Gra o Tron
+32
imfi
wredota
xyz
intears
kejszza
ocia000
natally
Carrot
AsiaSSS
bihacz
klamerka
Gonia
Secret_Dreamer
Słomka191
riolcia
asiullas
monisiaaa33
missINblack
desertrose
Vivien
Ania_
Ola
Lise
xxl
justmarried
alkamb
April
Gigi
Karolina
amant
Kasia
Lewandowska
36 posters
Strona 8 z 9
Strona 8 z 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Gra o Tron
Nie podoba mi się najbardziej zmiana aktora który gra Daario, ten z trzeciego sezonu był świetny.
missINblack- Liczba postów : 21
Martin robi sobie wrogów zabijając każdego bohatera, którego polubię
monisiaaa33- Liczba postów : 30
Też tak mam, a Ci których nie lubię wydają się być nieśmiertelni jak np. Cersei albo Littlefinger.
missINblack- Liczba postów : 21
Książka przecudna serial również , rzadko się zdarza żeby tak realnie odwzrorować książkę
asiullas- Liczba postów : 30
missINblack napisał:Też tak mam, a Ci których nie lubię wydają się być nieśmiertelni jak np. Cersei albo Littlefinger.
Cersei wcale nie jest tak nieśmiertelna jak się wydaje
asiullas- Liczba postów : 30
Mam pytanie do osób, które czytały książki, a teraz oglądają serial. Ja po 1 sezonie byłam tak zauroczona serialem, że zaczełam czytać serię. Gdy zaczynał się 2 sezon, ja już skończyłam wszystko i wtedy w moich oczach serial baaardzo odstawał od książek (i nie chodzi o to, że wiedziałam co się wydarzy, bo z natury jestem ciekawska i po premierze odcinka, najpierw czytam opinie innych i co się wydarzyło, a dopiero potem oglądam). Czy wy też macie takie odczucia?
riolcia- Liczba postów : 20
Słyszałam o tym serialu już wiele dobrego ale też złego . Warto oglądać czy nie ?
Secret_Dreamer- Liczba postów : 23
riolcia napisał:Mam pytanie do osób, które czytały książki, a teraz oglądają serial. Ja po 1 sezonie byłam tak zauroczona serialem, że zaczełam czytać serię. Gdy zaczynał się 2 sezon, ja już skończyłam wszystko i wtedy w moich oczach serial baaardzo odstawał od książek (i nie chodzi o to, że wiedziałam co się wydarzy, bo z natury jestem ciekawska i po premierze odcinka, najpierw czytam opinie innych i co się wydarzyło, a dopiero potem oglądam). Czy wy też macie takie odczucia?
Pierwszy sezon jest ekranizacją książki, pozostałe są jedynie na motywach stąd różnice. Byłoby raczej fizycznie niemożliwe, żeby oddać w jednym sezonie serialu tyle wydarzeń ile było w książce stąd pewne zmiany w prowadzeniu wątków.
Ja serial osobiście bardzo polecam, jest naprawdę wciągający i wyróżnia się na tle aktualnych produkcji.
Z małą uwagą, że jest przeznaczony raczej dla widzów pełnoletnich, bo brutalnych i rozbieranych scen jest sporo.
Kasia- Dan & Klaine
- Liczba postów : 5036
Mnie się pierwszy sezon baaardzo podobał 2 mi się nie podobał, książka była o wiele bardziej ekscytująca 3 sezon znowu zaczął mi się podobać
Gonia- Liczba postów : 21
Wiele osób polecało mi Grę o Tron, a ja umierałam z nudów po pierwszym sezonie. Widocznie nie jestem fanką seriali historycznych, nawet nie zabieram się za drugi
klamerka- Liczba postów : 40
to serial fantasy, a nie historyczny
dużo wątków, świetna realizacja, niesamowicie wciąga. chociaż podobno to nic w porównaniu do książki
dużo wątków, świetna realizacja, niesamowicie wciąga. chociaż podobno to nic w porównaniu do książki
bihacz- Liczba postów : 48
Ja zastanawiam się, czy łatwo się połapać w serialu i wszystkich zwrotach akcji, jeśli nie czytało się wcześniej książki...
AsiaSSS- Liczba postów : 30
AsiaSSS napisał:Ja zastanawiam się, czy łatwo się połapać w serialu i wszystkich zwrotach akcji, jeśli nie czytało się wcześniej książki...
Oczywiście, że można się połapać, ale warto przeczytać książkę, chociażby z tego względu, że jest w niej wiele ciekawych rzeczy, których nie umieścili w serialu
Carrot- Liczba postów : 42
I na odwrót, są rzeczy w serialu, których nie ma w książce albo stanowią jej dopowiedzenie. A poza tym zastanawiałam się, czy przy takiej złożoności całej epopei serial oddaje wszystkie wątki w pełni, to znaczy, czy wszystkie wątki są zupełnie zrozumiałe. Po przeczytaniu książki nie trzeba z reguły z tak wytężoną uwagą oglądać już serial, ale cała historia jest tak ze sobą powiązana, że czasem wydaje mi się, że nawet te 10 odcinków, każdy po godzinie, nie jest w stanie oddać całości tomu (czy nawet nie całego tomu), ale nigdy nie miałam szansy obejrzeć tego z innej perspektywy
AsiaSSS- Liczba postów : 30
Dobrze jest przeczytać ksiązke a potem wziąć sie za serial - razem świetnie się uzupełniają
natally- Liczba postów : 30
Polecam ten serial! Naprawdę mocno wciąga, choć nie jestem fanką fantasy. Zauroczona serialem zaczęłam czytać książki, choć są bardzo grube haha i na początku mnie przeraziły, to niedługo przeczytam wszystko od nowa, bo to poprostu arcydzieła !
ocia000- Liczba postów : 6
Genialny serial, bardzo wciągający.. Możesz wybrać ród i zażarcie mu kibicować ! Ja np. uwielbiam Danearys - moim zdaniem najgenialnejsza i najsilniejsza postać
kejszza- Liczba postów : 23
Zabierałam się za gre o tron jeszcze z pół roku po zakończeniu 3 sezonu. Ale jak zaczęłam oglądać, to chyba parę dni zajęło mi oglądanie. Rewelacyjny serial szkoda tylko, że zawsze bohaterowie których lubię umierają i z sezonu na sezon muszę sobie szukać nowego ulubieńca. Chociaż Matka Smoków jest moją ulub. damską postacią, świetna gra i świetna aktorka
intears- Liczba postów : 14
najlepszy serial ! w końcu coś innego niż "plotkary" i inne opowiastki o grupie nastolatek zainteresowanych wyłącznie modą, seksem i pierdołami
wciąga i uzależnia!
wciąga i uzależnia!
xyz- Liczba postów : 7
Serial dobry, ale ksiązki sa genialne Polecam przeczytać wszystkie tomy
wredota- Liczba postów : 39
Podchodziłam do serialu chyba ze trzy razy za namową chłopaka, który jest nim zafascynowany. Kiedy wreszcie udało mi się obejrzeć pierwszy odcinek, to już był mój serial <3 Nawet namówiłam mojego chłopaka, żeby kupił wszystkie książki. Trochę się wykosztował, ale naprawdę warto. Uwielbiam wszystkie sceny z Tyrionem, fantastycznie zbudowana postać (brawo!). Fajne jest to, że serial w dużej części pokrywa się z książką. Polecam!
imfi- Liczba postów : 41
Kocham ten serial! Już nie mogę doczekać się nowego sezonu. Juz niedługo. Książki wszystkie przeczytane pozostaje tylko czekać na nowe które pewnie nieprędko się pojawią :[[
klaudia5xo- Liczba postów : 44
Zaczełam oglądać ten serial z chłopakiem za namową znajomych.Jest znakomity!Nieprzewidywalny,pełen humoru i postaci są naprawdę różnorodne.Przeszkadza mi tylko to,że tak długo trzeba czekać na kolejny sezon:D
adka694- Liczba postów : 19
Strona 8 z 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Strona 8 z 9
Pozwolenia na tym forum: