The vampire diaries
+21
jeanne
TheBlairBitchProject
turtle
Ania_
frejabeha
ronnie
coconutP
Gosiek
Edda
Freya
Klaudia
Citizen Erased
alkamb
Ola
Kasia
Lewandowska
Magda
Karolina
Gigi
Lise
s
25 posters
Strona 24 z 40
Strona 24 z 40 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40
Odwieczny dylemat: Stelena czy Delena?
Re: The vampire diaries
jeanne napisał:A w ogóle czytałyście książki z serii Pamiętniki Wampirów? Da to się w ogóle przeczytać czy wypadają podobnie jak Plotkara?
Podobno, cytuję, 'to wypociny nierozgarniętej gimnazjalistki'
Lewandowska- Bart & OTH
- Liczba postów : 2994
Chciałam najpierw obejrzeć jeszcze raz z napisami, ale z emocji nie mogę
Wrażenia:
Wrażenia:
- Spoiler:
Nie wiem czy to te reklamy czy co, ale odcinki oglądane na żywo zawsze są jeszcze bardziej ekscytujące
Przede wszystkim na mega plus teksty Caroline, ona mnie rozbraja
A do tego jeszcze zalotny Klaus flirciarz xD i ta minka jak mówi do Ester, że to niedorzeczne, że on miałby kogoś zaprosić xD
I teraz jestem rozdarta między kibicowaniem Tyroline, a marzeniem o Klaroline
No genialne mieli te sceny. Tylko przeginka już z tą ilością prezentów xD
Swoją drogą szybko tego konia narysował xD
Następnie Rebeka, jak ja ją kocham <3
Chciałabym, żeby między nią, a Damonem potrwało dłużej, ostatnia scena, uaaa, takiej to jeszcze w Pamiętnikach chyba nie było i ich taniec..
W ogóle tańce Elena+Stefan, Klaus+Caroline i Rebekah+Damon - A LOT OF CHEMISTRY
Następnie rodzina pierwotnych. Ta mamuśka to niezła suka! A Finn po prostu położył mnie na łopatki ze swoją gotowością by umrzeć
Kol jest naprawdę zły żeby biednego Matta
Mam wielką nadzieję, że Elena i Elijah wymienili kieliszki, on nie może znowu umrzeć
W ogóle ten odcinek był jakiś inny, ta początkowa scena, brakowało tylko Chucka i Louisa pod parasolem xD, później ten bal taki filmowy i ujęcia jak pierwotni piją z kieliszków.
Ogólnie to biedna Rebeka, chciała z Mattem, a tu Damon xD żartuje of kors
A na koniec nasz trójkącik. Po raz kolejny potwierdziły się słowa Stefana, że Elena Damona nie szanuje. Ale dla mnie to nie nowość więc się nie burzę. Trochę mnie zatkało jak jej wyznał miłość, bo w sumie nie wiem na co liczył w tym momencie. I już się bałam, że moje serce zostanie złamane, ale na szczęście nie
Scena Stefana i Eleny, pewnie jak dzisiaj obejrzę to się popłaczę czy coś , ale w nocy tylko zamarłam i patrzyłam na to.. Nigdy mnie tak żadne fikcyjne postacie i ich losy nie przejmowały jak ta dwójka, coś pięknego. Gdzieś tam sobie w duchu myślałam o pocałunku, ale w sumie im więcej takich smutnych scen tym piękniejszy będzie ich powrót do siebie.
Ogólnie odcinek naprawdę mega, mega, mega
Tylko ta sukienka Eleny xD
Kasia- Dan & Klaine
- Liczba postów : 5036
Ooo, jeanne, nie bój się, z odcinka na odcinek będzie tylko lepiej
Książek nie polecam, bo to naprawdę niezrozumiała dla mnie grafomania xD Momentami można by pomyśleć, że to faktycznie dzieło jakiejś gimnazjalistki. Zresztą książkę i serial łączą tylko bohaterowie, miasto i nie wiem czy coś jeszcze. Bo na pewno nie fabuła O ile serial wciąga, to książki po prostu ciężko mi było czytać, i w sumie do tej pory nie wiem o co w nich chodziło, jaki był sens wydarzeń xD
Książek nie polecam, bo to naprawdę niezrozumiała dla mnie grafomania xD Momentami można by pomyśleć, że to faktycznie dzieło jakiejś gimnazjalistki. Zresztą książkę i serial łączą tylko bohaterowie, miasto i nie wiem czy coś jeszcze. Bo na pewno nie fabuła O ile serial wciąga, to książki po prostu ciężko mi było czytać, i w sumie do tej pory nie wiem o co w nich chodziło, jaki był sens wydarzeń xD
Ola- Blairena & Free Will
- Liczba postów : 2853
Dzięki dziewczyny za 'rekomendacje' W takim razie będę się od nich trzymała z daleka, no może co najwyżej przejrzę z ciekawości przy następnej wizycie w Empiku, bo lubię mieć jakiekolwiek pojęcie, ale z pewnością nie będę się już nastawiać na żadne wow
jeanne- Blair & Chair
- Liczba postów : 1452
- Spoiler:
- Byłam pewna, że odcinek będzie najlepszy z tego sezonu i niezwykle się zawiodłam. Scenarzyści mieli pole do popisu, bal, wszyscy bohaterowie a co z tego wyszło? Nudne rozmowy i właściwie nic konkretnego sie nie dowiedzieliśmy, oprócz tego, że Esther pragnie zabic wlasnie dzieci co jest dla mnie niezwykle dziwne. W końcu jest nieśmiertelna, więc może sobie życ z rodzinką, ale nie ona woli wybic swoją rodzine i zostac sama Najlepszy wątek zdecydowanie Caroline i Klaus, ale nikt nie pobije sukienki Eleny! A to bolerko chyba bolerko bo nie mam zielonego pomysłu co to było! nie wiem kto ubiera bohaterów, ale powinni jak najszybciej zwolnic tą osobe Caroline jedynie dobrze wyglądała... Rebekah nie wiem kto ją czesał, chyba za długo była martwa i zapomniała co to znaczy ładnie wyglądac.
s- Blair & Chair
- Liczba postów : 322
Ej, oświećcie mnie bo mam jakieś zaćmienie.. Kiedy wcześniej Ester 'matka roku' xD próbowała zabić Elenę?
Kasia- Dan & Klaine
Kiedy Vicki wróciła z zaświatów miała zabic Elene i to było zlecenie Ester ;D
s- Blair & Chair
- Liczba postów : 322
Ooo, faktycznie, nie skojarzyłam faktów Dzięki
Kasia- Dan & Klaine
Wreszcie obejrzałam odcinek.
Moje główne reakcje to były:
[You must be registered and logged in to see this image.] i [You must be registered and logged in to see this image.]
Moje główne reakcje to były:
[You must be registered and logged in to see this image.] i [You must be registered and logged in to see this image.]
- Spoiler:
Klaroline - Kocham ich! Tyler niech się wypcha:D I też uważam, że trochę za dużo tych prezentów. I na prawdę? Klaus i malowanie? wtf? Ale nie ma co tamto, ładnie rysuje:)
Delena - Gdzie była? I Damon oraz jego "kocham cię" - wybrał moment:d
Stelena - buuu!!!! Nie chcę cie!
Rebekah - Tak dalej:) Ale jej włosy - ? Kto to robił? Ostatnia scena...
Elijah - szkoda mi go
Finn - nie ma co tamto. Ja też na jego miejscu byłabym gotowa zginąć
Kol - dobra, w tamtym odcinku jego głos był lepszy. Teraz mnie wkurza. I 3 Kol
Klaus - nie zabijać go!!!!!
Esther - wtf? Teraz postanowiła zabić swoje dzieci?
Damon - brawo! Jeszcze bardziej go lubię I ostatnia scena.....
Elena - Na prawdę, wszystkie plany muszą dotyczyć Eleny?
Odcinek świetny. Tylko stroje są minusem.
Lise- Jenny & pregnant!Blaine
- Liczba postów : 3798
- Spoiler:
- Według mnie odcinek nie powala. Szykowałam się na coś wielkiego, a tu wielkie rozczarowanie. Czekałam na więcej scen rodzinki pierwotnych, ale cóż ... Przez cały czas staram się zrozumieć Elenę, ale ciężko mi to wychodzi. Damon wyznaje jej miłość, przez cały czas się o nią troszczy a ona do niego z takim tekstem . Jestem jak najbardziej team Delena, ale po tym odcinku wolałabym, żeby Damon sobie odpuścił. Pomijając jedyną fajną parę w tym odcinku (Klaus i Caroline) to szczególnie podobały mi się dwie sceny: kiedy Damon "zabija" Kola i finałowa z Rebekah. .. Podsumowując, odcinek nie rzuca na kolana, mógł być zdecydowanie lepszy. Cóż to była za scena .
Numb3r_Fourt33n- Blair & Dan
- Liczba postów : 82
[You must be registered and logged in to see this link.]
Kasia- Dan & Klaine
Obejrzałam! Jakże mogłabym być bardziej szczęśliwa?!
Klaroline - wspaniałości! Klaus jest artystą, daje jej prezenty, chce jej pokazać świat. Caroline - szczera do bólu mówi mu, co o nim myśli. On chce ją zdobyć, ona się opiera. To będzie romans stulecia, mówię wam!
Stelena - OMFG. Jak można ich nie ubóstwiać? Ich taniec był 100 razy bardziej intymny od tańca Deleny, a scena w domu Gilbertów... Rozpływałam się wręcz!
Nie chce mi się pisać nic więcej. Oceniam 9/10. Kocham ten serial. Kocham Klaroline i kocham Stelenę.
PS. Jeżeli choćby jednemu Pierwotnemu spadnie włos z głowy to zakładam żałobę. A już szczególnie po Klausie i Elijah (który jest najurokliwszym złoczyńcą świata)
Klaroline - wspaniałości! Klaus jest artystą, daje jej prezenty, chce jej pokazać świat. Caroline - szczera do bólu mówi mu, co o nim myśli. On chce ją zdobyć, ona się opiera. To będzie romans stulecia, mówię wam!
Stelena - OMFG. Jak można ich nie ubóstwiać? Ich taniec był 100 razy bardziej intymny od tańca Deleny, a scena w domu Gilbertów... Rozpływałam się wręcz!
Nie chce mi się pisać nic więcej. Oceniam 9/10. Kocham ten serial. Kocham Klaroline i kocham Stelenę.
PS. Jeżeli choćby jednemu Pierwotnemu spadnie włos z głowy to zakładam żałobę. A już szczególnie po Klausie i Elijah (który jest najurokliwszym złoczyńcą świata)
Karolina- Carter & Czas Honoru
- Liczba postów : 4308
Co do odcinka to:
- Spoiler:
- Zaczyna mi się już kompletnie nudzić ten trójkąt. Powinni się wszyscy ogarnąć, bo w kółko to samo. I muszę przyznać, że Elena strasznie chamsko się zachowała w stosunku do Damona. On jej w końcu powiedział, że ją kocha, a ona... pozostawię to bez komentarza. Po prostu mogła być milsza, bo Elenę zawsze kreują na taką idealną to mogliby być konsekwentni. W ogóle byłam pewna, że w tej ostatniej scenie ze Stefanem to jest jednak Katherine (miałam taką nadzieję przez cały odcinek, bo Elena powiedziała, że chce odpocząć od Salvatorów).
Najlepsza część odcinka to sceny Caroline i Klausa. Dlaczego ja zawszę shipuję ludzi, którzy nie są razem? (Dair, Klaroline, Delena..) Chyba jestem masochistką . Teksty Caroline- rewelacja, duży plus za zauroczonego Klausa (on jest taki kochany ).
Miałam nadzieję, że Kol zabije Matta... scenarzyści mnie zawodzą
Scena "angry sex" Rebekah i Damona- dużo lepsza od "angry sex" w wersji Katherine+ Damon i dawno nie było takiej sceny w TVD
Dla mnie Tyler może już nie wracać, chociaż uwielbiałam jego i Caroline jak nie byli razem (moja dziwna przypadłość) to teraz ten cały motyw z przemianą dla niej... Tyler wraca wyzwolony dla Caroline, co okupił ogromnym cierpieniem, a ona z Klausem... (biedny Tyler )
Esther jest straszna, bo chce mi zabić Elijah. Protestuję. Nie mogą mi go znowu zabrać z serialu. W ogóle kolejna niespełniona para jaką shipuję od tego odcinka to Elena i Elijah... oboje są tacy moralni , a Elijah to słodziak.
Po za tym Kol to dobra dupa, ale zadufana w sobie i trochę tępa. Nie wiem w ogóle o co chodzi z Finnem?! Po prostu jego miny mnie rozwalają...
frejabeha- Dan & Derick
- Liczba postów : 791
O tak, właśnie zapomniałam o tym napisać: po tym odcinku w końcu wiem, co mają na myśli ludzie mówiąc o Elenie i Elijah. Ja też patrzę na tę dwójkę i widzę jakąś specyficzną, naprawdę fajną więź. W życiu nie rozważałabym tego w kategoriach innych niż czysto platoniczne, ale między nimi coś jest. I strasznie trudne jest dla mnie określenie tego: nie chodzi o zwykłą przyjaźń, czy o relację siostra-brat, a już na pewno nie o związek.
To coś w stylu: dojrzały mężczyzna spotyka córkę swojej największej miłości z lat młodzieńczych, córkę, która wygląda dokładnie tak samo jak jej matka. Matka nie żyje, więc ów mężczyzna przelewa całe swoje przywiązanie i miłość na tę córkę. I nie chodzi tu o taką zwykłą miłość mężczyzny do kobiety, ale raczej o pewien rodzaj więzi, zjednoczenia. Moim zdaniem Elena i Elijah powinni być tymi, którzy będą się na przekór dzielącym ich różnicom wspierać. Raz: z powodu przywiązania Elijah do Eleny, będącej doppelgangerem jego ukochanej, a dwa: z powodu ich charakterów. Tak jak zauważyła frejabeha: oni oboje są tacy moralni. I tym się wyróżniają na tle innych bohaterów TVD. Są etyczni, opanowani, cierpiący i szlachetni.
To coś w stylu: dojrzały mężczyzna spotyka córkę swojej największej miłości z lat młodzieńczych, córkę, która wygląda dokładnie tak samo jak jej matka. Matka nie żyje, więc ów mężczyzna przelewa całe swoje przywiązanie i miłość na tę córkę. I nie chodzi tu o taką zwykłą miłość mężczyzny do kobiety, ale raczej o pewien rodzaj więzi, zjednoczenia. Moim zdaniem Elena i Elijah powinni być tymi, którzy będą się na przekór dzielącym ich różnicom wspierać. Raz: z powodu przywiązania Elijah do Eleny, będącej doppelgangerem jego ukochanej, a dwa: z powodu ich charakterów. Tak jak zauważyła frejabeha: oni oboje są tacy moralni. I tym się wyróżniają na tle innych bohaterów TVD. Są etyczni, opanowani, cierpiący i szlachetni.
Karolina Ukradłaś mi sygnaturę, też o takiej myślałam (o słodkie lenistwo, że nie chciało mi się jej zrobić) xD Przepraszam za ten mały offtop
Ola- Blairena & Free Will
- Liczba postów : 2853
Paul jest geniuszem, tak gra na moich emocjach.
<333
Kasia- Dan & Klaine
Kasia napisał:
<333
Nie podobały mi się jego brwi w tej scenie. Były jakieś takie.. dziwne.
frejabeha- Dan & Derick
frejabeha napisał:Kasia napisał:
<333
Nie podobały mi się jego brwi w tej scenie. Były jakieś takie.. dziwne.
ha ha ha ja to wogóle dostrzegam dziwne podobieństwo
[You must be registered and logged in to see this image.]
Ania_- OTH & Eden
- Liczba postów : 1913
- Spoiler:
Mówcie co chcecie, ale uwielbiam gdy Damon mówi I'm mad at you because I love you. On strasznie fajnie tu akcentuje.
I wiem, co jeszcze mi się podobało. Gdy Elena stoi w drzwiach i bracia później idą z nią. To tak jak Kathriene. I jeszcze jak Elena idzie tańczyć z Damonem, a potem takie przybliżenie na biedną minę Stefana.
Edda- Liczba postów : 152
Ola napisał:Karolina Ukradłaś mi sygnaturę, też o takiej myślałam (o słodkie lenistwo, że nie chciało mi się jej zrobić) xD Przepraszam za ten mały offtop
Ty mi pierwsza ukradłaś Jima. Więc jesteśmy kwita.
Ja się nie wysilam na rozwijanie swoich zdolności pseudoartystycznych w wersji PSowej - znalazłam gotową sygnaturę, przycięłam i voila.
Z twittera Williamsona- oszalałam ;p
- Spoiler:
- Kevin Williamson:
Who will Elena end up with? We're so not there yet -- but if you must know. Elena chooses Pacey.
frejabeha- Dan & Derick
Strona 24 z 40 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40
Similar topics
» The vampire diaries
» The vampire diaries
» Nina Dobrev opuszcza "The Vampire Diaries"
» 8x16 I WAS FEELING EPIC - OSTATNI ODCINEK VAMPIRE DIARES :)
» The vampire diaries
» Nina Dobrev opuszcza "The Vampire Diaries"
» 8x16 I WAS FEELING EPIC - OSTATNI ODCINEK VAMPIRE DIARES :)
Strona 24 z 40
Pozwolenia na tym forum: