Once Upon a Time
+25
Eris
Chiio
delenateam
Merigold
Słomka191
VivianDarkbloom
littl3me
agasiaga5
Citizen Erased
Limka
Gigi
Lise
shiva89
Gosiek
Kasia
Klaudia
brulion
desertrose
Justyna
KiNiaczek
alkamb
April
Lewandowska
ronnie
Vivien
29 posters
Strona 1 z 8
Strona 1 z 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Once Upon a Time
[You must be registered and logged in to see this image.]
Serial opowiada o baśniowych postaciach wysłanych do naszego świata.
Serial opowiada o baśniowych postaciach wysłanych do naszego świata.
Osobiście uważam ten serial za jeden z najlepszych tego sezonu. Opowiada znane nam historie na nowo, często w zaskakujący sposób. Każdy odcinek trzyma w napięciu,a przeplatanie magicznego i realnego świata nie pozostawia miejsca na nudę.
Gorąco zachęcam wszystkich do zobaczenia, a może już ktoś ogląda?
Vivien- Blairena & Caskett
- Liczba postów : 1601
Re: Once Upon a Time
Oglądam i bardzo mi się podoba. Najbardziej lubię sceny z bajek, są ciekawe i bardzo dobrze przedstawione. Emma mnie trochę denerwuje. Lubię pana Golda. Jego postać jest interesująca.
Szkoda, że do końca został tylko jeden odcinek.
Szkoda, że do końca został tylko jeden odcinek.
ronnie- Chair & Dorota
- Liczba postów : 339
Początkowe odcinki bardzo mi się podobały, ale dalsze zaczęły mnie nudzić. Teraz przewijam, hehe;)
Lewandowska- Bart & OTH
- Liczba postów : 2994
No coś Ty! Teraz się akcja naprawdę posunęła, szczególnie 1x21 był świetny. A historia Śnieżki i Księcia urocza.
Akcja się posunęła i aż nie można się doczekać finału. Historia Śnieżki i Księcia jest urocza, ale w tym realnym świecie Mary Margaret i David są trochę według mnie irytujący. Śnieżka ma pazur, potrafi walczyć, a u Mary Margaret tego za bardzo nie widać.Vivien napisał:No coś Ty! Teraz się akcja naprawdę posunęła, szczególnie 1x21 był świetny. A historia Śnieżki i Księcia urocza.
ronnie- Chair & Dorota
- Liczba postów : 339
Vivien napisał:No coś Ty! Teraz się akcja naprawdę posunęła, szczególnie 1x21 był świetny. A historia Śnieżki i Księcia urocza.
Jeszcze zaznaczę, że mam kilka zaległych odcinków Jest już jakieś info na temat 2 sezonu?
Lewandowska- Bart & OTH
- Liczba postów : 2994
Masz rację. O ile scenarzyści świetnie piszą historię Śnieżki i Księcia, to MM i David są strasznie zaniedbani. Na początku jeszcze jakoś to wyglądało, ale teraz już ich nawet nie ma.ronnie napisał:Historia Śnieżki i Księcia jest urocza, ale w tym realnym świecie Mary Margaret i David są trochę według mnie irytujący. Śnieżka ma pazur, potrafi walczyć, a u Mary Margaret tego za bardzo nie widać.
A co do odcinka 1x21:
- Spoiler:
- Jestem bardzo ciekawa jak zamierzają wybudzić Henry'ego z tego Wiecznego Snu, skoro na to może pomóc jedynie pocałunek prawdziwej miłości. Jedynym wyjściem wydaje mi się złamanie klątwy, ale przecież wtedy musi zginąć Emma, która jest główną bohaterką. A może okaże się, że wystarczy aby zginął potomek Emmy, w tym wypadku Henry. No ale przecież nie uśmiercą dziecka. Zobaczymy jak to rozwiążą.
Zwiastun 1x22 - finału:
- Spoiler:
Oficjalnej informacji o 2. sezonie ABC jeszcze nie wydało, ale z tego co donoszą amerykańskie media przedłużenie to pewniak i podobno finał jest pisany pod tym kątem. Ja nie wyobrażam sobie, żeby mieli to skasować.
Mała zapowiedź drugiego sezonu:
W tym sezonie będziemy mogli zobaczyć historie takich postaci jak: Syrenki Ariel, Aladyna i Jaffara, Śpiącej Królewny oraz Mulan.
W tym sezonie będziemy mogli zobaczyć historie takich postaci jak: Syrenki Ariel, Aladyna i Jaffara, Śpiącej Królewny oraz Mulan.
Właśnie skończyłam oglądać sympatyczny serial, na początku byłam sceptycznie nastawiona, ale spodobało mi się 'inne' opowiedzenie historii Raziły mnie strasznie wróżki, takie trochę kiczowate Denerwowała mnie też postać Emmy, nie wiem czy to wina aktorki, jakoś mało naturalna jest, w przeciwieństwie do aktorki grającej Reginę - z łatwością udało mi się znienawidzić Złą Królową Ulubione postacie : David, August, Ruby, Bella, Graham i Rumplestiltskin (czasem xD).
Fajnie, że robią nowy sezon, oby tylko nie było to przeciąganie historii związane tylko z chęcią zarobienia pieniędzy. Wiadomo, że zawsze chodzi o kasę, ale dobrze by było, żeby jeszcze fabuła się kleiła Nie mogę doczekać się Arielki i Mulan
Fajnie, że robią nowy sezon, oby tylko nie było to przeciąganie historii związane tylko z chęcią zarobienia pieniędzy. Wiadomo, że zawsze chodzi o kasę, ale dobrze by było, żeby jeszcze fabuła się kleiła Nie mogę doczekać się Arielki i Mulan
April- Elijah & ParksRec
- Liczba postów : 2747
Dla mnie David to straszna ciapa,
Regina jest mistrzem zła i knucia. Podoba mi się jednak ukazanie jej delikatniejszej strony, jeśli chodzi o uczucia jakie żywiła do Henry'ego i tego stajennego. O wiele lepiej można zrozumieć przez to postać, a czasem nawet trochę jej współczuć.
Jestem bardzo ciekawa jak to teraz będzie wszystko wyglądać, gdy im pamięć wróciła.
- Spoiler:
- dupa wołowa
Regina jest mistrzem zła i knucia. Podoba mi się jednak ukazanie jej delikatniejszej strony, jeśli chodzi o uczucia jakie żywiła do Henry'ego i tego stajennego. O wiele lepiej można zrozumieć przez to postać, a czasem nawet trochę jej współczuć.
Jestem bardzo ciekawa jak to teraz będzie wszystko wyglądać, gdy im pamięć wróciła.
Zaczęłam oglądać dawno dawno temu teraz muszę nadrobić ostatnie odcinki.
Uwielbiałam Szeryfa a potwornie nienawidzę Reginy, denerwuje się nawet gdy tylko ja pokazują.
Jak nadrobię to napisze coś więcej
Uwielbiałam Szeryfa a potwornie nienawidzę Reginy, denerwuje się nawet gdy tylko ja pokazują.
Jak nadrobię to napisze coś więcej
alkamb- Chair & Chuck
- Liczba postów : 568
Mały Henry jest cudowny:) Zazdroszczę mu wiary i konsekwencji nawet jak wszyscy wszechwiedzący dorośli gadają mu, żeby przestał opowiadać głupoty. Dodatkowo Książę z Bajki jest uroczy. Waleczna Śnieżka to świetne ukazanie, że bajkowe królewny nie są uzależnione od facetów. Dla mnie ten serial to troszkę powrót do dzieciństwa. Podoba mi się to, że nie idą schematami tylko wymyślają ciekawe wątki i zupełnie nowe sytuacje. Intrygujący jest ten wątek dawida. W baśniowym świecie jest odważnym wspaniałym Księciem a w "real life" hm, zaprzeczeniem tego księcia. MM natomiast na początku mnie denerwowała a teraz ją kocham, kocham. nie lubię tylko Reginy, wiadomo dlaczego. I nie denerwuje was akcent Emily de Ravin (dziewczyny Golda)?
KiNiaczek- Liczba postów : 11
oooo
To ja szybko biorę sie za nadrabianie :>
To ja szybko biorę sie za nadrabianie :>
alkamb- Chair & Chuck
Julian się pojawi?? To też muszę zacząć nadrabiać. Nie mam za bardzo czasu ale jestem po 9 odcinku i w sumie dopiero zaczęłam się wciągać więc myślę, że teraz szybciej mi będzie szło. Na początku serial mnie nie zachwycił ale teraz przyznam szczerze, że nie mogę się doczekać kiedy będę miała czas na kolejny odcinek. Emma mnie irytuje, może rzeczywiście to kwestia aktorki jak mówi April. Uwielbiam Henrego, jest przesłodki i fajnie gra. Regina jest idealną wiedźmą, jak oglądam niektóre sceny z nią to mam ciarki. Tylko w szoku jestem, że
- Spoiler:
- uśmiercili Szeryfa byłam pewna, że jakoś to odkręcą, ożywią go czy coś....no nie wiem ale strasznie mi go szkoda.
Justyna- Derena & Eden
- Liczba postów : 1645
Ja dalej mam nadzieję
- Spoiler:
- że jakoś ożyje haha
April- Elijah & ParksRec
- Liczba postów : 2747
Tylko 1 sezon - 22 odcinki o ile się nie mylę.
Właśnie obejrzałam finał!
- Spoiler:
- GRAHAM!!!!!!!! <3 <3 <3
Kurcze mam nadzieje ze go ożywią jakoś skoro go pokazali!!
W każdym razie, ciekawy motyw z przywróceniem magii do tego świata. Mam nadzieje że ograniczy się tylko do Storybrook. Ogólnie ciekawe jak to będzie teraz.
No i czekam na jakieś potencjalne ciacho dla Emmy. Może Julian :>
alkamb- Chair & Chuck
Julian jest dla Śpiącej Królewny. Wątpię, aby rozbijali kanon.
Myślę, że Emma i August będą razem. Średnio mnie to cieszy - nigdy nie lubiłam jego postaci bajkowej. Okropna historia.
Myślę, że Emma i August będą razem. Średnio mnie to cieszy - nigdy nie lubiłam jego postaci bajkowej. Okropna historia.
- Spoiler:
- Graham RIP. Nie wierzę już w jego powrót. Serce boli. Scenarzyści mają jaja, że uśmiercają najlepsze ciacho serialu -.-
Serio będzie dla niej... żal xD
Po tym jak August
A co do Grahama
Po tym jak August
- Spoiler:
- okazał się pionkiem.
A co do Grahama
- Spoiler:
- To właśnie tez myślałam ze dadzą sobie z nim spokój. Ale biorąc pod uwagę powrót magii i fakt ze damska część widowni raczej chciałaby jego powrotu...kto ich tam wie...
alkamb- Chair & Chuck
Zaczęłam właśnie oglądać ten serial. Skończyłam na 7 odcinku i ...
- Spoiler:
- zabili mi Grahama Wiedziałam to już wcześniej, ale nie zdawałam sobie sprawy, że to tak szybko nastąpi. Wielka szkoda...
desertrose napisał:Zaczęłam właśnie oglądać ten serial. Skończyłam na 7 odcinku i ...
- Spoiler:
zabili mi Grahama Wiedziałam to już wcześniej, ale nie zdawałam sobie sprawy, że to tak szybko nastąpi. Wielka szkoda...
- Spoiler:
- Dla mnie to po prostu był skandal jak go zabili, byłam tak zaskoczona jak nigdy! Liczyłam ze za 2 odcinki w jakiś cudowny sposób powróci ale nie
alkamb- Chair & Chuck
Strona 1 z 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Strona 1 z 8
Pozwolenia na tym forum: