Gra o Tron
+32
imfi
wredota
xyz
intears
kejszza
ocia000
natally
Carrot
AsiaSSS
bihacz
klamerka
Gonia
Secret_Dreamer
Słomka191
riolcia
asiullas
monisiaaa33
missINblack
desertrose
Vivien
Ania_
Ola
Lise
xxl
justmarried
alkamb
April
Gigi
Karolina
amant
Kasia
Lewandowska
36 posters
Strona 4 z 9
Strona 4 z 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Gra o Tron
Idealnie nie daliby rady oddać wszystkiego, bo książki są zwyczajnie za długie, żeby zmieścić wszystko w tych 10 odcinkach, ale raczej nie wprowadzają żadnych istotnych zmian. Jeśli już, to pomijają jakieś mniej istotne postaci/wydarzenia, coś tam minimalnie przeinaczą, coś dodadzą, żeby było więcej seksu (w końcu to HBO, więc norma) ale tok fabuły i charakter bohaterów pozostaje taki sam. Także serial raczej dość wiernie oddaje ducha książek:D Zresztą ciężko byłoby im coś zmienić, bo książka ma milion części i poszczególne wątki ciągną się jak flaki z olejem, więc jedna mała zmiana w serialu oznaczałaby konieczność konsekwentnego zmieniania wersji książkowej przez kolejne 5 sezonów. A różne postaci, wątki, wydarzenia prędzej czy później się ze sobą przeplatają - zmiana jednego elementu pociąga zmiany 10 innych, także moim zdaniem nie ma szans na większe modyfikacje;)Gigi napisał:ale wszystko z książek jest idealnie w serialu oddane?? czy trochę zmieniają fabułę?
No, jedyny wyjątek to ta ruda prostytutka, której w książce nie ma w ogóle. Ale to jest raczej właśnie klasyczny zapychacz czasu w stylu HBO - nic nie wnosi do fabuły, ale paraduje nago po ekranie i jest ok.
Karolina- Carter & Czas Honoru
- Liczba postów : 4308
Ola- Blairena & Free Will
- Liczba postów : 2853
A na fejsbuku Gry o tron:
Ufff, trochę przesadziliśmy z kampanią. Sorry For The Snow
[You must be registered and logged in to see this image.]
[You must be registered and logged in to see this link.]
test kim jesteś w Grze o Tron
mi wyszła Sansa xD
test kim jesteś w Grze o Tron
mi wyszła Sansa xD
Kasia- Dan & Klaine
- Liczba postów : 5036
Jeszcze nie wiem kto to, ale jestem Lorasem Tyrellem xD I nie wiem czy to dobrze czy źle xD
edit: Okej, już wiem kto to xD Hahaha, niestety nie widzę podobieństwa
A tak ogólnie zaraz zabieram się za 5 odcinek, no i... Snow
Wciągający serial całkiem
edit: Okej, już wiem kto to xD Hahaha, niestety nie widzę podobieństwa
A tak ogólnie zaraz zabieram się za 5 odcinek, no i... Snow
Wciągający serial całkiem
Też wyszła mi Sansa, ale bardzo oszukańczy ten test, bo o wszystkim decyduje ostatnie pytanie. Wróciłam parę razy i zmieniając tylko odpowiedź na nie jedno przemieniłam się w Sama, Dany, Clegane'a, Catelyn...
Bu a tak chciałam, żeby mi Stannis wyszedł hahah, a tak to Daenerys
April- Elijah & ParksRec
- Liczba postów : 2747
3x01
[w spoilerach nawiązania do książki - ostrzegam ]
Jakiegoś super-szału nie ma, ale wybaczam, bo to w końcu pierwszy odcinek i trzeba czasu, żeby się rozkręcić Martwi mnie trochę to, że zaczynają mieszać w oryginalnej wersji. Nie wiem co z tego wyjdzie w ostatecznym rozrachunku, no ale może nie będzie źle.
Nie wiem czy to kwestia tego, że jestem po lekturze Nawałnicy czy tego, że to pierwszy odcinek i nowe wątki się dopiero zawiązują, ale jakoś nie siedziałam przed ekranem z zapartym tchem. Na plus oczywiście scenografia, kostiumy, muzyka, do tego aktorsko jak zwykle bezbłędnie. No i co jeszcze? Loras zbrzydł, czy mi się wydaje? Właściwie to myślałam nawet, że zmienili aktora, ale na filmwebie w obsadzie jest tylko ten jeden, więc chyba po prostu mu się przytyło Robb za to niezmiennie piękny.
e:
[w spoilerach nawiązania do książki - ostrzegam ]
Jakiegoś super-szału nie ma, ale wybaczam, bo to w końcu pierwszy odcinek i trzeba czasu, żeby się rozkręcić Martwi mnie trochę to, że zaczynają mieszać w oryginalnej wersji. Nie wiem co z tego wyjdzie w ostatecznym rozrachunku, no ale może nie będzie źle.
Nie wiem czy to kwestia tego, że jestem po lekturze Nawałnicy czy tego, że to pierwszy odcinek i nowe wątki się dopiero zawiązują, ale jakoś nie siedziałam przed ekranem z zapartym tchem. Na plus oczywiście scenografia, kostiumy, muzyka, do tego aktorsko jak zwykle bezbłędnie. No i co jeszcze? Loras zbrzydł, czy mi się wydaje? Właściwie to myślałam nawet, że zmienili aktora, ale na filmwebie w obsadzie jest tylko ten jeden, więc chyba po prostu mu się przytyło Robb za to niezmiennie piękny.
- Spoiler:
- Aż się łezka w oku kręci, jak pomyślę, jaki los go czeka
- Spoiler:
- Widzę, że w serialu rozkręcają relację Sansa/Baelish trochę szybciej, co mnie cieszy, bo tutaj mogę ich przynajmniej shippować bez wyrzutów sumienia, że podoba mi się pedofilia...
e:
Obejrzałam. Uwielbiam Przede wszystkim Jon Snow. I nie obchodzi mnie, że on jest Kasi. Uwielbiam też Aryę, Brana, Tyriona, Daenrys. Nie wiem dlaczego, ale bardzo lubię Oshę. Nienawidzę Joffreya, ale to wiadomo. Strasznie irytująca postać, ale także i aktor. Nie wybaczę mu Neda :< Strasznie nie lubię też Sansy i Cat. Reszta raczej jest mi obojętna.
Z nieżyjących postaci najbardziej mi szkoda Khala Drogo. Neda. To chyba mój pierwszy serial, gdzie główni bohaterowie są zabijani w takim tempie :<
Shipuję Jona z Daenrys, i głęboko wierzę, że w końcu spotkają się w tym ostatnim sezonie xDD I niech sobie zaludniają całe Westeros :> Będzie król Snow :>
White Walkersi przerażający, po pierwszym odcinku miałam żal do was, że nikt mnie nie uprzedził xD A ja przecież nie mogę takich koszmarów oglądać po nocach xDDD Ostatnia scena z 2 sezonu z nimi, genialna.
Nie mogę się doczekać czytania książek Niby jestem na 4 tomie sagi Kinga, ale rzucam to i wypożyczam Grę o tron
Z nieżyjących postaci najbardziej mi szkoda Khala Drogo. Neda. To chyba mój pierwszy serial, gdzie główni bohaterowie są zabijani w takim tempie :<
Shipuję Jona z Daenrys, i głęboko wierzę, że w końcu spotkają się w tym ostatnim sezonie xDD I niech sobie zaludniają całe Westeros :> Będzie król Snow :>
White Walkersi przerażający, po pierwszym odcinku miałam żal do was, że nikt mnie nie uprzedził xD A ja przecież nie mogę takich koszmarów oglądać po nocach xDDD Ostatnia scena z 2 sezonu z nimi, genialna.
Nie mogę się doczekać czytania książek Niby jestem na 4 tomie sagi Kinga, ale rzucam to i wypożyczam Grę o tron
Bardzo dobry serial. Od pierwszych minut wiedziałam, że go pokocham. Obejrzałam dopiero 4 odc, ale myślę, że w tym tygodniu dokończę 1 sezon. Uwielbiam Tyriona, jest zdecydowanie najciekawszą postacią jak na razie, poza tym lubię Aryę, Jona, Robba i kilku mniej znaczących bohaterów których imion nie pamiętam ;D Chociaż i tak czuję, że większość i tak będę hejtować
No i
są mega przerażający
No i
są mega przerażający
Go??- Gość
Co ty opowiadasz, Jack jest właśnie fantastyczny! Genialnie wcielił się w tę postać. Poza tym czytałam kiedyś trochę o nim i wydaje się, że to jest naprawdę świetny człowiek.Ola napisał:Nienawidzę Joffreya, ale to wiadomo. Strasznie irytująca postać, ale także i aktor.
Ja osobiście go uwielbiam Mam nadzieję, że nie spełni obietnicy i nie rzuci aktorstwa po GOT.
Ja włączyłam pierwszy odcinek tylko ze względu na white walkers, bo zobaczyłam gdzieś na tumblrze gify z nimi Ale przerażający to są, owszem. W ogóle to serial jest makabryczny. Popełniłam błąd życia oglądając 3x01, bo włączyłam go jedząc sernik... I jadłam sobie spokojnie dopóki moim oczom nie ukazał się człowiek z odciętą głowąOla napisał:White Walkersi przerażający, po pierwszym odcinku miałam żal do was, że nikt mnie nie uprzedził xD A ja przecież nie mogę takich koszmarów oglądać po nocach xDDD Ostatnia scena z 2 sezonu z nimi, genialna.
ja jestem dopiero na początku 2 sezonu i zgadzam się, że Jo jest okropny. ble. chociaż chłopak fajnie to gra. troszkę powoli zaczyna irytować mnie maniera Clarke :/ ugh wkurzająca jest czasami z tymi swoimi minami. szkoda też, że Jon marnuje się na tych wycieczkach i zwiedzaniu. wolałabym go u boku Robba.
Gigi- Gossip Dan & Girls
- Liczba postów : 6440
Ej, proponuję jednak nadal dawać w spoilery kto zginął, to do dziewczyn, które dopiero zaczęły oglądać
A co do Joffreya to zgadzam się z Karoliną, to między innymi zasługa tego aktora, że Joffa tak łatwo znienawidzić, a o to przecież chodzi. Kapitalny czarny charakter.
A co do Joffreya to zgadzam się z Karoliną, to między innymi zasługa tego aktora, że Joffa tak łatwo znienawidzić, a o to przecież chodzi. Kapitalny czarny charakter.
Kasia- Dan & Klaine
No to może wypadałoby jakoś to ustalić co mamy dawać w spoilery? Bo w sumie ktokolwiek może teraz zacząć oglądać i co, mamy wydarzenia od pierwszego odcinka ukrywać w spoilerach? Trzeba ustalić jakąś granicę.
Nie wiem. Chyba nie mogę obiektywnie ocenić jego zdolności aktorskich xD To chyba przez to, że odrzuca mnie jego wygląd, i nie mogę na niego patrzeć. Ale coś w tym jest, że pewnie niełatwo jest zagrać tak znienawidzoną postać W każdym razie Joffrey jest w mojej trójce znienawidzonych xD
Trochę spoilerów może być, więc jak ktoś nie chce wiedzieć niech się wstrzyma (Ja mam nieszczęsny zwyczaj wchodzenia w spoilery kiedy nie trzeba :<)
A ze spoilerami też bez przesady. Ja zawsze wchodzę w wątek serialu po obejrzeniu i czytam sobie później co inni myślą o kim Jeszcze te najnowsze odcinki możemy jakoś spoilerować, żeby ktoś się na tym nie złapał.
Trochę spoilerów może być, więc jak ktoś nie chce wiedzieć niech się wstrzyma (Ja mam nieszczęsny zwyczaj wchodzenia w spoilery kiedy nie trzeba :<)
- Spoiler:
- A teraz obejrzałam jeszcze 3x01, i cóż. Szkoda mi Tyriona. Nie lubię nowej przyszłej królowej, choć cieszę się, że Sansa nie wyjdzie za Joffreya. Obawiam się tylko o to jej przymierze z Baelishem :< A jak wybitnie denerwuje mnie ta kobieta w czerwieni, jakkolwiek by się nie nazywała. Nie wiem dlaczego, w niej też jest coś takiego... Ogólnie trochę przynudzali, mam nadzieję, że akcja się rozkręci.
Zgadzam się z Gigi, też bym wolała Jona u boku Robba. Choć teraz może być nieco ciekawiej. Lubię tę dziewczynę od Dzikich, która złapała Jona. xD W ogóle scena jak się obudzili obok się w drugim sezonie była bezbłędna
A ze spoilerami też bez przesady. Ja zawsze wchodzę w wątek serialu po obejrzeniu i czytam sobie później co inni myślą o kim Jeszcze te najnowsze odcinki możemy jakoś spoilerować, żeby ktoś się na tym nie złapał.
Mi chodziło wyłącznie o to kto zginął, ale jak chcecie. Ja obejrzałam już więc mnie nie zaboli xD
Kasia- Dan & Klaine
A z resztą. xD Jak oglądałam sobie program w necie co leci na hbo któregoś dnia to sobie zaspoilerowałam śmierć Neda xD Bo akurat miał być któryś odcinek 2 sezonu i w opisie walnęli coś w stylu: "Po tragicznej śmierci Eddarda Starka..." xD Więc skoro hbo może, i ja przeżyłam, to myślę, że nie musimy się aż tak wstrzymywać xD
błagam dawajcie w spoiler kto zginie ;( bo ja jestem dopiero w 2x03
Gigi- Gossip Dan & Girls
Byłam strasznie zdziwiona, że od razu wyskoczyli z Barristanem i ucieczką Sansy. Ogólnie to Tywin-Tyrion, Davos-Stannis i Cat-Robb takie trochę flaki z olejem. Mało Daenerys, ale sceny z tłumaczem fajne i ogólnie mimo przyspieszania wątków to podoba mi się jak to prowadzą. W ogóle ta dobroć i naiwność Dany jest moim zdaniem cudowna, ale zaraz znowu prowadzi ją do zguby i to mnie smuci, że wszyscy prędzej czy później muszą stać się bezwzględni. Mało mi Jona, bo ja to bym mogła tylko o nim pół odcinka mieć Pierwszy raz, o dziwo, spodobała mi się żona przechodnia Tyrell I sprytnie pokazali to napięcie z Cersei.
+ Karo, mi też się wydawało że Loras zbrzydł.
+ Karo, mi też się wydawało że Loras zbrzydł.
Kasia- Dan & Klaine
cooooooo
powiedźcie mi, że to nieprawda i wkręcają mnie. załamałam się ;(
- książkowy spoiler:
- John Snow got killed at the end of the fifth book
powiedźcie mi, że to nieprawda i wkręcają mnie. załamałam się ;(
Ostatnio zmieniony przez Gigi dnia Sro Kwi 03, 2013 10:23 pm, w całości zmieniany 1 raz
Gigi- Gossip Dan & Girls
- Spoiler:
- Prawda, ale jest dużo znaków wskazujących na to, że jednak przeżył i myślę, że to niemal pewne.
+ Gigi zaznacz, że to książkowy spoiler.
Kasia- Dan & Klaine
- dalej książkowy:
- ale mówią mi, że nie ma go w następnej części ;( co za shit. mam nadzieję, że przeżyje.
i aaa Oona Chaplin jest w sezonie 2. kocham ją.
Gigi- Gossip Dan & Girls
Strona 4 z 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Strona 4 z 9
Pozwolenia na tym forum: