Twoje Ulubione Seriale
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Gra o Tron

+32
imfi
wredota
xyz
intears
kejszza
ocia000
natally
Carrot
AsiaSSS
bihacz
klamerka
Gonia
Secret_Dreamer
Słomka191
riolcia
asiullas
monisiaaa33
missINblack
desertrose
Vivien
Ania_
Ola
Lise
xxl
justmarried
alkamb
April
Gigi
Karolina
amant
Kasia
Lewandowska
36 posters

Strona 4 z 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

Gra o Tron - Page 4 Empty Re: Gra o Tron

Pisanie by Karolina Czw Mar 28, 2013 11:00 pm

Gigi napisał:ale wszystko z książek jest idealnie w serialu oddane?? czy trochę zmieniają fabułę?
Idealnie nie daliby rady oddać wszystkiego, bo książki są zwyczajnie za długie, żeby zmieścić wszystko w tych 10 odcinkach, ale raczej nie wprowadzają żadnych istotnych zmian. Jeśli już, to pomijają jakieś mniej istotne postaci/wydarzenia, coś tam minimalnie przeinaczą, coś dodadzą, żeby było więcej seksu (w końcu to HBO, więc norma) ale tok fabuły i charakter bohaterów pozostaje taki sam. Także serial raczej dość wiernie oddaje ducha książek:D Zresztą ciężko byłoby im coś zmienić, bo książka ma milion części i poszczególne wątki ciągną się jak flaki z olejem, więc jedna mała zmiana w serialu oznaczałaby konieczność konsekwentnego zmieniania wersji książkowej przez kolejne 5 sezonów. A różne postaci, wątki, wydarzenia prędzej czy później się ze sobą przeplatają - zmiana jednego elementu pociąga zmiany 10 innych, także moim zdaniem nie ma szans na większe modyfikacje;)

No, jedyny wyjątek to ta ruda prostytutka, której w książce nie ma w ogóle. Ale to jest raczej właśnie klasyczny zapychacz czasu w stylu HBO - nic nie wnosi do fabuły, ale paraduje nago po ekranie i jest ok.
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Liczba postów : 4308

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ola Czw Mar 28, 2013 11:06 pm

To startuję z pierwszym odcinkiem, tak w świątecznym klimacie Very Happy
Ola
Ola
Blairena & Free Will
Blairena & Free Will

Liczba postów : 2853

Powrót do góry Go down

Pisanie by Karolina Pią Mar 29, 2013 8:43 pm

A na fejsbuku Gry o tron:

Ufff, trochę przesadziliśmy z kampanią. Sorry For The Snow Wink
[You must be registered and logged in to see this image.]
Very Happy
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Sob Mar 30, 2013 10:45 pm

[You must be registered and logged in to see this link.]

test kim jesteś w Grze o Tron Very Happy
mi wyszła Sansa xD
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Liczba postów : 5036

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ola Sob Mar 30, 2013 10:52 pm

Jeszcze nie wiem kto to, ale jestem Lorasem Tyrellem xD I nie wiem czy to dobrze czy źle xD

edit: Okej, już wiem kto to xD Hahaha, niestety nie widzę podobieństwa Razz

A tak ogólnie zaraz zabieram się za 5 odcinek, no i... Snow I love you
Wciągający serial całkiem Very Happy
Ola
Ola
Blairena & Free Will
Blairena & Free Will

Powrót do góry Go down

Pisanie by Karolina Nie Mar 31, 2013 11:33 am

Też wyszła mi Sansa, ale bardzo oszukańczy ten test, bo o wszystkim decyduje ostatnie pytanie. Wróciłam parę razy i zmieniając tylko odpowiedź na nie jedno przemieniłam się w Sama, Dany, Clegane'a, Catelyn...
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Powrót do góry Go down

Pisanie by April Nie Mar 31, 2013 12:36 pm

Bu a tak chciałam, żeby mi Stannis wyszedł hahah, a tak to Daenerys Razz
April
April
Elijah & ParksRec
Elijah & ParksRec

Liczba postów : 2747

Powrót do góry Go down

Pisanie by xxl Nie Mar 31, 2013 2:42 pm

You are Jon Snow.
Suspect
xxl
xxl

Liczba postów : 355

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Nie Mar 31, 2013 10:31 pm

xxl marry me.
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Powrót do góry Go down

Pisanie by Karolina Pon Kwi 01, 2013 4:18 pm

3x01

[w spoilerach nawiązania do książki - ostrzegam Smile]

Jakiegoś super-szału nie ma, ale wybaczam, bo to w końcu pierwszy odcinek i trzeba czasu, żeby się rozkręcićWink Martwi mnie trochę to, że zaczynają mieszać w oryginalnej wersji. Nie wiem co z tego wyjdzie w ostatecznym rozrachunku, no ale może nie będzie źle.

Nie wiem czy to kwestia tego, że jestem po lekturze Nawałnicy czy tego, że to pierwszy odcinek i nowe wątki się dopiero zawiązują, ale jakoś nie siedziałam przed ekranem z zapartym tchem. Na plus oczywiście scenografia, kostiumy, muzyka, do tego aktorsko jak zwykle bezbłędnie. No i co jeszcze? Loras zbrzydł, czy mi się wydaje? Właściwie to myślałam nawet, że zmienili aktora, ale na filmwebie w obsadzie jest tylko ten jeden, więc chyba po prostu mu się przytyło Very Happy Robb za to niezmiennie piękny.
Spoiler:
W ogóle to denerwuje mnie ta aktorka grająca Jeyne Westerling, nie wiem czemu...
Spoiler:

e:
[You must be registered and logged in to see this link.] Wink
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ola Wto Kwi 02, 2013 3:04 pm

Obejrzałam. Uwielbiam I love you Przede wszystkim Jon Snow. I nie obchodzi mnie, że on jest Kasi. Uwielbiam też Aryę, Brana, Tyriona, Daenrys. Nie wiem dlaczego, ale bardzo lubię Oshę. Nienawidzę Joffreya, ale to wiadomo. Strasznie irytująca postać, ale także i aktor. Nie wybaczę mu Neda :< Strasznie nie lubię też Sansy i Cat. Reszta raczej jest mi obojętna.
Z nieżyjących postaci najbardziej mi szkoda Khala Drogo. Sad Neda. Sad To chyba mój pierwszy serial, gdzie główni bohaterowie są zabijani w takim tempie :<
Shipuję Jona z Daenrys, i głęboko wierzę, że w końcu spotkają się w tym ostatnim sezonie xDD I niech sobie zaludniają całe Westeros :> Będzie król Snow :>
White Walkersi przerażający, po pierwszym odcinku miałam żal do was, że nikt mnie nie uprzedził xD A ja przecież nie mogę takich koszmarów oglądać po nocach xDDD Ostatnia scena z 2 sezonu z nimi, genialna.

Nie mogę się doczekać czytania książek I love you Niby jestem na 4 tomie sagi Kinga, ale rzucam to i wypożyczam Grę o tron I love you
Ola
Ola
Blairena & Free Will
Blairena & Free Will

Powrót do góry Go down

Pisanie by Go?? Wto Kwi 02, 2013 3:07 pm

Bardzo dobry serial. Od pierwszych minut wiedziałam, że go pokocham. Obejrzałam dopiero 4 odc, ale myślę, że w tym tygodniu dokończę 1 sezon. Uwielbiam Tyriona, jest zdecydowanie najciekawszą postacią jak na razie, poza tym lubię Aryę, Jona, Robba i kilku mniej znaczących bohaterów których imion nie pamiętam ;D Chociaż i tak czuję, że większość i tak będę hejtować Laughing

No i
są mega przerażający Very Happy

Go??
Gość

Powrót do góry Go down

Pisanie by Karolina Wto Kwi 02, 2013 3:30 pm

Ola napisał:Nienawidzę Joffreya, ale to wiadomo. Strasznie irytująca postać, ale także i aktor.
Co ty opowiadasz, Jack jest właśnie fantastyczny! Genialnie wcielił się w tę postać. Poza tym czytałam kiedyś trochę o nim i wydaje się, że to jest naprawdę świetny człowiek.
Ja osobiście go uwielbiam Wink Mam nadzieję, że nie spełni obietnicy i nie rzuci aktorstwa po GOT.

Ola napisał:White Walkersi przerażający, po pierwszym odcinku miałam żal do was, że nikt mnie nie uprzedził xD A ja przecież nie mogę takich koszmarów oglądać po nocach xDDD Ostatnia scena z 2 sezonu z nimi, genialna.
Ja włączyłam pierwszy odcinek tylko ze względu na white walkers, bo zobaczyłam gdzieś na tumblrze gify z nimi Very Happy Ale przerażający to są, owszem. W ogóle to serial jest makabryczny. Popełniłam błąd życia oglądając 3x01, bo włączyłam go jedząc sernik... I jadłam sobie spokojnie dopóki moim oczom nie ukazał się człowiek z odciętą głową Neutral
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gigi Wto Kwi 02, 2013 3:45 pm

ja jestem dopiero na początku 2 sezonu i zgadzam się, że Jo jest okropny. ble. chociaż chłopak fajnie to gra. troszkę powoli zaczyna irytować mnie maniera Clarke :/ ugh wkurzająca jest czasami z tymi swoimi minami. szkoda też, że Jon marnuje się na tych wycieczkach i zwiedzaniu. wolałabym go u boku Robba.
Gigi
Gigi
Gossip Dan & Girls
Gossip Dan & Girls

Liczba postów : 6440

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Wto Kwi 02, 2013 3:56 pm

Ej, proponuję jednak nadal dawać w spoilery kto zginął, to do dziewczyn, które dopiero zaczęły oglądać Razz

A co do Joffreya to zgadzam się z Karoliną, to między innymi zasługa tego aktora, że Joffa tak łatwo znienawidzić, a o to przecież chodzi. Kapitalny czarny charakter.
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Powrót do góry Go down

Pisanie by Karolina Wto Kwi 02, 2013 4:09 pm

No to może wypadałoby jakoś to ustalić co mamy dawać w spoilery? Bo w sumie ktokolwiek może teraz zacząć oglądać i co, mamy wydarzenia od pierwszego odcinka ukrywać w spoilerach? Trzeba ustalić jakąś granicę.
Karolina
Karolina
Carter & Czas Honoru
Carter & Czas Honoru

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ola Wto Kwi 02, 2013 4:16 pm

Nie wiem. Chyba nie mogę obiektywnie ocenić jego zdolności aktorskich xD To chyba przez to, że odrzuca mnie jego wygląd, i nie mogę na niego patrzeć. Ale coś w tym jest, że pewnie niełatwo jest zagrać tak znienawidzoną postać Very Happy W każdym razie Joffrey jest w mojej trójce znienawidzonych xD

Trochę spoilerów może być, więc jak ktoś nie chce wiedzieć niech się wstrzyma Razz (Ja mam nieszczęsny zwyczaj wchodzenia w spoilery kiedy nie trzeba :<)

Spoiler:

A ze spoilerami też bez przesady. Ja zawsze wchodzę w wątek serialu po obejrzeniu i czytam sobie później co inni myślą o kim Very Happy Jeszcze te najnowsze odcinki możemy jakoś spoilerować, żeby ktoś się na tym nie złapał.
Ola
Ola
Blairena & Free Will
Blairena & Free Will

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Wto Kwi 02, 2013 4:19 pm

Mi chodziło wyłącznie o to kto zginął, ale jak chcecie. Ja obejrzałam już więc mnie nie zaboli xD
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Powrót do góry Go down

Pisanie by Ola Wto Kwi 02, 2013 4:26 pm

A z resztą. xD Jak oglądałam sobie program w necie co leci na hbo któregoś dnia to sobie zaspoilerowałam śmierć Neda xD Bo akurat miał być któryś odcinek 2 sezonu i w opisie walnęli coś w stylu: "Po tragicznej śmierci Eddarda Starka..." xD Więc skoro hbo może, i ja przeżyłam, to myślę, że nie musimy się aż tak wstrzymywać xD
Ola
Ola
Blairena & Free Will
Blairena & Free Will

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gigi Sro Kwi 03, 2013 5:05 pm

błagam dawajcie w spoiler kto zginie ;( bo ja jestem dopiero w 2x03
Gigi
Gigi
Gossip Dan & Girls
Gossip Dan & Girls

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Sro Kwi 03, 2013 5:13 pm

Byłam strasznie zdziwiona, że od razu wyskoczyli z Barristanem i ucieczką Sansy. Ogólnie to Tywin-Tyrion, Davos-Stannis i Cat-Robb takie trochę flaki z olejem. Mało Daenerys, ale sceny z tłumaczem fajne i ogólnie mimo przyspieszania wątków to podoba mi się jak to prowadzą. W ogóle ta dobroć i naiwność Dany jest moim zdaniem cudowna, ale zaraz znowu prowadzi ją do zguby i to mnie smuci, że wszyscy prędzej czy później muszą stać się bezwzględni. Mało mi Jona, bo ja to bym mogła tylko o nim pół odcinka mieć Wink Pierwszy raz, o dziwo, spodobała mi się żona przechodnia Tyrell Very Happy I sprytnie pokazali to napięcie z Cersei.

+ Karo, mi też się wydawało że Loras zbrzydł.
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gigi Sro Kwi 03, 2013 10:08 pm

cooooooo

książkowy spoiler:

powiedźcie mi, że to nieprawda i wkręcają mnie. załamałam się ;(

Ostatnio zmieniony przez Gigi dnia Sro Kwi 03, 2013 10:23 pm, w całości zmieniany 1 raz
Gigi
Gigi
Gossip Dan & Girls
Gossip Dan & Girls

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Sro Kwi 03, 2013 10:18 pm

Spoiler:

+ Gigi zaznacz, że to książkowy spoiler.
Kasia
Kasia
Dan & Klaine
Dan & Klaine

Powrót do góry Go down

Pisanie by Gigi Sro Kwi 03, 2013 10:27 pm

dalej książkowy:

i aaa Oona Chaplin jest w sezonie 2. kocham ją.
Gigi
Gigi
Gossip Dan & Girls
Gossip Dan & Girls

Powrót do góry Go down

Pisanie by Kasia Sro Kwi 03, 2013 10:54 pm

Ale jeszcze nie ma żadnej następnej Very Happy
Kasia
Kasia
Dan & Klaine