The vampire diaries
+21
jeanne
TheBlairBitchProject
turtle
Ania_
frejabeha
ronnie
coconutP
Gosiek
Edda
Freya
Klaudia
Citizen Erased
alkamb
Ola
Kasia
Lewandowska
Magda
Karolina
Gigi
Lise
s
25 posters
Strona 13 z 40
Strona 13 z 40 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 26 ... 40
Odwieczny dylemat: Stelena czy Delena?
Re: The vampire diaries
- Spoiler:
- Odcinek świetny Elijah powrócił i jego niesamowita scena ;D Zdecydownie za dużo Billa i Tylera i oczywiście gdzie Bonnie tam nuda Elena i Stefan świetna scena Klaus jak zawsze rewelacyjny bardzo zdziwił mnie fakt, że matka Eleny wiedziala o tym kim jest oznacza to, że jej matka chroniła ją od dzieciństwa
s- Blair & Chair
- Liczba postów : 322
No właśnie chciałabym, żeby razem z postacią Abby pociągnęli jakoś wątek tego dzieciństwa Eleny i życia kiedy jeszcze byli jej rodzice, jakaś opowieść czy coś, ale pewnie tak nie zrobią
Kasia- Dan & Klaine
- Liczba postów : 5036
Ale już jako małą dziewczynkę chcieli ja jako ofiarę? Do czego ten świat był zdolny:D
No i ja też bym chciała, żeby coś nam pokazali, np. jak Elka była mała itp. itd.
No i ja też bym chciała, żeby coś nam pokazali, np. jak Elka była mała itp. itd.
Lise- Jenny & pregnant!Blaine
- Liczba postów : 3798
Wywiad z Kevinem Williamsonem, twórcy GG powinni go przeczytać i dowiedzieć się jak się tworzy dobry serial xD
- Spoiler:
Czemu wreszcie podjąłeś decyzję, że naszedł odpowiedni czas na to by Elena i Damon naprawdę się pocałowali?
Cóż, gdybyśmy mogli to zrobilibyśmy to wcześniej. Czuliśmy, że nastał na to czas. Musieliśmy jednak poczekać na moment w którym widownia w prawdziwy sposób zareagowałaby na ten pocałunek. Mamy fanów Eleny, którzy o nim marzyli – Ci sami fani byliby jednak zdolni do całkowitego odrzucenia go. Istnieją ludzie pragnący aby Stefan i Elena byli zawsze razem, więc te osoby nie przyjęłyby pocałunku [z entuzjazmem] – musieliśmy więc sprawić aby ten czyn był dla Eleny czymś poczciwym. Zostaliśmy zmuszeni do tego aby dla niej było to czymś prawdziwym i kroczyliśmy ku temu tiptopkami. Gdyby tak się nie stało to znienawidzilibyście Elenę. Stefan musiał powędrować tą ścieżką, żeby Elena zwróciła się ku jedynej osobie okazującej jej miłość. Kusi ją [Damon]. Kogo by nie kusił? To wampir posiadający nad nią władzę, będący dla niej bardzo dobry. Sytuacja jest dla niego również udręką. W dziwny sposób nigdy nie pozwoli na to by coś złego stało się jego bratu.
To świetna historia miłosna, gdyż wszyscy się kochają. Niezależnie od tego jak mocno wzajemnie się nienawidzą to wszyscy się kochają. Gdyby się zeszli to byłby to perfekcyjny trójkąt. Jeśli mogliby się dogadać to byłoby gorąco. Spójrz, jesteśmy właśnie w trzecim sezonie. Nie sądzę, że na tym etapie doszło do nas wielu nowych widzów. To nasi fani utrzymują nas na antenie, są naszym chlebem. Wykraczając za to: zwyczajnie chcemy być wierni usposobieniom bohaterów. Nie możemy sprawić by Elena przespała się z kimś tylko dlatego, że chcą tego scenarzyści. Musisz na to zapracować, sama postać musi to zdziałać. Długo nam to zajęło. Wszystko zaczęło się w drugim odcinku serialu, gdy Elena weszła do posiadłości Salvatorów, poznała Damona i on pocałował jej dłoń. Zajęło nam ponad dwa lata dojście do etapu gdy możemy powiedzieć “Mogą się pocałować. Zapracowaliśmy na to”.
Jak ciężkie jest balansowaniem między tym co robisz ze Stefanem oraz jak daleko jesteś w stanie zabrnąć aby wciąż można było go uratować?
To niezwykle ciężkie, gdyż smutną rzeczą jest fakt, iż Stefan posiada silną wolę. Ma tak dobrą duszę. Teraz natomiast obrał okropną ścieżkę, więc niezależnie od tego co zrobi na tym etapie nigdy nie będzie w stanie sobie wybaczyć. A więc jeśli nie może przebaczyć sobie samemu to jak może oczekiwać wybaczenia ze strony kobiety, która go kocha? W jego oczach już nigdy nie będzie godny miłości. Czeka go tak długa droga do pokonania. Smutno się to ogląda, gdyż obecnie zachowuje się w sposób tragiczny. To tragiczny bohater w najszerszym rozumieniu tego słowa. Teraz jeszcze bardziej tragiczny od tego jaki kiedykolwiek był Damon. To [balansowanie] na cienkiej granicy i mamy nadzieję, że ukazujemy historię z wystarczającą dozą tragedii aby widzowie przy nim pozostali oraz podtrzymywali go [w swoich sercach]. Pomimo tego iż kroczy tą okropną ścieżką. To tragiczny upadek. Mam nadzieję, że to jedna z tych sytuacji w których widzowie będą go kochać aż do momentu gdy sam ponownie nauczy się siebie kochać. Właśnie to ma miejsce. Kochamy Damona, a co tydzień Damon zabijał kogoś nowego. Sam nienawidziłem go po tym gdy zabił Lexi – a to był mój pomysł. Wiedziałem, że obróci to widzów przeciwko niemu.
Kiedy wiesz, że nastał odpowiedni moment na to by zabić jedną z postaci?
Cóż, Lexi była postacią epizodyczną. Wprowadziliśmy ją tylko dla odcinka urodzinowego i celem jaki miała spełnić było bycie dobrą przyjaciółką oraz rozbudzenie zazdrości w Elenie. Ostatecznie jednak chodziło o uświadomienie dziewczyna, że miłość jest tego warta. Epicka miłość warta jest podjęcia ryzyka – właśnie to jej powiedziała. W tym samym czasie pełniła istotną funkcję dla Damona poprzez zbicie z tropu Rady. Dobre wątki zaczynają się kłębić i zwyczajnie chce ciągle zaskakiwać. Myślę: “jeśli to zrobię, jak na to zapracuję?“. Muszę więc się cofnąć, rozpracować historię oraz to jak ją ukazać. Na szczęście wszystko spoczywa teraz w rękach Julie Plec. Odbijam piłeczkę. Pracowałem nad swoim odcinkiem pilotażowym zFox, więc nie mogłem bawić się [z TVD] tak często jak tego chciałem. Julie i ja nadal jednak rozmawiamy o 4 nad ranem. Mówię “kogo zabijesz?“. W tym roku pozwoliłem jej podjąć tę decyzję, gdyż sam zabiłem wystarczająco dużo ludzi. Zadzwoniła do mnie i powiedziała “myślę, że nikogo nie zabijemy“. A ja na to: “och, nie. Nie, musicie kogoś zabić!“.
Fanów The Vampire Diaries zapewne ucieszy fakt, iż zaangażowanie w nowy projekt nie oznacza końca obecności Kevina wśród scenarzystów wampirzego serialu.
Jule pomaga mi [z serialem o mordercach]. Umówiliśmy się, że jeśli będę jej pomagać z wampirami to ona zrobi to samo z seryjnymi mordercami. Będziemy nadal współpracować. To smutne i żałosne, ale teraz mieszka cztery domy dalej. Kupiliśmy domy w tej samej dzielnicy, gdyż nie mogliśmy zbyt długo przebywać z dala od siebie. To naprawdę żałosne.
Czy Kevina ekscytuje jakaś konkretna historia, której rozwinięcia możemy spodziewać się w drugiej połowie sezonu?
Jestem naprawdę podekscytowany tym co dzieje się między Klausem, Stefanem i Damonem oraz trójkątem. A także zakończeniem wszystkiego, które rozegra się z jeszcze na dodatek z hybrydą.
Kasia- Dan & Klaine
Twórcy GG powinni go zatrudnić... Ujął w tym wywiadzie wszystko to, czemu sprzeniewierzyła się Plotkara - zmieniany w charakterze bohaterów, zbyt szybkie zmiany emocji i brak wzajemnej troski między pozornie kochającymi się ludźmi. Mam ogromną nadzieję, że TVD nigdy sobie tego nie zrobi w imię ciągnięcia na siłę fabuły.
Freya- Destiel & Justice League
- Liczba postów : 1480
Obejrzałam.
- Spoiler:
- Fajny odcinek, trzymający w napięciu. Wątek Abby okazał się ciekawszy, niż się zapowiadał, fajnie rozegrali też tę intrygę z zauroczeniem Jamie'go. Bonnie, jak to Bonnie, aktorsko majstersztyk. Aż chce się ją oglądać...
Damon w końcu przestał być, za przeproszeniem, taką cipą i coś zrobił. Zaangażował się w całą sprawę, zwinął trumnę, zaszantażował Klausa - widać, że uczy się od najlepszych.
Stelena miała bardzo wzruszający moment! Twarz Stefana dowiadującego się o pocałunku Deleny - coś pięknego! A na koniec, gdy Stefan uderza Damona, no cóż... nie ukrywam, że byłam w stanie ekstazy:)
Cóż poza tym? Dr Fell coś knuje moim zdaniem, niemalże nie wyrwała Alarickowi palca razem z tym pierścieniem! Aktor grający Alaricka powinien ograniczyć botoks, bo jego twarz wygląda komicznie.
Damon zaskoczył mnie tym sztyletem! Bardzo mnie cieszy powrót Elijah;)
Szkoda, że nie było Klaroline:( Tyler mnie jakoś nie wzrusza, za to Mikael to jednak spoko gość czasami. Wie, czego chce i nie rozczula się jak cała reszta.
No i chyba tyle:)
Karolina- Carter & Czas Honoru
- Liczba postów : 4308
Obejrzałam odcinek bardzo dobry.
- Spoiler:
Wątek Bonnie i jej matki - nie najciekawszy ale też nie najgorszy. Najbardziej zaciekawiło mnie to co mówiła o Elenie.
Sceny Stefana i Eleny to chyba jedne z najlepszych w tym odcinku. Jego wyraz twarzy jak Elena mówi mu o pocałunku.
Damon - dobra scena z Klausem.
Dr Fell chyba coś knuje. Nie wydaje mi się że jej tak zależny na pacjentach. Podobno ta postać ma być wzorowana na Meredith z książki. [You must be registered and logged in to see this link.]
Najlepsze sceny tego odcinka to te dwie ostatnie:
Stefan uderza Damona i oczywiście powrót Elijah.
ronnie- Chair & Dorota
- Liczba postów : 339
A jeszcze co do Williamsona, on po prostu szanuje widza, nie wciska mu byle czego, nie robi jakiejś sieczki w głowie.
Mam nadzieję, że serial nic nie straci przez to, że ma teraz więcej obowiązków.
Mam nadzieję, że serial nic nie straci przez to, że ma teraz więcej obowiązków.
Kasia- Dan & Klaine
Kasia napisał:Karolina, Bill, nie Mikael
No racja, pardon. Nie wiem skąd mi się to wzięło. Tak czy siak załapałaś więc nie róbmy scen:D
O, team stelena ma całkiem znaczącą przewagę
Kasia- Dan & Klaine
Rozerwijmy się trochę
Wrzucam w spoiler, żeby Magda nie krzyczała.
Stefan <3
+
[You must be registered and logged in to see this image.]
Wrzucam w spoiler, żeby Magda nie krzyczała.
- Spoiler:
Stefan <3
- Spoiler:
- Spoiler:
+
Kasia- Dan & Klaine
hahahaha! to jest świetne!
"Czytałam gdzieś, że Paul Wesley nie musi używać tarki do sera" -
"Czytałam gdzieś, że Paul Wesley nie musi używać tarki do sera" -
Ostatnio zmieniony przez Kasia dnia Sob Sty 21, 2012 8:40 pm, w całości zmieniany 2 razy
Kasia- Dan & Klaine
Nie krzyczcie, że tyle tego wstawiam, ale nie mogę się powstrzymać!
+
- Spoiler:
Dla Marlinki Carolinka xD
Mistrz <3
Coś z planu:
+
- Spoiler:
Kasia- Dan & Klaine
Kasia, nie masz jakieś większej wersji tego obrazka? Bo nic a nic nie mogę odczytać.
Jak tak patrzę po różnych stronach, to mnóstwo tego typu rozmów jest.
Jak tak patrzę po różnych stronach, to mnóstwo tego typu rozmów jest.
Uppsssss. Dwa razy się dodało:( Więc dam więcej rozmów z FB, które znalazłam:D
- Spoiler:
- [You must be registered and logged in to see this image.]
Ostatnio zmieniony przez Lise dnia Sob Sty 21, 2012 8:46 pm, w całości zmieniany 2 razy
To teraz ja! Mogę? Mogę!
- Spoiler:
- [You must be registered and logged in to see this image.]
Stare dobre czasy, kiedy Jenna żyła, a Damon nie wyglądał tak groteskowo jak teraz:(
A ja przez Ciebie szukam więcej:D Na razie znalazłam jeszcze 2:
- Spoiler:
- [You must be registered and logged in to see this image.] Widzicie? Wszyscy są Team Damon, nawet Paul:D
[You must be registered and logged in to see this image.] Co wam wyszło? Mi "I poked Matt B'Cause I got hight"
Strona 13 z 40 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 26 ... 40
Similar topics
» The vampire diaries
» The vampire diaries
» Nina Dobrev opuszcza "The Vampire Diaries"
» 8x16 I WAS FEELING EPIC - OSTATNI ODCINEK VAMPIRE DIARES :)
» The vampire diaries
» Nina Dobrev opuszcza "The Vampire Diaries"
» 8x16 I WAS FEELING EPIC - OSTATNI ODCINEK VAMPIRE DIARES :)
Strona 13 z 40
Pozwolenia na tym forum: