Gra o Tron
+32
imfi
wredota
xyz
intears
kejszza
ocia000
natally
Carrot
AsiaSSS
bihacz
klamerka
Gonia
Secret_Dreamer
Słomka191
riolcia
asiullas
monisiaaa33
missINblack
desertrose
Vivien
Ania_
Ola
Lise
xxl
justmarried
alkamb
April
Gigi
Karolina
amant
Kasia
Lewandowska
36 posters
Strona 7 z 9
Strona 7 z 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Gra o Tron
Co do najnowszego odcinka:
Szkoda mi strasznie Sansy, Tyrion jest całkiem spoko w tym "związku". Loras chciał być miły dla Cersei, a ona chodzi taka podenerwowana xD Olenna była niezła z tymi rozkminami, Tywin mnie wkurza i nie mogę na niego patrzeć.
Ogar zabiera Aryę do Robba i Cat? Dobrze, niech ją tam sprzeda, bo mi jej szkoda.
Właściwie mi też szybko minął odcinek. Czemu Sam nie podniósł tego sztylecika, tylko go zostawił. W ogóle nie lubię tej dziewczyny, a tak lubiłam tę aktorkę w Skinsach :< Za to Gendry jest świetny :> Dla mnie mógłby być królem.
Z Daenrys szału nie było, niech sobie zbiera tę armię.
Szkoda mi strasznie Sansy, Tyrion jest całkiem spoko w tym "związku". Loras chciał być miły dla Cersei, a ona chodzi taka podenerwowana xD Olenna była niezła z tymi rozkminami, Tywin mnie wkurza i nie mogę na niego patrzeć.
Ogar zabiera Aryę do Robba i Cat? Dobrze, niech ją tam sprzeda, bo mi jej szkoda.
Właściwie mi też szybko minął odcinek. Czemu Sam nie podniósł tego sztylecika, tylko go zostawił. W ogóle nie lubię tej dziewczyny, a tak lubiłam tę aktorkę w Skinsach :< Za to Gendry jest świetny :> Dla mnie mógłby być królem.
Z Daenrys szału nie było, niech sobie zbiera tę armię.
Ola- Blairena & Free Will
- Liczba postów : 2853
Nadrobiłam dwa ostatnie odcinki, wciąż trochę brakuje mi akcji.
Na plus zdecydowanie fajne relacje: przede wszystkim Jaime/Brienne ale też Tyrion/Sansa, Sansa/Margaery, nawet Ogar z Aryą wyglądają niemalże uroczo razem na tym koniu No i jest kilka drugoplanowych postaci, które naprawdę wzbogacają ten serial: Olenna, wspomniana Margaery, Ogar, Sam etc. etc. White walker - jak zwykle przerażający. Do tego kilka scen-perełek, które przewijam po kilka razy i za każdym razem śmieję się jak głupia np. Olenna rozprawiająca o relacjach Tyrellów z Lannisterami, albo Joffrey troll zabierający Tyrionowi podnóżek na ślubie
Minusy z kolei: totalnie bezsensownie ciągnięty wątek Theona. Zupełnie nie ogarniam dlaczego niektóre istotne rzeczy się pomija a bezcenny czas zapycha tymi torturami, które donikąd nie prowadzą. Rozumiem, że chcieli to pokazać, ale mogli to zrobić w dwóch odcinkach i spuentować wątek a nie poświęcać mu cały sezon... Ponadto trochę nudy u Dany i tradycyjnie już u małych Starków. No i coś co boli mnie najbardziej - zupełnie pozbawiony emocji i nieinteresujący Robb ze swoją nieznośną żonką. Tak go marnują i to w dodatku
Na plus zdecydowanie fajne relacje: przede wszystkim Jaime/Brienne ale też Tyrion/Sansa, Sansa/Margaery, nawet Ogar z Aryą wyglądają niemalże uroczo razem na tym koniu No i jest kilka drugoplanowych postaci, które naprawdę wzbogacają ten serial: Olenna, wspomniana Margaery, Ogar, Sam etc. etc. White walker - jak zwykle przerażający. Do tego kilka scen-perełek, które przewijam po kilka razy i za każdym razem śmieję się jak głupia np. Olenna rozprawiająca o relacjach Tyrellów z Lannisterami, albo Joffrey troll zabierający Tyrionowi podnóżek na ślubie
Minusy z kolei: totalnie bezsensownie ciągnięty wątek Theona. Zupełnie nie ogarniam dlaczego niektóre istotne rzeczy się pomija a bezcenny czas zapycha tymi torturami, które donikąd nie prowadzą. Rozumiem, że chcieli to pokazać, ale mogli to zrobić w dwóch odcinkach i spuentować wątek a nie poświęcać mu cały sezon... Ponadto trochę nudy u Dany i tradycyjnie już u małych Starków. No i coś co boli mnie najbardziej - zupełnie pozbawiony emocji i nieinteresujący Robb ze swoją nieznośną żonką. Tak go marnują i to w dodatku
- spoiler książkowy:
- na chwilę przed tragedią
Płaczę na myśl o kolejnym odcinku
Ola napisał:Czemu Sam nie podniósł tego sztylecika, tylko go zostawił.
- Mały spoiler:
- W książce te sztylety ulegały zniszczeniu razem z samym Innym. Były tak jakby 'jednorazowe' Dlatego nie rozumiem czemu znowu scenarzyści przedstawili to inaczej, robiąc po raz kolejny z Sama idiotę, tak jak już raz to zrobili przy okazji akcji z wysyłaniem kruków.
Karolina- Carter & Czas Honoru
- Liczba postów : 4308
W tej chwili nienawidzę Martina tak bardzo, i scenarzystów serialu również
Oklaski za ten odcinek, wbiło mnie w fotel chociaż wiedziałam co się wydarzy. Miazga.
Kasia- Dan & Klaine
- Liczba postów : 5036
A mnie wbiło w łóżko tym bardziej, że nie wiedziałam Ja walę, co to było :< nie wierzę :<
- Spoiler:
- Jakkolwiek mogłam nie przepadać za Robbem, to mi go szkoda. Nawet tej jego żony jak ją zabili, zwłaszcza że była w ciąży. Cat nieszczególnie żałuję.
lol czy tylko u mnie nie chodzi baner z Robbem?? rip xD
Gigi- Gossip Dan & Girls
- Liczba postów : 6440
Trzy dni temu zaczęłam oglądać Gre o Tron. Powiem tylko jedno. Ten serial jest boski! Nawet nie przypuszczałam, że tak się w niego wkręcę. Książek nie czytałam i czasami nie wiem o co chodzi, ale co tam... Mi się podoba.
Zróbmy więc prywatkę, jakiej nie przeżył nikt...
Robb zaliczył zgona na imprezie u wujcia Frey'a
Ania_- OTH & Eden
- Liczba postów : 1913
Niezły wysyp obrazków i sucharów w internecie xD Gratulacje dla Martina xD
Połączenie mojego ukochanego kota i GoT
[You must be registered and logged in to see this image.]
Połączenie mojego ukochanego kota i GoT
- Spoiler:
A jednak.
Kasia- Dan & Klaine
Lol nie wiem czemu, ale to skojarzyło mi się z wilkami z Akademii Pana Kleksa haha
[You must be registered and logged in to see this link.] xD
Nic o odcinku nie napisałam to może tak pokrótce o RW...
[You must be registered and logged in to see this link.] xD
Nic o odcinku nie napisałam to może tak pokrótce o RW...
- Spoiler:
- Ale wymyślili - zaciążyć Talisę po to by później małego Neda w niej zadźgać. To było straszne. Szkoda, że jednak nie zrobili z niej szpiega Lannisterów.
Poza tym niestety to się tym całym weselem zawiodłam. Pewnie, gdybym nie wiedziała co się zdarzy, śmiało bym mogła filmik ze swoją reakcją na youtube wrzucić.
Jak dla mnie to było za mało hm epickie ? (nie wiem czy dobrze, ale tylko to słowo mi na myśl przyszło haha). Tzn. spodziewałam się slow motion, przejmującej muzyki i wgl rzezi, skoro Red Wedding to i hektolitrów krwi;p. Tak to zapowiadanie było, a dość szybko się jednak z nimi rozprawili. Za to bardzo podobało mi się jak powoli Cat zaczynała ogarniać, że się coś złego dzieje - muzyka, zamknięcie drzwi, kolczuga pod ubraniem Boltona.
Najbardziej mi było szkoda właśnie Cat, mimo że za nią nie przepadałam jakoś nigdy za bardzo. Ciekawe czy w serialu stanie się tym kim w książce... i czy to będzie jeszcze w tym sezonie.
Druga w kolejce jest Arya, Boże ona to ma pecha
Co do Robba to choćbym nie wiem jak uroczy był aktor, to cieszę się, że tej postaci już nie będzie. Sam był sobie winny.
April- Elijah & ParksRec
- Liczba postów : 2747
Wow, dziwi mnie to, że nie ma jeszcze Waszych opinii o finałowym odcinku.
Nie będę Wam tu spoilerować, ale napiszę tylko jedno - szału nie było. Już zapomniałam co się w nim wydarzyło...
Nie będę Wam tu spoilerować, ale napiszę tylko jedno - szału nie było. Już zapomniałam co się w nim wydarzyło...
Ja tak samo w sumie, oglądałam rano zaraz po przebudzeniu, a teraz muszę się wysilić i pogrzebać w pamięci o czym to byłodesertrose napisał:Już zapomniałam co się w nim wydarzyło...
- Spoiler:
- [You must be registered and logged in to see this image.]
Uwielbiam ich, team dragonstone!! Żałuję, że tak szybko w Przetrwaniu wywaliłam Ser Davosa, bo chyba teraz to jedna z moich ulubionych postaci. On + Gendry + Shireen + to jego czytanie = świetny, naprawdę. Niech czerwona laska spłonie i nam zaserwują bromance Stannis/Davos xD
Szkoda, że tak szybko pokazali Cersei i Jaime'go, mogli chociaż odbyć jakąś rozmowę
Spotkanie Samwella z Branem na plus (Hodor jak się ucieszył, że o nim wspomniał haha ), powrót Jona też (nie dziwię się wkurzeniu Ygritte xD).
BŁAGAM niech Joffrey zniknie jak najszybciej -.- Nie wiem czy Cersei szczerze mówiła, ale nawet mi się jej szkoda zrobiło.
Arya jak zwykle
Czy naprawdę reakcją Sansy na wieść o bracie i matce było łkanie w kącie? Mogli to bardziej dramatycznie pokazać...
Na początku myślałam, że ten wariat Ramsay naprawdę je członka Theona, kiedy ten wątek się skończy???
Wiedziałam, że zakończą odcinek Daenerys -.- (dużo ludzi pisało, że mogą zakończyć z Lady Stoneheart - co by było moim zdaniem świetne).
Właściwie mimo nudy był to niezły odcinek Ciekawe co nam zaserwują w następnym sezonie, bo już gubię się w książkowych spoilerach (chociaż jest jeden moment, na który już nie mogę się wprost doczekać, bo wiem że niedługo będzie haha... - otworzę wtedy szampana)
April- Elijah & ParksRec
- Liczba postów : 2747
- Spoiler:
- Macie rację, odcinek nie był jakiś mega porywający. Cieszy mnie to, że Sam i Jon dotarli do Castle Black, choć Jon i Ygritte Szkoda mi Gendry'ego i Aryi. Obydwoje uwielbiam, a nic dobrego im się nie przytrafia :< Co dalej, mogli jakoś lepiej pokazać powrót Jaime'go. Joffreya nadal nie mogę oglądać, wręcz coraz bardziej. Mam nadzieję, że jego też Martin zabije xD Oby jak najszybciej Sansa chyba mniej się przejęła śmiercią Robba niż ja
Jedyna scena, która mi się bardzo podobała to Daenrys na koniec, i mi się bardzo podobało to zakończenie
Obejrzałam właśnie i w sumie to jestem mile zaskoczona.
Bardzo fajny odcinek, mimo, że nie było jakichś spektakularnych bitew w stylu oblężenia King's Landing czy śmierci głównych bohaterów. Właściwie większość sytuacji, jaka miała miejsca oceniam pozytywnie - powrót Jona i Sama do Czarnego Zamku, Jaimiego do Królewskiej Przystani, Arya mordująca człowieka Freyów, cała akcja na Smoczej Wyspie, rozmowa Tyriona z Cersei - plusy, plusy, plusy
Na minus tragiczna, żałośnie melodramatyczna rozmowa Jona z Ygritte. Przez chwilę czułam się jakbym oglądała brazylijską telenowelę 'Nic nie wiesz Jonie Snow' 'Coś jednak wiem, że ja kocham ciebie a ty kochasz mnie'... No litości W dodatku nie wiem, czy Kit też był tak 'zachwycony' tym dialogiem czy po prostu coś mu nie wyszło, ale jego gra jeszcze spotęgowała wrażenie groteski. Dobrze, że Ygritte władowała mu na końcu te strzały, to naprawdę uratowało całą sytuację
Ostatnia scena z Dany świetnie nakręcona i naprawdę mnie poruszyła, choć patos znowu mnie trochę przytłoczył. I jeszcze ta muzyka w stylu Króla Lwa:D Ale poza tym to oceniam pozytywnie. Ciekawe ile jeszcze będziemy musieli czekać na powrót Dany do Westeros...
PS. Nie rozumiem totalnie waszych zarzutów co do reakcji Sansy na wieści o śmierci Robba i Catelyn. Wg mnie to było właśnie bardzo prawdziwe i bardzo w jej stylu. Czego byście chciały? Żeby rwała włosy z głowy czy podjęła próbę samobójczą? Wystarczy, że Jon i Ygritte zrobili z siebie Modę na sukces
Bardzo fajny odcinek, mimo, że nie było jakichś spektakularnych bitew w stylu oblężenia King's Landing czy śmierci głównych bohaterów. Właściwie większość sytuacji, jaka miała miejsca oceniam pozytywnie - powrót Jona i Sama do Czarnego Zamku, Jaimiego do Królewskiej Przystani, Arya mordująca człowieka Freyów, cała akcja na Smoczej Wyspie, rozmowa Tyriona z Cersei - plusy, plusy, plusy
Na minus tragiczna, żałośnie melodramatyczna rozmowa Jona z Ygritte. Przez chwilę czułam się jakbym oglądała brazylijską telenowelę 'Nic nie wiesz Jonie Snow' 'Coś jednak wiem, że ja kocham ciebie a ty kochasz mnie'... No litości W dodatku nie wiem, czy Kit też był tak 'zachwycony' tym dialogiem czy po prostu coś mu nie wyszło, ale jego gra jeszcze spotęgowała wrażenie groteski. Dobrze, że Ygritte władowała mu na końcu te strzały, to naprawdę uratowało całą sytuację
Ostatnia scena z Dany świetnie nakręcona i naprawdę mnie poruszyła, choć patos znowu mnie trochę przytłoczył. I jeszcze ta muzyka w stylu Króla Lwa:D Ale poza tym to oceniam pozytywnie. Ciekawe ile jeszcze będziemy musieli czekać na powrót Dany do Westeros...
PS. Nie rozumiem totalnie waszych zarzutów co do reakcji Sansy na wieści o śmierci Robba i Catelyn. Wg mnie to było właśnie bardzo prawdziwe i bardzo w jej stylu. Czego byście chciały? Żeby rwała włosy z głowy czy podjęła próbę samobójczą? Wystarczy, że Jon i Ygritte zrobili z siebie Modę na sukces
A myślałam, że tylko mnie powaliła gra aktorska Kita w scenie z Ygritte. xD mistrzostwo xD
Jestem bardzo zadowolona po tym finale, może nie było jakichś fajerwerków, ale wszystkie wątki mi się podobały, nic mnie nie znudziło no i ciężko będzie teraz czekać na ciąg dalszy, eeeeeh.
Kasia- Dan & Klaine
wtf nie rozumiem dlaczego zabili
w książce w ogóle było inaczej. nie podoba mi się to. ostatnie odcinki nie podobały mi się nic a nic. Red Wedding w książce dużo lepiej i inaczej sobie to wyobrażałam. generalnie minus jedynie plus za Freya taaaki oblech do tego Dany snore jakich mało. mieszają strasznie. skaczą po książkach. nie rozumiem. mam nadzieję, że chociaż wątek Sansy dobrze poprowadzą, bo inaczej przez następne sezony będzie można spać. no i czekam na Cat <3
- Spoiler:
- żonkę. Chaplin ;(
w książce w ogóle było inaczej. nie podoba mi się to. ostatnie odcinki nie podobały mi się nic a nic. Red Wedding w książce dużo lepiej i inaczej sobie to wyobrażałam. generalnie minus jedynie plus za Freya taaaki oblech do tego Dany snore jakich mało. mieszają strasznie. skaczą po książkach. nie rozumiem. mam nadzieję, że chociaż wątek Sansy dobrze poprowadzą, bo inaczej przez następne sezony będzie można spać. no i czekam na Cat <3
Gigi- Gossip Dan & Girls
- Liczba postów : 6440
Pojawił się spoiler z finału 4. sezonu
Nie czytam tego by nie psuć sobie zabawy.
- Spoiler:
- Dziennikarze Empire, powołując się na swoich informatorów, twierdzą, że Marshall dostał propozycję powrotu do serialu w finale 4. sezonu, w który dojdzie do ogromnej bitwy na Murze.
Dowiadujemy się, że w finale 4. sezonu twórcy chcą pokazać Bitwę o Czarny Zamek pomiędzy Dzikimi a Nocną Strażą. W niej też udział wziął król Stannis Baratheon ze swoją armią. Została ona przedstawiona w "Nawałnicy mieczy". Na tę chwilę nie wiadomo, czy pojawi się w niej postać Donala Noye'a, który w książce podczas tej bitwy odgrywał znaczącą rolę. Prawdopodobnie dojdzie do różnych zmian. Ich informator twierdzi, że Marshall zgodził się i już pracuje nad przygotowaniami do odcinka, do którego zdjęcia odbędą się pod koniec lata
Na tę chwilę ta informacja nie została oficjalnie potwierdzona przez HBO lub rzeczników prasowych twórców serialu. Premiera wiosną 2014 roku.
Nie czytam tego by nie psuć sobie zabawy.
Martin wstawił jakiś czas temu na swoją stronę grafikę przedstawiającą jego wyobrażenie Żelaznego Tronu:
Wg mnie 100 razy lepsze niż wersja serialowa, która wydaje się (szczególnie na zdjęciach promocyjnych, w samym serialu nie aż tak bardzo) wręcz maciupka i zupełnie nie oddaje tej książkowej potęgi i grozy.
Dziewiąty odcinek 4. sezonu ma reżyserować Neil Marshall, czyli facet, który wyreżyserował 2x09. Liczę na coś naprawdę mocnego z jego strony, zwłaszcza, że wiadomo jak to jest w GOT z tymi dziewiątkami...
No i jeszcze pojawiła się informacja, że w 4 sezonie pojawi się Mark Gatiss.
Wg mnie 100 razy lepsze niż wersja serialowa, która wydaje się (szczególnie na zdjęciach promocyjnych, w samym serialu nie aż tak bardzo) wręcz maciupka i zupełnie nie oddaje tej książkowej potęgi i grozy.
Dziewiąty odcinek 4. sezonu ma reżyserować Neil Marshall, czyli facet, który wyreżyserował 2x09. Liczę na coś naprawdę mocnego z jego strony, zwłaszcza, że wiadomo jak to jest w GOT z tymi dziewiątkami...
No i jeszcze pojawiła się informacja, że w 4 sezonie pojawi się Mark Gatiss.
- Zdjęcie:
- [You must be registered and logged in to see this image.]
W czwartym sezonie Gry o tron Daario Naharisa zagra Michiel Huisman, księcia Tommena Baratheona zagra Dean-Charles Chapman, a w Gregora "Górę" wcieli się Hafthor Bjornsson.
Kasia- Dan & Klaine
Strona 7 z 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Strona 7 z 9
Pozwolenia na tym forum: