Paralele i nawiązania
+61
TheBlairBitchProject
Klaudia
Ella
Edda
Aniula
s
endzioszka
Justyna
Ola
Kamila
Numb3r_Fourt33n
PH2C
Kate__895
mystique
amant
Citizen Erased
Blake
tajemnicza
Serena
Nika
netka
CallMeLady
turtle
Ginna
Karo
Monika
frejabeha
ronnie
gaspar
dzika
karolla
melanola
lalitaaa
brulion
Freya
aksunia
klaudyy
poster
joujou
Gigi
sund1ay
joanna1205
Ania_
kam1105
Lewandowska
xAaliyahxx
dzastulaa_
Magdafa
Żuri
Layla
Ewa
Jen
brolix
Ania
jeanne
Vivien
Kasia
Lise
Karolina
DairDreamer
Magda
65 posters
Strona 17 z 24
Strona 17 z 24 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 20 ... 24
Re: Paralele i nawiązania
nie Dan był Rufusem w tym sklepie z sukienką xDD
Gigi- Gossip Dan & Girls
- Liczba postów : 6440
[You must be registered and logged in to see this image.]
Layla- Chair & Hyckie
- Liczba postów : 4417
LillyRose napisał:Kiedyś oglądałam jakiś wywiad, w którym Blake porównała Derenę do Rachel i Rossa i trzeba przyznać, coś w tym jest
Też myślę, że drobne podobieństwo jest;) Np. to, że i u jednej i u drugiej pary, zawsze było tak, że jak jedno chciało do drugiego wrócić, tak zawsze, ta druga osoba, spotykała się wtedy z kimś innym. Zawsze mieli innych partnerów i tak na zmianę;D Chociaż w gg, to przeważnie przez Serenę było
Go??- Gość
Layla- Chair & Hyckie
Jeszcze znalazłam to:
W dodatku nie wiem, czy widzę to, co chcę widzieć, ale trójkąt Chuck/Blair/Dan coraz bardziej mi przypomina Chuck/Blair/Nate z 2. sezonu. Teraz Dan, tak samo jak wtedy Nate, ma trudności z zaufaniem Blair, jeżeli chodzi o Chucka. Dan przez swą niepewność zrezygnował z wyjazdu do Rzymu, a Nate kupił wspólne mieszkanie dla niego i Blair. Że już nie wspomnę o "I love you" bez odpowiedzi, Louise/Marcusie na początku sezonu i problemami z Bartem Nie wiem, o co będzie chodzić w kolejnym odcinku, ale kiedy w promo słyszę, jak Chuck się pyta Blair, czy musi teraz być gdzie indziej, przypomina mi się, jak Blair pojechała z Chuckiem do Georginy, zamiast pójść na Natem do ich mieszkania. Albo jestem coraz bardziej zdesperowana, albo Chair się do siebie zaczyna zbliżać tak, jak na końcu 2. sezonu
W dodatku nie wiem, czy widzę to, co chcę widzieć, ale trójkąt Chuck/Blair/Dan coraz bardziej mi przypomina Chuck/Blair/Nate z 2. sezonu. Teraz Dan, tak samo jak wtedy Nate, ma trudności z zaufaniem Blair, jeżeli chodzi o Chucka. Dan przez swą niepewność zrezygnował z wyjazdu do Rzymu, a Nate kupił wspólne mieszkanie dla niego i Blair. Że już nie wspomnę o "I love you" bez odpowiedzi, Louise/Marcusie na początku sezonu i problemami z Bartem Nie wiem, o co będzie chodzić w kolejnym odcinku, ale kiedy w promo słyszę, jak Chuck się pyta Blair, czy musi teraz być gdzie indziej, przypomina mi się, jak Blair pojechała z Chuckiem do Georginy, zamiast pójść na Natem do ich mieszkania. Albo jestem coraz bardziej zdesperowana, albo Chair się do siebie zaczyna zbliżać tak, jak na końcu 2. sezonu
Layla- Chair & Hyckie
imo to już nie to samo. reakcja kiedyś:
a teraz brak reakcji. postęp!! you go coco!! xDD poza tym Nair było robione tak na siłę w sezonie 2. może jak teraz Chair.
a teraz brak reakcji. postęp!! you go coco!! xDD poza tym Nair było robione tak na siłę w sezonie 2. może jak teraz Chair.
Gigi- Gossip Dan & Girls
Gigi napisał:imo to już nie to samo. reakcja kiedyś:
Ok, ale w tym co napisała LillyRose odpowiednikiem Nair w piątym sezonie jest Dair. xD
Według mnie to jest genialna paralela. Widać, że Chuck dojrzał i że obchodzą go uczucia innych a nie: Masz pecha czy coś w tym stylu. Kiedy mówi: What's wrong? to widać,że naprawdę się martwi, jeszcze ten gest gdzie łapie Blair za rękę..Nie chcę Dair ! Chyba, że będzie tak, że Blair wybierze Dana, a z Chuckiem będzie w przyjaźni i wtedy poczuje, że to właśnie z nim jest szczęśliwa
Serena- Blairena & Chair
- Liczba postów : 1060
Gigi napisał:imo to już nie to samo. reakcja kiedyś:
Nie powiedziałabym, że brak reakcji, a poza tym to były też dwie zupełnie różne sytuacje, więc nie porównywałabym ich
Layla- Chair & Hyckie
Lilly zaczynasz mi robić nadzieję a już byłam pogodzona z końcem Chair Wiesz jak ponownie rozpalić moje Chairowskie uczucia Świetne te paralele i rzeczywiście to wszystko wygląda jak kopia sytuacji z 2 sezonu.
Justyna- Derena & Eden
- Liczba postów : 1645
no taka reakcja u Blair to moim zdaniem brak reakcji
poza tym z Nair i Chair nie było czasami trochę tak, że odskocznią Blair od Nate'a był Chuck. tak jak teraz Chuck jest od Dana?? :>
whatevs. zobaczymy, ale moim zdaniem jest za mało czasu, żeby to sprzedać. więc jedynie prince prop kłania się w takich sytuacjach xD
poza tym z Nair i Chair nie było czasami trochę tak, że odskocznią Blair od Nate'a był Chuck. tak jak teraz Chuck jest od Dana?? :>
whatevs. zobaczymy, ale moim zdaniem jest za mało czasu, żeby to sprzedać. więc jedynie prince prop kłania się w takich sytuacjach xD
Gigi- Gossip Dan & Girls
Póki nie mamy zakończenia sezonu równe szanse na zakończenie serialu pomyślnie maja Dair i Chair po 50%.
Skoro ni z gruchy ni pietruchy wyskoczyli z Dair to czemu nagle nie mogą zacząć budować relacji Chuck i Blair opartej na szacunku i zaufaniu.
Po prostu niech każdy fan wspiera swoją parę i nie robi złośliwych uwag na temat przeciwnego obozu
Skoro ni z gruchy ni pietruchy wyskoczyli z Dair to czemu nagle nie mogą zacząć budować relacji Chuck i Blair opartej na szacunku i zaufaniu.
Po prostu niech każdy fan wspiera swoją parę i nie robi złośliwych uwag na temat przeciwnego obozu
Ewa- Chair & Ness
- Liczba postów : 3212
Jeżeli już mamy to rozpatrywać w kategoriach "odskoczni", to jednak bardziej na odskocznię mi pasuje Dan. Ten związek łatwiejszy, bez takich problemów jak Chair, i to właśnie on może być odskocznią od wypadków, poronień, paktów z Bogiem, itp., jednak poszukiwanie odskoczni nie jest dobrą podstawą do stworzenia związkuGigi napisał:
Słaba paralela, ale jakiegoś tam nawiązania można się dopatrywać
With friends like these, who needs armies? (1x17 & 5x22)
Layla- Chair & Hyckie
Chuck tells Blair “no more secrets” in the same episode that Dan lies to her. Coincidence? Um, no.
Deja vu anyone? This season is basically a Season Two redux. And we all know how the last three episodes of that season went down: Blair schemes with Chuck, Blair breaks up with Nate, Blair and Chuck reunite.
Wrzucam tu, bo pasuje.
Deja vu anyone? This season is basically a Season Two redux. And we all know how the last three episodes of that season went down: Blair schemes with Chuck, Blair breaks up with Nate, Blair and Chuck reunite.
Wrzucam tu, bo pasuje.
Rzeczywiście sporo tych nawiązań do sezonu 2 jednak wydaje mi się, że nie ma co się na tym opierać. Nair wtedy wyszło bardziej znikąd. Dair było dla mnie(i pewnie nie tylko dla mnie) wielkim zaskoczeniem ale jakby nie patrzeć od 4 sezonu dużo się między nimi działo.
Justyna- Derena & Eden
- Liczba postów : 1645
A w pierwszym sezonie wiele się działo między Nair Możliwe, że ja bezsensownie robię sobie nadzieję, ale mam jeszcze 2 tygodnie, żeby ostro shippować Chair, bo nie wiadomo, co się stanie w finale, więc to robię i nie tracę nadziei na nicGeorgina429 napisał:Rzeczywiście sporo tych nawiązań do sezonu 2 jednak wydaje mi się, że nie ma co się na tym opierać. Nair wtedy wyszło bardziej znikąd. Dair było dla mnie(i pewnie nie tylko dla mnie) wielkim zaskoczeniem ale jakby nie patrzeć od 4 sezonu dużo się między nimi działo.
Layla- Chair & Hyckie
GossipGirl napisał:Póki nie mamy zakończenia sezonu równe szanse na zakończenie serialu pomyślnie maja Dair i Chair po 50%.
omg czuję jakby to była rywalizacja dla niektórych szanse?? serio? xD
ta. ni z gruchy ni z pietruchy. ja rozumiem miłość do swojego otp, ale gadanie, że Dair jest ni z gruchy ni z pietruchy to już lekka przesada. sorry.
wspieram swoją parę i dyskutuję normalnie. nie no inne zdanie to nie jest złośliwa uwaga.
to jest świetne moim zdaniem.
Jenny: My brother’s name is Dan. Actually, you might know him. He, uhm, he went out with Serena last night.
Blair: That was your brother?
Gigi- Gossip Dan & Girls
Gigi napisał:GossipGirl napisał:Póki nie mamy zakończenia sezonu równe szanse na zakończenie serialu pomyślnie maja Dair i Chair po 50%.
omg czuję jakby to była rywalizacja dla niektórych szanse?? serio? xD
ta. ni z gruchy ni z pietruchy. ja rozumiem miłość do swojego otp, ale gadanie, że Dair jest ni z gruchy ni z pietruchy to już lekka przesada. sorry.
wspieram swoją parę i dyskutuję normalnie. nie no inne zdanie to nie jest złośliwa uwaga.
to jest świetne moim zdaniem.
[You must be registered and logged in to see this image.]Jenny: My brother’s name is Dan. Actually, you might know him. He, uhm, he went out with Serena last night.
Blair: That was your brother?
Po pierwsze Gigi nie napisałam,że TY robisz złośliwe uwagi tylko FANI.Fani są tym forum,fani są w Polsce,fani są na świecie. Odniosłam to ogółu a nie do konkretnej osoby Ty argumentujesz to co mówisz i okej.Nic mi nie przeszkadza,że masz inne zdanie
Po drugie. Szanse zawsze są.Póki co jak już mówiłam nie było finału i każda grupa ma takie same szanse na pozytywne zakończenie.Według Ciebie nie ma szans na Chair bo teraz jest Dair i będzie Dair.Dla mnie jest Dair,które mi się nie podoba bo nie widzę ani magii ani piękna tej pary ale widzę ogromna szansę na pozytywne zakończenie wątku Chair. Warto pamiętać,że stale jest obecny wątek Chair i nic nie jest przesądzone
Po trzecie sprawa gruszki i pietruszki Tak? Przesadzam ? Serio ? A niby jak wytłumaczyć nagle wielką,ogromną miłość Dana do Blair ? Z tego co pamiętam Dan NIENAWIDZIŁ Blair.Miał jej za złe,że wyrzuciła jego siostrę z miasta i kilkukrotnie upokorzyła.Pewnie po takich wydarzeniach każdy facet nagle dostaje olśnienia,że kocha kogoś kto krzywdził jego rodzinę.
a żeby nie było że jest całkowity offtop to [You must be registered and logged in to see this image.] Czy tym razem będzie do trzech razy sztuka ?
Ewa- Chair & Ness
GG. o sorry. myślałam, że chodzi o mnie, bo komentarz był pode mną :*
gdzie ja powiedziałam, że nie ma szans na Chair?? :>
serio z tym Danem?? pokaż mi kogoś w tym serialu kto dłużej zakochiwał się niż on?? nawet w sezonie 2 mówił, że Blair nie jest THAT BAD xDD oto w tym chodzi. o przezwyciężenie pewnych barier. żeby wszyscy zostali na etapie liceum i nienawiści do drugiego człowieka to modlę się za ten świat serio xD
jako fanka wszystkich par (prawie ) w tym serialu mogę powiedzieć, że ich przyjaźń a potem miłość w ogóle mnie nie szokuje. zawsze byli najmądrzejsi z całego towarzystwa. to właśnie oni chcieli i mogli jechać do Yale. razem spiskowali i współgrali świetnie od pierwszego sezonu. dogryzają sobie i co z tego?? to tylko dodatkowy smaczek. co najważniejsze i Dan i Blair dbają o szczęście. nikomu nie wmawiam, żeby ich lubić. ale mówienie, że Dair jest ni z gruszki ni z pietruszki to przesada.
gdzie ja powiedziałam, że nie ma szans na Chair?? :>
serio z tym Danem?? pokaż mi kogoś w tym serialu kto dłużej zakochiwał się niż on?? nawet w sezonie 2 mówił, że Blair nie jest THAT BAD xDD oto w tym chodzi. o przezwyciężenie pewnych barier. żeby wszyscy zostali na etapie liceum i nienawiści do drugiego człowieka to modlę się za ten świat serio xD
jako fanka wszystkich par (prawie ) w tym serialu mogę powiedzieć, że ich przyjaźń a potem miłość w ogóle mnie nie szokuje. zawsze byli najmądrzejsi z całego towarzystwa. to właśnie oni chcieli i mogli jechać do Yale. razem spiskowali i współgrali świetnie od pierwszego sezonu. dogryzają sobie i co z tego?? to tylko dodatkowy smaczek. co najważniejsze i Dan i Blair dbają o szczęście. nikomu nie wmawiam, żeby ich lubić. ale mówienie, że Dair jest ni z gruszki ni z pietruszki to przesada.
Gigi- Gossip Dan & Girls
Spoko Komentarz było pod spodem bo nikt inny nic nie napisał
A co do szans to tutaj
Okej,okej,bariery barierami ale jakoś po wygnaniu Jenny z Manhattanu to Dan jej stóp nie całował
Ale czy bycie najmądrzejszą/najmądrzejszym w całym towarzystwie jest od razu powodem aby z na serio fajnej przyjaźni,która momentami naprawdę miło mi się oglądało zrobić nagle związek z "big love story" ?
Mi tam serio wisi,że teraz jest Dair bo jestem wielką optymistkę i wiem,że będzie Chair jako endgame
Ale nie mogę zrozumieć jak tą przyjaźń Dana i Blair zniszczyli tworząc nagle związek i mówiąc,że od dawna to było planowane/robione bo dla mnie to jest dziwne.Blair traktuje Dana jak poduszkę do łez gdy ten mówi,że ma dość ona odrobina się ogarnia a chwilę później nagle wychodzi wielka miłość Dana i Blair i ich związek.Serio jak już to tak planowali od dawna to powinni zaplanować to w taki sposób,że byłoby to budowane powolutku z obu strona a nie bum.
A co do szans to tutaj
szanse?? serio? xD
Okej,okej,bariery barierami ale jakoś po wygnaniu Jenny z Manhattanu to Dan jej stóp nie całował
Ale czy bycie najmądrzejszą/najmądrzejszym w całym towarzystwie jest od razu powodem aby z na serio fajnej przyjaźni,która momentami naprawdę miło mi się oglądało zrobić nagle związek z "big love story" ?
Mi tam serio wisi,że teraz jest Dair bo jestem wielką optymistkę i wiem,że będzie Chair jako endgame
Ale nie mogę zrozumieć jak tą przyjaźń Dana i Blair zniszczyli tworząc nagle związek i mówiąc,że od dawna to było planowane/robione bo dla mnie to jest dziwne.Blair traktuje Dana jak poduszkę do łez gdy ten mówi,że ma dość ona odrobina się ogarnia a chwilę później nagle wychodzi wielka miłość Dana i Blair i ich związek.Serio jak już to tak planowali od dawna to powinni zaplanować to w taki sposób,że byłoby to budowane powolutku z obu strona a nie bum.
Ewa- Chair & Ness
z tego co pamiętam to sama Jenny zgodziła się na to.
Dair to jest big love story?? tak to może być podstawa. intelekt i wspólne zainteresowania. powiedziałabym, że całkiem dobra podstawa
i co po tym Chair endgame. żadnej wartości ani logiki to za sobą nie niesie. chemię niesie mi to naprawdę obojętne. jeżeli ktoś myśli, że rzucam hasła endgame na poważnie to uświadomię może, że nie. naprawdę od tego serialu nie zależy moje życie. a zgrywać się jest miło
kto powiedział, że od dawna było planowane?? z tego co pamiętam to Safran powiedział, że chcieli zrobić ten wątek w 3 sezonie i dlatego Dair wylądowało w tej samej szkole. ale odpuścili i woleli zrobić to powoli. imo jest powoli. sezon 4 to tylko przyjaźń i Dan zakochuje się powoli. cały rok!! rok a sezon piąty to coś więcej. też cały rok. są razem 6 odcinków. w porównaniu do nie wiem kilkudziesięciu odcinków innych par to malutko i wszystko jest naprawdę powoli.
Dair to jest big love story?? tak to może być podstawa. intelekt i wspólne zainteresowania. powiedziałabym, że całkiem dobra podstawa
i co po tym Chair endgame. żadnej wartości ani logiki to za sobą nie niesie. chemię niesie mi to naprawdę obojętne. jeżeli ktoś myśli, że rzucam hasła endgame na poważnie to uświadomię może, że nie. naprawdę od tego serialu nie zależy moje życie. a zgrywać się jest miło
kto powiedział, że od dawna było planowane?? z tego co pamiętam to Safran powiedział, że chcieli zrobić ten wątek w 3 sezonie i dlatego Dair wylądowało w tej samej szkole. ale odpuścili i woleli zrobić to powoli. imo jest powoli. sezon 4 to tylko przyjaźń i Dan zakochuje się powoli. cały rok!! rok a sezon piąty to coś więcej. też cały rok. są razem 6 odcinków. w porównaniu do nie wiem kilkudziesięciu odcinków innych par to malutko i wszystko jest naprawdę powoli.
Gigi- Gossip Dan & Girls
A co miała zrobić Jenny ? Iść do Dana i powiedzieć "słuchaj,B chce mnie wywalić z UES ale,że razem studiowaliście i pracowaliście możesz iść i prosić aby tego nie robiła ?
Ty widzisz tylko chemię a ja widzę coś więcej
A ja uważam,że nie jest powoli.Jeszcze Dan to okej ale Blair nagle doznaje olśnienia i po jednym odcinku stają się parą.Dla mnie to za szybko i tyle.
Ty widzisz tylko chemię a ja widzę coś więcej
A ja uważam,że nie jest powoli.Jeszcze Dan to okej ale Blair nagle doznaje olśnienia i po jednym odcinku stają się parą.Dla mnie to za szybko i tyle.
Ewa- Chair & Ness
Strona 17 z 24 • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 20 ... 24
Strona 17 z 24
Pozwolenia na tym forum: