Twoje Ulubione Seriale
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Gra o Tron

+32
imfi
wredota
xyz
intears
kejszza
ocia000
natally
Carrot
AsiaSSS
bihacz
klamerka
Gonia
Secret_Dreamer
Słomka191
riolcia
asiullas
monisiaaa33
missINblack
desertrose
Vivien
Ania_
Ola
Lise
xxl
justmarried
alkamb
April
Gigi
Karolina
amant
Kasia
Lewandowska
36 posters

Strona 5 z 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

Gra o Tron - Page 5 Empty Re: Gra o Tron

Pisanie by Ola Sro Kwi 03, 2013 11:07 pm

Jak się robi książkowy spoiler Surprised I oby nie była to prawda :<
Ola
Ola
Blairena & Free Will
Blairena & Free Will

Liczba postów : 2853

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Czw Kwi 04, 2013 1:24 pm

Ola, to można wpisać xD A tak poza tym to przestańcie wszystkie czytać te spoilery! xD
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Liczba postów : 5036

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ola Czw Kwi 04, 2013 1:36 pm

Nie wiedziałam xDDD Wypożyczyłam dziś pierwszy tom :>
Ola
Ola
Blairena & Free Will
Blairena & Free Will

Powrót do góry Go down

Pisanie by Karolina Czw Kwi 04, 2013 3:37 pm

[You must be registered and logged in to see this link.]
Q&A z Gwendoline za 20 minut, jakby ktoś miał ochotęWink
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Liczba postów : 4308

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gigi Czw Kwi 04, 2013 7:54 pm

ja już przeczytałam chyba wszystkie spoilery świata. i jestem załamana. nie wytrzymam tego Sad mam nadzieję, że zmienią fabułę. damn it ;(
Gigi
Gigi
Gossip Dan & Girls
Gossip Dan & Girls

Liczba postów : 6440

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Czw Kwi 04, 2013 7:57 pm

I na co Ci to było. ^^
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Powrót do góry Go down

Pisanie by Karolina Czw Kwi 04, 2013 7:58 pm

Też nie ogarniam, po co czytać spoilery. Jeszcze rozumiem jakieś tam detale na parę odcinków wprzód, ale żeby czytać wszystko z góry to trzeba być masochistą. Jaki jest sens oglądania tego teraz? Very Happy
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gigi Czw Kwi 04, 2013 8:03 pm

nie potrafię wytrzymać, jeżeli wiem, że mogę dowiedzieć się czegoś o moich ulubieńcach ;( ale w ogóle ten autor chyba miał bardzo nieszczęśliwe życie. jeżeli pisze jak pisze. bo STARKOWIE ... WHY. jak to tak ;( przecież oni są najlepsi. little fucker. niech on się ogarnie.
Gigi
Gigi
Gossip Dan & Girls
Gossip Dan & Girls

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Czw Kwi 04, 2013 8:08 pm

A może po prostu jest niekonwencjonalny Very Happy
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Powrót do góry Go down

Pisanie by Karolina Czw Kwi 04, 2013 8:19 pm

Albo po prostu obrał sobie za życiowy cel złamanie serc jak największej ilości ludzi.
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gigi Pią Kwi 05, 2013 3:07 pm

jestem załamana z każdą książką ;( wypożyczyłam/ściągnęłam już 3 części i jesus fuck. nie no.

książkowy:
Gigi
Gigi
Gossip Dan & Girls
Gossip Dan & Girls

Powrót do góry Go down

Pisanie by Karolina Pią Kwi 05, 2013 3:15 pm

Gigi napisał:jestem załamana z każdą książką ;( wypożyczyłam/ściągnęłam już 3 części i jesus fuck. nie no.

książkowy:
Nie mogą dużo zmienić bo Martin stoi już jedną nogą w grobie i, z tego co mi mówiła Kasia, nie przekazał nikomu praw do dokończenia cyklu w razie jego śmierci, więc jeśli sam nie zdąży go zakończyć to jedynym oficjalnym zakończeniem ma być to serialowe (Martin przekazał scenarzystom jak to ma wyglądać). No a taka sytuacja implikuje konieczność w miarę wiernego odtwarzania książki.
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Pią Kwi 05, 2013 3:17 pm

Matko Gigi, w jakim tempie Ty to czytasz? Przecież jeden tom to jakieś 600 stron O.o
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Pią Kwi 05, 2013 3:17 pm

Podwójnie mi się dodało niechcący. To macie promo bo chyba jeszcze nikt nie dał:

Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gigi Pią Kwi 05, 2013 3:39 pm

ale przecież serial straci niesamowicie. jak w jednym sezonie
Spoiler:
. imo to nie do pomyślenia.

Kaś Stal i Śnieg przeczytałam w pdfie w 2 dni wyszukując hasła typu Jon Robb Very Happy dziś przeczytałam 250 str Krwi i Złota (mwhahaha Joff xD). czytam tylko to z przyszłości xD Gry o Tron nie przeczytałam tylko przejrzałam. Starcia przeczytałam tylko końcówkę. nie dużo tego było. generalnie język polski jak dla przedszkolaka. byłam zdziwiona, że tak szybko się czyta.
Gigi
Gigi
Gossip Dan & Girls
Gossip Dan & Girls

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Pią Kwi 05, 2013 3:58 pm

Na pewno straci, podobnie jak książka straciła (w moim odczuciu), ale nie wyobrażam sobie, żeby mieli robić takie zmiany w fabule, bo to wszystko jednak do czegoś prowadzi. Mam nadzieję, że w związku z tym bardziej wyeksploatują postacie, które zostały. Bo te nowe z Uczty strasznie mnie nudzą.
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ania_ Nie Kwi 07, 2013 3:35 pm

Dziś zaczynam oglądać Smile Życzcie mi powodzenia Wink
Ania_
Ania_
OTH & Eden
OTH & Eden

Liczba postów : 1913

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Nie Kwi 07, 2013 3:43 pm

Super, im nas więcej tym lepiej Wink
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gigi Pon Kwi 08, 2013 12:37 pm

damn. jestem w końcówce sezonu 2 i uh. nie wiem. chyba okazuje się, że
Spoiler:
Dany mnie męczy z tymi smokami szczerze mówiąc. Clarke to chyba najsłabsza aktorka w serialu. za to Sophie jest bezbłędna imo. Jon ZzZzZ. Robb niech lepiej wraca na wieś szybciej. Talisa i Bri to fajne nowe dodatki. ale Stannis niemiłosiernie mnie wkurza z Meli. Cersei to taaaka sucz, ale chyba ją zaczynam lubić w serialu. ogólnie sezon 1 >>>> sezon 2.
Gigi
Gigi
Gossip Dan & Girls
Gossip Dan & Girls

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ania_ Wto Kwi 09, 2013 9:16 pm

Jestem w trakcie oglądania 4 odcinka. I wiecie co, jedyne co na razie chcę napisać to to, że od dzisiaj przestaję narzekać, że wiosna troszkę się spóźnia ;P
Ania_
Ania_
OTH & Eden
OTH & Eden

Liczba postów : 1913

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Wto Kwi 09, 2013 10:02 pm

Właśnie widziałam drugi odcinek. Póki co bardzo lubię Margaery, dobra była scena z Sansą i Królową Cierni. Ogólnie to mało mi Sansy póki co, w drugim sezonie była kapitalna jak dla mnie.
Joffrey jest obrzydliwym potworem (nowina Very Happy), podziwiam wykreowanie aż tak nieziemsko zepsutej postaci. Świetne są jego potyczki z głupią zapatrzoną w synalka Cersei. I dobrze budują na przyszłość krok po kroku konflikt Cersei - Margaery. W ogóle to mam wrażenie, że ta druga nieźle jeszcze ich sobie poustawia Wink a na pewno Joffa będzie ustawiać jak jej się spodoba.

Dalej, malutko akcji za murem, ale i tak bardzo podobały mi się te sceny. Miny Jona bezbłędne Very Happy Tylko, że w sumie dalej nic się nie wyjaśniło z tym Samem.
A jak już przy Jonie, kompletnie nie rozumiem czemu miała służyć ta pseudo ckliwa rozmowa Cat i Talisy. Ukazaniu, że Cat nie była wcale aż taką podłą suką w stosunku do niego? Nie wyszło.
Poza tym widać zmierzch króla Północy, pokazane bardzo dosadnie w jednym tylko zdaniu Karstarka - Robb przegrał kiedy ją poślubił.

Później Arya, Gendry i Gorąca Bułka Very Happy Uwielbiam ich razem na ekranie po prostu. Bardzo szybkie wprowadzenie Ogra, ciekawe jak dalej się potoczy.
Co do rzeczy wprowadzonych za szybko - rozmowa Tyriona z Shae, wszyscy wiedzą o Sansie i Littlefingerze od razu? Jaki to ma sens? Sansa wychodzi na jakąś największą paplę ever, a wcale tak nie było. Musieli po prostu walnąć jakąś pseudo scenę seksu, czy co?

Brienne i Jamie, kolejny uwielbiany przeze mnie zestaw bohaterów. Brakuje mi tylko powtarzanego przez Jamie'go 'dziewko' Very Happy Tutaj też jestem ciekawa jak dalej pokażą Wink

Wątek Brana tak jak nudził mnie w książce tak i nudzi tutaj. Na plus tylko tych kilka sekund z udziałem Robba i Jona razem <3 No ale aktorzy grający Reedów pasują perfekcyjnie po prostu Razz

W ogóle to zdziwiłam się, że tak się rozwodzą nad tym homoseksualizmem Renyl'ego. W książce to było tak subtelnie ledwo pokazane, a tutaj widzę cisną po całości Wink

Odcinek lepszy niż pierwszy, ale i tak zachłyśnięta nie jestem.

Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Powrót do góry Go down

Pisanie by Karolina Pią Kwi 12, 2013 10:04 pm

Obejrzałam i ja.

Podobał mi się dużo bardziej niż pierwszy. Liczę, że tendencja wzrostowa się utrzyma:)

Strasznie mieszają z tą fabułą. Z jednej strony odejście od wersji książkowej mnie cieszy, bo daje nadzieję na mniej tragiczne zakończenie niektórych wątków, a z drugiej trochę martwi bo boję się, że spieprzą świetny materiał przez te zmiany. Np. rozczarowała mnie trochę rozmowa Sansy, Margaery i Królowej Cierni. Dużo bardziej przekonuje mnie ta wersja książkowa, z błaznem zagłuszającym wyznania Sansy itd. Choć i tak uważam, że dobrze wypadł ten dialog, po prostu mógł wypaść jeszcze lepiej, gdyby trzymali się książki;)

Najlepsza scena to Robb, Jon i Bran razem. Bardzo mnie to zasmuciło Sad Poza tym świetnie wypada konfrontacja Jaime'a z Brienne, Margaery z Joffem i Joffa z Cersei. Jestem też pod ogromnym wrażeniem Jojena, naprawdę idealnie go obsadzili, kradnie każdą scenęWink

Na plus ponadto Arya z ekipą i zjawiskowe plenery. No i, nie ukrywam, brak Dany i Stannisa;D

Na minus denna żonka Robba, żenująca i wzięta znikąd historia Cat i, niestety, nudy za Murem.

PS. To Jon w ogóle robił jakieś miny? Ja miałam wrażenie, że lunatykował z kamienną twarzą w tym odcinku.
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Powrót do góry Go down

Pisanie by Karolina Wto Kwi 16, 2013 11:33 pm

3x03

Znowu wszystko na bardzo wysokim poziomie - realizacja super, aktorstwo, zdjęcia bez zarzutu ale wciąż nie dzieje się nic, co by mnie naprawdę porwało.

Na plus zdecydowanie komizm słowny, którego w serialu nie brak, a w książce jakoś nie wybijał się na pierwszy plan. Scena ze spotkaniem Małej Rady rewelacyjna, uśmiałam się niesamowicie;D Poza tym bardzo sprawnie oddana relacja Jaime'a z Brienne.

Czekam na jakiś porządny shocker, bo póki co to niby super, ale bez szału.
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ola Wto Kwi 16, 2013 11:55 pm

Właśnie obejrzałam przedwczoraj, i nawet nie ma co napisać, bo wieje nudą trochę. Neutral
Ola
Ola
Blairena & Free Will
Blairena & Free Will

Powrót do góry Go down

Pisanie by Vivien Sro Kwi 17, 2013 8:47 pm

Jestem po 1x07 i bardzo mi się podoba. Kiedyś oglądałam pilota, ale z braku czasu nie kontynuowałam. Kątem oka coś widziałam jak mama z bratem oglądają na HBO i znam niektóre wątki (np. ten co się dzieje z Nedem -.-).

Teraz postanowiłam jednak ogarnąć kto jest kim, bo niestety postaci jest mnóstwo i trzeba je znać.

Przede wszystkim jestem zachwycona poziomem realizacji jak na serial. Czuje się jakbym oglądała bardzo dobry film, na który poszło mnóstwo amerykańskiej waluty. Pewnie tak było, ale jak na serial, to naprawdę jest mistrzostwo.

Uwielbiam Aryę, od razu zyskała moją sympatię. Daenerys też mi przypadła do gustu, szczególnie jak teraz się zmieniła no i w końcu zrobiono porządek z jej bratem. Z facetów do moich ulubieńców zalicza się John Snow, ale miły dla oka jest również Robb Smile Mało go było na razie na ekranie, ale liczę na więcej.

Nie znoszę Lannisterów (z wyjątkiem Tyriona) i najchętniej bym ich wszystkich wytłukła na czele z tym obrzydliwym Joffrey'em.

W weekend pewnie pociągnę do końca 1. sezon, bo jeszcze równocześnie jadę z Mad Men Razz
Vivien
Vivien
Blairena & Caskett
Blairena & Caskett

Liczba postów : 1601

Powrót do góry Go down

Pisanie by Sponsored content

Sponsored content

Powrót do góry Go down

Strona 5 z 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Powrót do góry