The vampire diaries
+30
poster
ronnie
endzioszka
lookx
Domi
Edda
Klaudia
TheBlairBitchProject
DairDreamer
Magdafa
andzia
alkamb
Ania_
kaasiaa
Kora
M&M's
gossip_
Vinova
s
frejabeha
Lewandowska
Citizen Erased
Kilmeny
Gigi
Ola
bulma201
Magda
Lise
Karolina
Kasia
34 posters
Strona 23 z 40
Strona 23 z 40 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40
Nieustający dylemat: Stelena czy Delena?
Re: The vampire diaries
Jak już jestem, to wstawię i zwiastuny:
- Spoiler:
I jeszcze z Kanady:
I co sądzicie o Elenie-wojowniczce? Ja jestem za, niech trochę się porusza:D
Lise- Jenny & pregnant!Blaine
- Liczba postów : 3798
OMFG!! Odcinek rewelacyjny!
- Spoiler:
- Odcinek oglądałam jak na szpilkach ;D Tyler hybrydą, Elena musi żyć i Stefan pilnuje Eleny w następnym odcinku Stefan bez uczuć- świetny Nie moge się doczekać następnego odcinka Zdecydowanie producenici GG powini oglądnąc ten odcinek i zastanowić sie jak serial powinien wyglądać
s- Blair & Chair
- Liczba postów : 322
Zgadzam się - naprawdę świetny odcinek, trzymający w napięciu, zaskakujący, momentami wzruszający... Trochę to smutne, że 5. odcinek TVD jest jakieś 10 razy lepszy niż finał czy premiera GG;/
- Spoiler:
- Od początku:
Nagłe pojawienie się Klausa w szkole - a to ci dopiero niespodzianka! Muszę przyznać (chyba po raz setny), że jestem absolutnie zakochana w tym człowieku [ekhm... hybrydzie]. Wszystko w nim jest fajne: od samego charakteru postaci aż po sposób mówienia;) Rebecca też niczego sobie, no dobra, jest rewelacyjna! Ciężko mi się przekonać do naszej syrenki, ale prawda jest taka, że jako Becca sprawdza się świetnie.
Tyler hybrydą - będą z tego kłopoty, zobaczycie. Szczególnie ta ostatnia scena mnie do tego przekonuje, kiedy on tak się cieszy z przemiany.
Szmatt i Bonnie wyjątkowo dobrzy jak na nich! Matt w końcu zachował się jak facet, Bonnie ogarniała sytuację bez zbędnego dramatyzmu - tak trzymać.
Kat i Damon trochę mnie rozczarowali. Jako duet, bo już osobno byli super. W ogóle współpraca Katherine z Jerem to moim zdaniem świetny pomysł.
Stefan, ach ten Stefan! Zdecydowanie jest bohaterem tego sezonu!
Damon - trochę przynudza, ale fajnie, że jest teraz taki czuły dla Eleny. A propos Eleny - w końcu dziewczyna zaczęła walczyć o swoje! Podobało mi się, jak krzyczała Stefanowi prosto w twarz, że musi się powstrzymać, bo ją kocha i jest jej to winien po tym wszystkim, co razem przeszli.
I najlepsze na koniec: Stefan, Damon i Elena znowu razem. Czy tylko mi się wydawało jakby ostatnia scena, w której Stefan w ogóle nie zwraca uwagi na to, że Damon i Elena są blisko, była oficjalnym przejściem ze Steleny do Deleny? Zwłaszcza, że ze słów Eleny wynika, jakby straciła nadzieję na powrót Stefana.
Czekam z niecierpliwością na rozwój wydarzeń w związku z tą trójką, no i oczywiście na przybycie słynnego Michaela!
Karolina- Carter & Czas Honoru
- Liczba postów : 4308
Zgadzam się z wami dziewczyny. Fenomenalny odcinek. Przez cały odcinek się denerwowałam
Byłam pewna że 3 seria będzie taka wymuszona, na siłę a co się okazuje -zdecydowanie lepsza od poprzednich sezonów.
Byłam pewna że 3 seria będzie taka wymuszona, na siłę a co się okazuje -zdecydowanie lepsza od poprzednich sezonów.
M&M's- Chair & Gossip Girl
- Liczba postów : 1743
Po odcinku ;D
- Spoiler:
Tyler hybrydą ?! WTF ?!
Czy tylko mnie Matt nudzi...? ;/
Scena z 35 minuty Delena na 10+
Stefan też jakoś ciekawy, ale liczyłam na jakiś romansik z Rebeccą ;/ Trudno się mówi, może jeszcze się uda...
Nie mogę sie doczekać kolejnego odcinka ;D
alkamb- Chair & Chuck
- Liczba postów : 568
Odcinek najlepszy z 3 sezonie. Miazga po prostu!
- Spoiler:
- yler hybrydką - woow. Michael wampiro-łowcą? Ciekawe. Nie mogę się doczekać jak Roche wkroczy do akcji Szmatt + Krwawiąca? Serioooo? W sumie dla mnie ok - oby dwoje są beznadziejni i pasują do siebie;) Damon w tym odcinku uroczy. I Delena <3 Ciekawe czy Elena w końcu coś zrozumie... Rebecca nie zawodzi. Klaus to już w ogóle - najlepszy w tym odcinku. Anna&Vicky nuda, czekam aż się rozkręcą. Stefcio też nuda w sumie. I to tyle. Czekam na resztę Pierwotnych i Michaela;)
Lewandowska- Bart & OTH
- Liczba postów : 2994
Tez jestem ciekawa ;PBeauty napisał:
Ciekawe co będzie w finale, skoro mamy już taki boski początek sezonu;)
Watek duchów też mnie jakoś nie zachwyca myślałam ze będzie ciekawszy.. A co do Stefcia to będzie w MF ;/ A tak liczyłam że tak przynajmniej do 12 odcinka[połowy] go nie bezie
alkamb- Chair & Chuck
alkamb napisał:Tez jestem ciekawa ;PBeauty napisał:
Watek duchów też mnie jakoś nie zachwyca myślałam ze będzie ciekawszy.. A co do Stefcia to będzie w MF ;/ A tak liczyłam że tak przynajmniej do 12 odcinka[połowy] go nie bezie
ale jakby go nie było to by nudno obyło
Magdafa- Blair & Chair
- Liczba postów : 366
Zgadzam sie dziewczyny, ze odcinek meeeeega fajny, tu @Karolina zauwazyla, ze zwykly ocinkek pamietnikow jest lepszy od najwazniejszych odcinkow plotkary, niestety, musze to przyznac, a kocham gossip przeciez:(
Co do odcinka:
Co do odcinka:
- Spoiler:
Klaus, tez to przyznam, naprawde uwielbiam te postac, w tym odcinku to juz totalna rewelacja, jak z czasem i na niego przyjdzie koniec, to pewnie odczuje jego brak, ale poki co TOTALNY !
Becca, lubie ja, swietnie gra i fajny taki team tworza z Klausem, nieprzejdnanych, nieprzeniknionych..
Stefan, niesamowity w tym odcinku i ta walka z samym soba, ruszylo mnie to, jak jednoczesnie biegl za Elena, a z drugiej strony rzucal sie po szafkach, wbijal sobie kolek, a wszystko z milosci do Eleny,zrobilo to na mnie wrazenie!
Elena, zaczyna istniec, w tym odcinku zaczyna ja wreszcie widac, niech rozwija sie ta postac...
Damon, jak zawsze niezastapiony, no i widac, ze Delena sie rozwija i dobrze, bo chcialabym ich razem....
Bonnie, nie wkurzala mnie tak, jak ostatnio, powrocila ta stara dobra Bonny z I sezonu, naprawde bylo ok.
Zgadzam sie co do watku Matta, nie wiem, ale niespecjalnie interesuje mnie jego watek, ta Vicki, nie wiem, w jaka to strone idzie, ale niech dobra, bo razie najmniej ciekawy watek.... Ale Bonnie i Matt, nawet mi tak pasowali razem, mogliby cos faktycznie zmienic...
aaaa, no i najwazniejsze Michael, bedzie jadka jednym slowem,
ojej i Tyler hybryda, swietny pomysl, ale widac, ze beda z tego problemy, Caroline ma jakas taka niewyrazna mine w ostatnich scenach...
Słuchajcie dziewczyny, a teraz pytanie do Was..
Nie wiem, moze nadinterpretacja, ale jednak..
Czy nie macie wrazenia, ze Klaus "wylaczajac" Stefcia, tak naprawde go nie zauroczyl i on nadal jest tym samym Stefanem?
o co mi chodzi, no bo mam wrazenie, ze, jak wampir zauracza czlowieka, czy chocby Klaus Stefana, to tej drugiej stronie tak chodzi tak jakby zrenica, a w tej ostatniej scenie mialam wrazenie, ze zrenica Stefcia nie chodzi, nie poruszyla sie, ... co znaczy, ze Stefan nie jest wylaczony, tylko specjalnie udaje, ze tak jest, zeby chronic Elene, bedac z nia/ nie bedac, ale by ja chronic poswieca uczucie?
nie wiem, moze za bardzo sie uczepilam tej sceny, ale taak mnie naszlo jakos....
TheBlairBitchProject- Liczba postów : 142
ja tam nie będę się rozpisywać, bo wszystko już tutaj zostało powiedziane...odcinek super....jest jedna postać, którą uwielbiam po dzisiejszym odcinku jeszcze bardziej...Klausa i jego "czuły" sposób mówienia...i jedna sprawa, która nie daje mi spokoju, wiem, że dużo wydarzyło się ważniejszych spraw w tym odcinku ale ja nie mogę przestać myśleć o tym -jak oni ustawiali te pułapki na myszy przy zgaszonym świetle... wiem jestem nienormalna ;D
Ania_- OTH & Eden
- Liczba postów : 1913
alkamb napisał:Tez jestem ciekawa ;PBeauty napisał:
To jest właśnie świetne! Czy tylko ja nie mogę się doczekać tej trójki razem? Nie sądzicie, że to może być megainteresujące, patrzeć na ich konfrontację? Na zamianę ról? Stefan, który pewnie wciąż pozostanie Rozpruwaczem, Elena, która będzie musiała na to patrzeć i Damon, który dla niej stanie się opiekuńczy i znowu Stefan, który będzie oglądał z bliska jak Elena oddala się od niego i zbliża do Damona? Ja jestem szalenie ciekawa, jak to się teraz potoczy. Szczerze mówiąc, byłabym zadowolona, gdyby scenarzyści zafundowali nam teraz jeden odcinek wolny od Klausa, Beccki, duchów i Michaela i skupili się właśnie na tym, co dzieje się w domu Salvatore'ów:) Niestety, jest to dość mało prawdopodobne biorąc pod uwagę ostatnią scenę z Jeremym i Katherine i sami-wiecie-kim:)
W odpowiedzi na pytanie TheBlairBitchProject (cholernie długi nick;)):
- Spoiler:
- Ja na to nie spojrzałam z tej strony. Wydaje mi się, że to mogłoby być prawdopodobne, gdyby nie ta ostatnia scena między Damonem, Eleną i Stefanem. Stefan zobaczył Damona i Elenę razem i wydaje mi się, że gdyby to był wciąż on, widać byłoby po nim choć cień bólu, zazdrości, a on totalnie to olał... Być może okaże się, że jednak masz rację i to wciąż stary dobry Stefan, ale wtedy ta jedna scena zupełnie by mi do tego nie pasowała;)
Nie jesteś nienormalna;) Ja też o tym pomyślałam oglądając tę scenę. Nie powiem, żeby ten problem spędzał mi sen z powiek, ale rzeczywiście jest to dość zastanawiające;) W ogóle ta cała ich 'zabawa' jest zastanawiająca: skąd mieli klucz do szkoły? z ich opowieści wynika, że to tradycja i co? Dyrekcja naprawdę nie ma nic przeciwko corocznemu demolowaniu szkoły? Matt w środku nocy ćwiczący na szkolnej siłowni? Takie rzeczy to tylko w Ameryce;)i jedna sprawa, która nie daje mi spokoju, wiem, że dużo wydarzyło się
ważniejszych spraw w tym odcinku ale ja nie mogę przestać myśleć o tym
-jak oni ustawiali te pułapki na myszy przy zgaszonym świetle... wiem jestem nienormalna ;D
@ Karolina
- Spoiler:
- Ja na to nie spojrzałam z tej strony. Wydaje mi się, że to mogłoby być prawdopodobne, gdyby nie ta ostatnia scena między Damonem, Eleną i Stefanem. Stefan zobaczył Damona i Elenę razem i wydaje mi się, że gdyby to był wciąż on, widać byłoby po nim choć cień bólu, zazdrości, a on totalnie to olał... Być może okaże się, że jednak masz rację i to wciąż stary dobry Stefan, ale wtedy ta jedna scena zupełnie by mi do tego nie pasowała;)
- Spoiler:
- aha, tak to widzisz; wiem, ze ta scena ostatnia zupelnie Ci nie pasowala, ale nie wiem czy widzialas promo, jak Stefan sie caly czas zachowuje w ten sposob; to jest po prostu jego taktyka, zeby Klaus sie odczepil, bo zauwazyl, ze Klausa drazni jego milosc do Eleny; swoja droga gdzies czytalam taki spoiler, nie wiem na ile jest prawdziwy, ze po pocalunku Deleny, Stefan sie strasznie wkurzy, i to mi cos dalo do myslenia, bo skoro jest "wylaczony z czlowieczenstwa", to by to po nim splynelo, a jednak, ale tak, jak mowilam, nie wiem, moze to jakis falszywy spolier... zobaczymy, ale to kolejne trio tym razem Stefana, Damona i Eleny zapowiada sie ciekawie
TheBlairBitchProject- Liczba postów : 142
TheBlairBitchProject napisał:@ Karolina
- Spoiler:
Ja na to nie spojrzałam z tej strony. Wydaje mi się, że to mogłoby być prawdopodobne, gdyby nie ta ostatnia scena między Damonem, Eleną i Stefanem. Stefan zobaczył Damona i Elenę razem i wydaje mi się, że gdyby to był wciąż on, widać byłoby po nim choć cień bólu, zazdrości, a on totalnie to olał... Być może okaże się, że jednak masz rację i to wciąż stary dobry Stefan, ale wtedy ta jedna scena zupełnie by mi do tego nie pasowała;)
- Spoiler:
aha, tak to widzisz; wiem, ze ta scena ostatnia zupelnie Ci nie pasowala, ale nie wiem czy widzialas promo, jak Stefan sie caly czas zachowuje w ten sposob; to jest po prostu jego taktyka, zeby Klaus sie odczepil, bo zauwazyl, ze Klausa drazni jego milosc do Eleny; swoja droga gdzies czytalam taki spoiler, nie wiem na ile jest prawdziwy, ze po pocalunku Deleny, Stefan sie strasznie wkurzy, i to mi cos dalo do myslenia, bo skoro jest "wylaczony z czlowieczenstwa", to by to po nim splynelo, a jednak, ale tak, jak mowilam, nie wiem, moze to jakis falszywy spolier... zobaczymy, ale to kolejne trio tym razem Stefana, Damona i Eleny zapowiada sie ciekawie
Okej, obejrzałam zwiastuny, bo wcześniej ich nie widziałam i teraz już bardziej przychylam się do twoich spekulacji:) A jeżeli spoiler, o którym mówisz okaże się prawdziwy to na pewno masz rację
[You must be registered and logged in to see this link.] ta scena jest poprostu rewelacyjna, aż się płakać chce ;(
s- Blair & Chair
- Liczba postów : 322
Nie ma to jak wzruszająca scena:D Dla mnie najbardziej była scena z Deleną... Po prostu uwielbiam ich:)
Karolina napisał:To jest właśnie świetne! Czy tylko ja nie mogę się doczekać tej trójki razem? Nie sądzicie, że to może być megainteresujące, patrzeć na ich konfrontację? Na zamianę ról? Stefan, który pewnie wciąż pozostanie Rozpruwaczem, Elena, która będzie musiała na to patrzeć i Damon, który dla niej stanie się opiekuńczy i znowu Stefan, który będzie oglądał z bliska jak Elena oddala się od niego i zbliża do Damona? Ja jestem szalenie ciekawa, jak to się teraz potoczy. Szczerze mówiąc, byłabym zadowolona, gdyby scenarzyści zafundowali nam teraz jeden odcinek wolny od Klausa, Beccki, duchów i Michaela i skupili się właśnie na tym, co dzieje się w domu Salvatore'ów:) Niestety, jest to dość mało prawdopodobne biorąc pod uwagę ostatnią scenę z Jeremym i Katherine i sami-wiecie-kim:)
Nie no spoko ze jest ale ze spoilerów tak gadali ze będzie do połowy sezonu nieobecny a jak po prostu kocham sceny Damona-Elena, jak ta w kuchni z chili ;P
alkamb- Chair & Chuck
- Spoiler:
- Oglądając odcinek jeszcze raz, zauważyłam coś. Damon powstrzymywał się od wypicia krwi Eleny. Czyżby skłon w stronę książki? Tam bodajże Damon obiecał Elenie, że już nigdy nie będzie pił ludzkiej krwi(przez to prawie umarł)
Lise napisał:
- Spoiler:
Oglądając odcinek jeszcze raz, zauważyłam coś. Damon powstrzymywał się od wypicia krwi Eleny. Czyżby skłon w stronę książki? Tam bodajże Damon obiecał Elenie, że już nigdy nie będzie pił ludzkiej krwi(przez to prawie umarł)
- Spoiler:
- Nie wiem czy myślimy o tej samej scenie, chodzi ci o tę sytuację w szpitalu kiedy spojrzał na tę rurkę (przepraszam, nie znam się na medycznym słownictwie, nie wiem jak to się nazywa)? Jeżeli tak to moim zdaniem on nawet przez sekundę nie pomyślał o tym, żeby pić krew Eleny, bez przesady, to byłoby dość makabryczne. Spojrzał na to, bo Klaus zabrał ze sobą woreczek (znowu to medyczne słownictwo) z krwią, Damon pewnie zastanowił się nad tym, o co chodzi z tą krwią i po co ona mu potrzebna, bo przecież nie wiedział o tym, że krew Eleny jest niezbędna do stworzenia hybrydy. Tam nie było mowy o żadnym powstrzymywaniu się od picia krwi.
- Spoiler:
- Tak, chodzi mi o tą scenę. Ale jak wiadomo Damon lubi sobie popić, a jak wampiry widzą krew to muszą się opanować, aby jej nie wipić.
- Spoiler:
- Damon po prostu spojrzał na ten worek z krwią (też się nie znam na medycznym słownictwie) ale spójrzmy prawdzie w oczy. On nadal jest wampirem i nadal reaguje na krew, nie można tak nagle przestać odczuwać jej zapachu itd... Damon się tak szybko nie zmieni (mam taką nadzieję) Więc chyba o to w tym wszystkim chodziło.
Citizen Erased- Chair & Dair
- Liczba postów : 316
- Spoiler:
- Co innego odczuwać potrzebę picia ludzkiej krwi a co innego pragnąć pić krew ukochanej kobiety, która ledwo żywa leży w szpitalnym łóżku. Pozwolę sobie na barwne porównanie: powiedzmy, że jesteście potwornie głodne, możecie zjeść jakąś tam sałatkę, albo zabić i zjeść waszego ukochanego psa i co? Naprawdę choćby przez moment dopuściłybyście do siebie myśl o zamordowaniu swojego pupila? Wiem, głupia metafora, ale dla mnie tak to właśnie wygląda;) I naprawdę uważam, że Damon spojrzał na tę rurkę właśnie dlatego, że zastanowił go widok tejże rurki pozbawionej worka, do którego spływałaby krew. Ja nie widziałam w jego twarzy pragnienia, ale raczej zaskoczenie.
- Spoiler:
- On chyba sam oderwał tą rurkę.
A co do twojego porówniana, to troche się znim nie zgadzam. Przykładem jest Stefan, mimo iż kochał Elenę to chciał ją zabić. Przecież mógł walczyć z tą chęcia, a jednak zrobił co zrobił.
Lise napisał:
- Spoiler:
On chyba sam oderwał tą rurkę.
A co do twojego porówniana, to troche się znim nie zgadzam. Przykładem jest Stefan, mimo iż kochał Elenę to chciał ją zabić. Przecież mógł walczyć z tą chęcia, a jednak zrobił co zrobił.
Stefan nie walczył z pragnieniem w tym przypadku tylko raczej z urokiem Klausa.
Nie piszę już w tych spoilerach, denerwuje mnie to!
Hehe. Mnie też to denerwuję...
Ale w końcu Stefcio przestał walczyć i zrobił co zrobił...
Ale w końcu Stefcio przestał walczyć i zrobił co zrobił...
Czy tylko mi się zdaje, że Catherina to dopelgener czy jak to się tam pisze bo np. pod koniec 2 sezonu jak byly te wspomnienia eliahy (też nie wiem jak się pisze jego imię ale chodzi mi o brata Klausa) to wtedy co on do Klausa przyprowadził Catherine to ona powiedział coś w tym stylu, że jest bardzo podobna do kogoś ale nie powiedział do kogo i jeszcze w tym ostatnim odcinku czyli 5 3 sezonu to ta siostra Klausa powiedziała do Eleny, że pierwszy dopelgennrer ( jak już pisałam nie wiem jak się to pisze) był o wiele ładniejszy no to więc chyba przed Catherina była jeszcze jedna kobieta......
Magdafa- Blair & Chair
- Liczba postów : 366
Strona 23 z 40 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40
Similar topics
» The vampire diaries
» The vampire diaries
» Nina Dobrev opuszcza "The Vampire Diaries"
» 8x16 I WAS FEELING EPIC - OSTATNI ODCINEK VAMPIRE DIARES :)
» The vampire diaries
» Nina Dobrev opuszcza "The Vampire Diaries"
» 8x16 I WAS FEELING EPIC - OSTATNI ODCINEK VAMPIRE DIARES :)
Strona 23 z 40
Pozwolenia na tym forum: