The vampire diaries
+21
jeanne
TheBlairBitchProject
turtle
Ania_
frejabeha
ronnie
coconutP
Gosiek
Edda
Freya
Klaudia
Citizen Erased
alkamb
Ola
Kasia
Lewandowska
Magda
Karolina
Gigi
Lise
s
25 posters
Strona 30 z 40
Strona 30 z 40 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Odwieczny dylemat: Stelena czy Delena?
Re: The vampire diaries
No dobrze, a doszperalysce sie moze historii Kola i Finna, bo tak wlasciwie nic o nich nie bylo, mam na mysli te retrospekcje Rebeki, Klausa, w ktorych wyraznie mowili o sobie nawzajem, Elijahy i tym malym/zabitym Henriku...
a potem przy trumnach okazuje sie, ze jeszcze jest 2 braci i tu wlasnie mi sie nie sklada ta historia ... a moze cos przeoczylam ?
a potem przy trumnach okazuje sie, ze jeszcze jest 2 braci i tu wlasnie mi sie nie sklada ta historia ... a moze cos przeoczylam ?
TheBlairBitchProject- Liczba postów : 142
Lise rozrysowała sobie małe drzewko genealogiczne w trakcie oglądania:D
Ja to nigdy nie pamiętam takich rzeczy. Nie pamiętałam nawet, że ten dzieciak istniał.
Ja to nigdy nie pamiętam takich rzeczy. Nie pamiętałam nawet, że ten dzieciak istniał.
Karolina- Carter & Czas Honoru
- Liczba postów : 4308
Czyli to wygląda tak?
Mikael + Esther = Elijah, Rebekah, Finn, Koll, Henrik
ktoś + Esther = Klaus
A co do historii Finna i Kola, ja również nie pamiętam Pamiętam tylko, że było coś o 7 Pierwotnych, a tu się okazuje, że jest jednak 8. Mogę się jednak mylić.
Mikael + Esther = Elijah, Rebekah, Finn, Koll, Henrik
ktoś + Esther = Klaus
A co do historii Finna i Kola, ja również nie pamiętam Pamiętam tylko, że było coś o 7 Pierwotnych, a tu się okazuje, że jest jednak 8. Mogę się jednak mylić.
Lewandowska- Bart & OTH
- Liczba postów : 2994
Czytałam jakiś czas temu stare wpisy i miało być właśnie ośmioro pierwotnych, a ja byłam sceptycznie nastawiona, że za dużo
Kasia- Dan & Klaine
- Liczba postów : 5036
Nic nie było wcześniej o Kolu i Finnie. Albo ja nie pamiętam.
Tak szukając sobie o pierwotnych na tumblr trafiłam na to:
[You must be registered and logged in to see this image.]
Co o tym sądzicie?
EDIT: [You must be registered and logged in to see this image.]
Co o tym sądzicie?
Lise- Jenny & pregnant!Blaine
- Liczba postów : 3798
Spoilery dotyczące następnego odcinka oraz odcinka po przerwie(buuuuuu).
EDIT: Karolina - jak mogłaś zapomnieć o bohaterze, który wniósł tyle do serialu? Zastanówcie się. Gdyby nie było Henrika, nie zostałby zabity przez wilkołaki, więc Esther nie zamieniłaby rodzinki na wampiry i nie byłoby całej historii.
- Spoiler:
- Jak co tydzień Carina Adly MacKenzie z zap2it.com przygotowała dla nas artykuł zawierający małe spoilery odnośnie zbliżającego się odcinka The Vampire Diaries. Ten artykuł dotyczy 15 odcinka 3 sezonu "All My Children" (Wszystkie moje dzieci), którego premiera już dziś o 20:00 w Ameryce (Polska 02:00 w nocy).
Przypominamy, że po emisji tego epizodu czeka nas przerwa aż do 15 marca. A teraz zapraszamy do zapoznania się z poniższym artykułem, który zawiera dość ciekawe wskazówki odnośnie dzisiejszego odcinka, oraz przyszłości TVD.
Odcinek The Vampire Diaries z ostatniego tygodnia zakończył się Damonem (Ian Somerhalder) i Rebekah (Claire Holt) w gwałtownym i gorącym wampirzym połączeniu. W sezonie pierwszym, to zagranie byłoby przeciętne jeśli chodzi o cykl Damona, ale ostatnio miał on oko tylko na Elenę (Nina Dobrev) i wiele fanów było zaskoczonych, kiedy zdecydował się pójść do łóżka (albo zrobić to przy ścianie - w tym przypadku) z kobietą, która 24 godziny wcześniej próbowała zabić Elenę.
Oczywiście, Elena tyle go całkowicie odrzuciła. Lecz mimo tych zdarzeń, w dzisiejszym odcinku "All My Children" nie będzie szczególnie zadowolona kiedy nagle zauważy pewną blondynkę w jego łóżku. Mała zazdrość, być może?
Była pewna debata w komentarzach pod naszym ostatnim streszczeniem na temat tego, czy scenarzyści serialu są świadomi tego jak źle Elena potraktowała Damona. Zabezpieczają się - ona nie pozwoli się oszukiwać.
"Elena będzie wkurzona i to nawet bardzo, ale zrozumie także, że w pewien sposób sama pociągnęła za ten spust."
Powiedziała producentka wykonawcza, Julie Plec w zeszłym tygodniu reporterom.
"Damon ma pełne prawo być złym na nią, i wielu ludzi będzie kontynuowało wzajemną złość w następnym odcinku."
Jednak to zdecydowanie dołożyło komplikacji w ich relacjach... Damon nie lubi być porzucanym, co widzieliśmy podczas ostatnich dwóch sezonów. To nie jest jego naturą iść do domu, płakać przez dziewczynę gapiąc się przez okno i pisać pamiętnik, ale nie pójdzie też na zabójczą, krwawą popijawę.
"W Damonie jest tak (co już widzieliśmy), że kiedy czuje się zraniony to rzuca się na kogoś i w pewnym sensie jest to najbardziej okrutny sposób jaki może wybrać. Ale to także serial o szczególnym rozwoju dla niego jako postaci. Zamiast znaleźć sobie niewinną osobę na drodze, uderza on tam gdzie może szczególnie zaboleć Elenę. Nie jest to dżentelmeńskie zachowanie, ale z całą pewnością fajnie było to oglądać."
Fani Damona mogą szukać trochę więcej wglądu w jego postać, kiedy serial powróci po przerwie w Marcu. Widzieliśmy zagłębienie się w przeszłość Stefana, dość gruntownie - wiemy, że był Rozpruwaczem, był bestią Klausa, był super fanem Bon Jovi i był na Ivy Leaguer - ale dla Damona, lata między rokiem 1864 a 2009 pozostają tajemnicą.
Teraz poznamy Sage (gwiazda "Smallville", Cassidy Freeman), wampirzycę, która pomogła Damonowi stać się przepysznym, diabelskim facetem, którego poznaliśmy w Pilocie.
"Nie widziałam tego odcinka, ale słyszałam tylko, że ona jest w nim nieziemska", mówi Plec. "Postać Cassidy Freeman jest wampirzycą, którą poznamy w naszym 16 odcinku, który zarazem jest pierwszym po naszej przerwie w Marcu. Epizod nosi tytuł '1912' i jest to około sto lat temu... kiedy Damon wciąż był Damonem, który krążył od domu do domu wzbudzając rozczarowanie i pobożność, kiedy jego brat stracił kontrolę w 1864r."
Sage jest opisywana jako "seksowna, synamiczna i zabawna", która ma główny wpływ na Damona - to czy dobry czy zły pozostaje waszą decyzją.
Plec dodaje:
"Gdzieś pomiędzy 1864 a pilotażowym odcinkiem, Damon staje się Damonem, którego znamy i kochamy. Ten odcinek da nam małe mignięcie tego co postać Sage ma z tym wspólnego"
Będziecie mogli wybrać szczególnie naładowane momenty między młodszym Pierwotnym bratem Kolem (Nathaniel Buzolic), a Damonem kiedy spotkają się po balu w tym tygodniu.
Kiedy kręcono "Dangerous Liaisons" scenarzyści zamierzali zagłębić się w kawałek historii między tymi postaciami w 1912.
"Naszym zamiarem było skrzyżować ich ścieżki na chwilę w dość zabawny sposób, typu: 'kim był ten facet?' ", mówi nam Plec. "Ale kiedy skończyliśmy tę historię okazało się, że poszła ona w zupełnie innym kierunku. Mieliśmy mieć całą tą świetną noc z Damonem i Kolem"
Ten moment nie został właściwie napisany ani nagrany, więc nie spodziewajcie się go w dodatku do DVD. Prezentował on beztroską, pijacką kłótnię w barze.
"Inny pijany nie pamiętałby nic, ale w naszej pijackiej nocy mieliśmy nawet moment braterstwa", mów Plec.
Pozostaje to tylko w Waszej wyobraźni.
Inna rzecz, której nie zobaczymy? Co poszło nie tak z Klausem (Joseph Morgan) i Kolem w ciągu tej ery. Wiemy, że Kol był zasztyletowany i zamknięty w trumnie od około 1912r., ale Plec powiedziała, że nie dostaniemy więcej szczegółów w tym odcinku na temat tego, co zrobił Kol, że tak ustawił Klausa. Kiedy zapytaliśmy czy kiedykolwiek zobaczymy tę historię, Plec zawahała się dając do zrozumienia, że narazie będzie pojawiało się to, że Pierwotna Rodzina nie jest zbyt długo na TYM świecie.
"Dopóki Pierwotni są żywi są historie do opowiedzenia o ich wzajemnej przeszłości i o tym jak znaleźli się w tych trumnach" , dodaje ostrożnie Plec.
To samo dotyczy histroii Tatii, Pierwotnej Petrovy, której nie powinniśmy się spodziewać w tym sezonie. To historia, która zostanie opowiedziana jedynie kiedy Klaus albo Elijah przetrwają do 4 sezonu, tłumaczy Plec.
"Pytaniem jest jak wielu Pierwotnych zostanie, aby opowiedzieć tą historię, kiedy wszystko już zostanie wytłumaczone i zrobione. Jeśli któreś z nich zostanie, to może właśnie tą historię opowiemy Wam pewnego dnia".
EDIT: Karolina - jak mogłaś zapomnieć o bohaterze, który wniósł tyle do serialu? Zastanówcie się. Gdyby nie było Henrika, nie zostałby zabity przez wilkołaki, więc Esther nie zamieniłaby rodzinki na wampiry i nie byłoby całej historii.
Lise napisał:Nic nie było wcześniej o Kolu i Finnie. Albo ja nie pamiętam.
Co o tym sądzicie?
Mam ogromną nadzieję, że to nie jest pomyłka tylko celowe działanie i że to oznacza, że Elijah jest bezpieczny:D
Karolina- Carter & Czas Honoru
- Liczba postów : 4308
Tylko, że trochę dziwne byłoby jednak umieścić tam kogoś kto już nie żyje, ale również trzymam kciuki.
Fani starają się dzisiaj dodać do trendów na twitterze SAVE THE ORIGINALS
Kasia- Dan & Klaine
Kasia napisał:Tylko, że trochę dziwne byłoby jednak umieścić tam kogoś kto już nie żyje, ale również trzymam kciuki.
Haha to chyba się dołączę
frejabeha- Dan & Derick
- Liczba postów : 791
I dobrze. Pierwotni to najlepszy wątek w tym sezonie (prócz pięknej Deleny).
Gdybym miała twittera, to dołączyłabym:D
Gdybym miała twittera, to dołączyłabym:D
Teraz wyprzedziło nawet Justin is Perfection hahah
frejabeha- Dan & Derick
- Liczba postów : 791
- Spoiler:
- “Bonnie nie jest mściwą osobą, za jej czynami zawsze kryje się jakiś cel,” mówi Graham. “Niezależnie od tego czy postępuje dobrze czy źle według widzów, to ona mocno się tego trzyma. Jeśli stanie przeciwko Elenie, albo Elena przeciwko niej to stanie się dlatego, że one obie mają tą pewność, że postępują właściwie. To ważne aby o tym pamiętać oglądając zbliżające się odcinki.”
Podejrzewam, że Elka będzie chciała jednak ocalić pierwotnych? Ale Bonnie IS A WITCH and SHE KNOW WHO SHE IS i będzie knuła z Ester.
Kasia- Dan & Klaine
Chciałabym akcji Elena vs Bonnie, może dlatego, że jakoś mnie irytuje ta ostatnia. Byle tylko ocalić Eljaszka <3 i resztę ;D
Freya- Destiel & Justice League
- Liczba postów : 1480
Ja mam nadzieję, że mimo wszystko cała rodzinka przeżyje. No dobra, Esther mogą zabić bo jej nie lubię no i zagraża Pierwotnym.
PIERWOTNI! PIERWOTNI! PIERWOTNI!
PIERWOTNI! PIERWOTNI! PIERWOTNI!
Hahaha:D Świetne są te zdjęcia w telefonach:P
Najlepsze od 3:45. A ostatnie - brak słów:D
[You must be registered and logged in to see this link.]
Lise napisał:Najlepsze od 3:45. A ostatnie - brak słów:D
OMG przy ostatnim popłakałam się "All the way down "
Ania_- OTH & Eden
- Liczba postów : 1913
Jaki Klaus
Czy można go kochać jeszcze bardziej?
Czy można go kochać jeszcze bardziej?
Go??- Gość
Hahahaha! Marta te spostrzeżenia są świetne:D
Klaroline - jak ich nie kochać?
EDIT: Spostrzeżenia po odcinku. Pisane wraz z serialem, wiec co czułam - to pisałam:P
Klaroline - jak ich nie kochać?
EDIT: Spostrzeżenia po odcinku. Pisane wraz z serialem, wiec co czułam - to pisałam:P
- Spoiler:
- I spostrzeżenia po odcinku. Są pisane wraz z oglądaniem, więc...
Dobra, zaczęło się. Elena. Myśli? Nieeeee. Wstała. OMG te emocje. Stefan pisze pamiętnik. Dzwoni do niego,a potem do kogo? Szok, do Damona. Chce go przeprosić? Brawo. Rebekah! Wreszcie! OMG!!!!! ZOBACZYŁA ICH!!!!! AAAAAAAA!!!! Jej mina : :oooooo. Dobra, rozmawiają. O, Elena troszczy się o Elajdże. Rebekah przyszła. Kol! <3<3<3! Klaus <3<3<3! Rebekah - zdziwisz się jeszcze. CAROLINE! bonnie...... po co tu ona przyszła? Elena rozmyśla. Świetnie. Rozmowa Damona i Stefcia - świetnie. Elajdża! Porywa ją? Trelena! Moja ulubiona para:D Kamyki? Dobra, elijah coś tam gada, a ja tego nie rozumiem:D Czyżby dowiedział się o zamiarach matki? dziura! OMG! PORWALI JĄ do jakieś dziury, a tam nie ma zasięgu. wtf? Alaric. Damon. Szklanka. Meredith. Klaus i Kol <3<3<3<3<3<3<3<3 O boże, rodzinka Bennetów. Esther (zabić ją!!!). Finn w tle - Szok. Elena uciekaj! ooo, nie udało się. uśmiech Rebekki jest świetny. Elajdża! On myśli tak samo jak ja. Zabić Esther! Elena wreszcie się zamknęła. tłum szaleje! Wow, Damon zna alfabet do D Nie, nie zabijajcie Elijah! NIE!!!!! Pierwotni mają żyć! Caroline! W klubie. Gdzie jest Klaus. AAAAA! Uwielbiam ich. Czemu tak krótko? Pobiegł za nią! BRAWO! Caroline, co ty robisz? Rozmawiaj z nim! plissss! Jest! ooooo, jakie urocze:) Ta Esther mnie przeraża. zabić ją! jej wzrok:D Kol <3<3<3<3 Czyżby flirtował z Meredith? O NIE!!!!!!!!!! KOL! REBEKAH! FINN(dobra, jego mi nie szkoda)! KLAUS!!!! NIE!!!!!!!! A Elijah nic się nie stało? Elena! run! Boże, w takiej chwili się wywracasz? A już myślałam, że ją zabije. O jakie to słodkie...i nudne! Moneta - sprytne. Jakie emocje, co wyjdzie? Elena? Podpali ją? Kurde, schyliła się. Szkoda. Znowu gadka Eleny przekona Rebekke, aby jej nie podpalała? Szok. Kol<3 Klaus<3 Elijah<3 Finn .... Esther (zabić ją)... Jaka muzyczka. jakie to wzruszające.
btw. Ile działa to "złączenie w jedno"?
Stefyn? jakie emocje. Damon <3 Esther i ogień - złe połączenie. co się stało? wtf? Damon myje ręce (jakie emocje). Ile w tym odcinku było rozmów braci Salvatore? Strasznie ich dużo, co chwilę jakaś. I dużo szklanek... Czyżby to był przypadek? Ej, co się stało z Esther? Muszę jeszcze raz to obejrzeć z napisami. Klaus<3 Co ty robisz? Czemu to palisz?! Co to za kółka? OMG, nic nie rozumiem, ale OMG! Meredith śpi... oooo, wreszcie. Co robi Ric? Co to za teczka? Nóż?! ALARIC!!!! NIE!!!!
Już? Tyle pytań, a tu przerwa do 5 marca?
- Spoiler:
- Odcinek mi się nie podobał. Zje bali wszystko Do tego Elenka dzwoni do Damona, bo Stefan ją olał KLAROLINE
Lewandowska- Bart & OTH
- Liczba postów : 2994
Strona 30 z 40 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Similar topics
» The vampire diaries
» The vampire diaries
» Nina Dobrev opuszcza "The Vampire Diaries"
» 8x16 I WAS FEELING EPIC - OSTATNI ODCINEK VAMPIRE DIARES :)
» The vampire diaries
» Nina Dobrev opuszcza "The Vampire Diaries"
» 8x16 I WAS FEELING EPIC - OSTATNI ODCINEK VAMPIRE DIARES :)
Strona 30 z 40
Pozwolenia na tym forum: