be registered and logged in to see this image.] Czy tym razem będzie do trzech razy sztuka ?
Ewa
Ewa
Chair & Ness
Chair & Ness

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gigi Sob Maj 05, 2012 6:23 pm

GG. o sorry. myślałam, że chodzi o mnie, bo komentarz był pode mną :*

gdzie ja powiedziałam, że nie ma szans na Chair?? :>

serio z tym Danem?? pokaż mi kogoś w tym serialu kto dłużej zakochiwał się niż on?? nawet w sezonie 2 mówił, że Blair nie jest THAT BAD xDD oto w tym chodzi. o przezwyciężenie pewnych barier. żeby wszyscy zostali na etapie liceum i nienawiści do drugiego człowieka to modlę się za ten świat Very Happy serio xD
jako fanka wszystkich par (prawie Very Happy) w tym serialu mogę powiedzieć, że ich przyjaźń a potem miłość w ogóle mnie nie szokuje. zawsze byli najmądrzejsi z całego towarzystwa. to właśnie oni chcieli i mogli jechać do Yale. razem spiskowali i współgrali świetnie od pierwszego sezonu. dogryzają sobie i co z tego?? to tylko dodatkowy smaczek. co najważniejsze i Dan i Blair dbają o szczęście. nikomu nie wmawiam, żeby ich lubić. ale mówienie, że Dair jest ni z gruszki ni z pietruszki to przesada.
Gigi
Gigi
Gossip Dan & Girls
Gossip Dan & Girls

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gigi Sob Maj 05, 2012 6:35 pm

ahahaha xD
Gigi
Gigi
Gossip Dan & Girls
Gossip Dan & Girls

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ewa Sob Maj 05, 2012 6:36 pm

Spoko Smile Komentarz było pod spodem bo nikt inny nic nie napisał Razz

A co do szans to tutaj Smile
szanse?? Razz serio? xD

Okej,okej,bariery barierami ale jakoś po wygnaniu Jenny z Manhattanu to Dan jej stóp nie całował Razz

Ale czy bycie najmądrzejszą/najmądrzejszym w całym towarzystwie jest od razu powodem aby z na serio fajnej przyjaźni,która momentami naprawdę miło mi się oglądało zrobić nagle związek z "big love story" ?

Mi tam serio wisi,że teraz jest Dair bo jestem wielką optymistkę i wiem,że będzie Chair jako endgame Smile

Ale nie mogę zrozumieć jak tą przyjaźń Dana i Blair zniszczyli tworząc nagle związek i mówiąc,że od dawna to było planowane/robione bo dla mnie to jest dziwne.Blair traktuje Dana jak poduszkę do łez gdy ten mówi,że ma dość ona odrobina się ogarnia a chwilę później nagle wychodzi wielka miłość Dana i Blair i ich związek.Serio jak już to tak planowali od dawna to powinni zaplanować to w taki sposób,że byłoby to budowane powolutku z obu strona a nie bum.
Ewa
Ewa
Chair & Ness
Chair & Ness

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gigi Sob Maj 05, 2012 6:46 pm

z tego co pamiętam to sama Jenny zgodziła się na to.

Dair to jest big love story?? Razz tak to może być podstawa. intelekt i wspólne zainteresowania. powiedziałabym, że całkiem dobra podstawa Razz

i co po tym Chair endgame. żadnej wartości ani logiki to za sobą nie niesie. chemię niesie Very Happy mi to naprawdę obojętne. jeżeli ktoś myśli, że rzucam hasła endgame na poważnie to uświadomię może, że nie. naprawdę od tego serialu nie zależy moje życie. a zgrywać się jest miło Very Happy

kto powiedział, że od dawna było planowane?? z tego co pamiętam to Safran powiedział, że chcieli zrobić ten wątek w 3 sezonie i dlatego Dair wylądowało w tej samej szkole. ale odpuścili i woleli zrobić to powoli. imo jest powoli. sezon 4 to tylko przyjaźń i Dan zakochuje się powoli. cały rok!! rok Razz a sezon piąty to coś więcej. też cały rok. są razem 6 odcinków. w porównaniu do nie wiem kilkudziesięciu odcinków innych par to malutko i wszystko jest naprawdę powoli.
Gigi
Gigi
Gossip Dan & Girls
Gossip Dan & Girls

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ewa Sob Maj 05, 2012 6:50 pm

A co miała zrobić Jenny ? Iść do Dana i powiedzieć "słuchaj,B chce mnie wywalić z UES ale,że razem studiowaliście i pracowaliście możesz iść i prosić aby tego nie robiła ? Razz

Ty widzisz tylko chemię a ja widzę coś więcej Smile

A ja uważam,że nie jest powoli.Jeszcze Dan to okej ale Blair nagle doznaje olśnienia i po jednym odcinku stają się parą.Dla mnie to za szybko i tyle.
Ewa
Ewa
Chair & Ness
Chair & Ness

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 17 z 24 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 20 ... 24  Next

Powrót do góry